• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • desember 2013

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Godt nytt år!

  Oppsummering av bokåret 2013

  Jeg får nok aldri lest så mye som jeg har lyst til. For andre år på rad nådde jeg ikke målet mitt. Det er travelt å være student, og når jeg i tillegg studerer litteratur så er det veldig mye å lese (ofte småtekster) som jeg ikke kan føre opp på boklisten min her. Men jeg prøver å være glad for de bøkene jeg faktisk får lest, og i år ble det 25 bøker. Det har blitt en tradisjon på bloggen at jeg hvert år tar en liten oppsummering av de beste bøkene jeg har lest det året, og her er mine beste leseropplevelser året 2013:

  Enkeltstående titler eller første bok i en serie
       

  The Complete Maus plasserer jeg midt i mellom siden den inneholder to volum


  Oppfølgere
        

  Her er forresten en komplett liste over bøkene jeg har lest i år. Den inneholder også linker til eventuelle anmeldelser jeg har skrevet.

  Hvilke bøker gjorde 2013 til et bra bokår for deg?

  God jul og godt nytt år!

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  God jul alle sammen :)

  Oversettelse-onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Først må jeg bare få si at jeg synes forlaget Schibsted er veldig flinke til å få tak i rettighetene til å oversette mange av de virkelig gode ungdomsbøkene. De har oversatt mange av mine engelske favoritter til norsk. Men denne boken her har jeg fortsatt ikke fått lest. Den står i bokhyllen min, og jeg har hørt veldig mye bra om serien, men jeg har bare ikke kommet så langt. Håper på å få gjort det snart. Kanskje i 2014. Det er hvert fall bra for de som leser norske bøker at denne er kommet ut på norsk. Dette er altså onsdagens boktips fra meg.  Et øyeblikk. Alle er borte. Forsvunnet.

  Alle over 15 år forsvinner. Ingen voksne. Ingen lærere, ingen politimenn, ingen leger, ingen foreldre. Mobiltelefoner virker ikke. Internett og tv har gått i svart. Det er ikke mulig å få hjelp. Heller ingen mulighet til å finne ut hva som egentlig har skjedd...

  Sult truer. Bøller tar styringen. En skummel skapning lurer rundt. Dyr forandrer seg. Tenåringene selv forandrer seg, utvikler nye sider - noen får uforståelig, farlig, dødelig makt - som vokser seg større og større hver dag.

  Det er en skremmende ny verden. Man må velge side, en kamp er under oppseiling. Vestkant mot østkant. Mektige bøller mot de svake. Og tiden er i ferd med å renne ut: På din egen femtenårsdag forsvinner du, akkurat som alle andre.
  - Schibsted

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  The Divergent Series - Veronica Roth

  In Beatrice Prior's dystopian Chicago world, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue--Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is--she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself.

  During the highly competitive initiation that follows, Beatrice renames herself Tris and struggles alongside her fellow initiates to live out the choice they have made. Together they must undergo extreme physical tests of endurance and intense psychological simulations, some with devastating consequences. As initiation transforms them all, Tris must determine who her friends really are--and where, exactly, a romance with a sometimes fascinating, sometimes exasperating boy fits into the life she's chosen. But Tris also has a secret, one she's kept hidden from everyone because she's been warned it can mean death. And as she discovers unrest and growing conflict that threaten to unravel her seemingly perfect society, Tris also learns that her secret might help her save the ones she loves . . . or it might destroy her.
  - Goodreads

    

  Dette er absolutt en av mine favorittserier noen gang. Det er ikke så mange dager siden jeg ble ferdig med den siste boken i serien, og det er kjempetrist at den nå er over for godt. Alle bøkene er fantastiske, men på helt forskjellige måter. Det sier vel litt om hvor populær denne serien faktisk er når den er kjøpt opp av et norsk forlag, og filmatiseringen av bok nummer en kommer på kino i 2014. Serien har stort sett alt jeg ser etter i bøker: et nytt og originalt konsept, en godt oppbygget verden, spenning og action, gode karakterer, romantikk, og så mye, mye mer. Jeg bare elsker dystopisk litteratur slik som disse tre bøkene. Den siste boken i serien gjorde skikkelig inntrykk på meg, og jeg tenker fortsatt på historien i dag. Det er lenge siden jeg har avsluttet en serie med så mange sterke følelser på en gang, både positive og negative. Det sier noe om hvor mye jeg bryr meg om folkene i boken. Jeg kan ikke si annet enn at dere burde lese den. Og det fort!

  ++

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Maria

  , Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits