• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • desember 2012

  Oppsummering av bokåret 2012

  Året er ikke helt ferdig enda, men det er begrenset hvor mye jeg rekker å lese på de timene som er igjen. Bokåret 2012 er ikke så mye å skryte av, føler jeg. Selv om jeg kanskje har lest mer enn de fleste, så klarte jeg ikke å nå målet mitt på 50 leste bøker. Langt ifra, særlig med tanke på at jeg har jukset litt med å lese noveller osv. Men det har skjedd mye i mitt personlige liv, og i travle tider blir det ikke alltid tid til lesing. Dessverre. Som en konsekvens har heller ikke leselysten vært på topp. Men kanskje jeg kan rettferdiggjøre det med at jeg leste veldig mange bøker i fjor?, tror det var noe over 60 bøker. I tillegg har jeg vært flink til å ikke kjøpe så mange bøker i år, noe som er veldig bra siden jeg ikke har fått gjort unna så mange av de jeg har (har jo ganske mange uleste bøker stående fra før...). Jeg håper 2013 blir et bedre år på bokfronten, noe som er godt mulig med tanke på at jeg begynner med et litteraturfag på høyskolen. Et annet mål er å lese så mange oppfølgere som mulig, i håp om å bli ferdig med noen serier.

  I år har jeg altså klart å lese ca. 30 bøker. Da er ikke noveller inkludert, selv om de står oppført på boklisten min for dette året. Jeg tenkte likevel at jeg kunne ta en liten oppsummering av de bøkene jeg faktisk har lest (dette er noe jeg har brukt å gjøre de siste årene), der jeg nevner de aller beste bøkene. Her finner du en komplett liste over alt jeg har lest i år, med link til anmeldelsene mine også.

  Liste over de beste bøkene jeg har lest i 2012:
  - Touch of Power - Maria V. Snyder (sjokk at denne kom på listen, er jo favorittforfatteren min)

  - The Gray Wolf Throne (oppfølger) - Cinda Williams Chima (en veldig god serie som jeg skal gjøre ferdig i 2013)

  - The How to Ruin Series - Simone Elkeles (kjempebra serie)

  - Insurgent (oppfølger) - Veronica Roth (for en slutt..., gleder meg til neste bok!)

  - Bitterblue (oppfølger) - Kristin Cashore

  - The Dairy Queen Series - Catherine Gilbert Murdock (anbefales)

  - Demonglass og Spell Bound (oppfølgere) - Rachel Hawkins

  - Prized (oppfølger) - Caragh M. O'Brien


  Fortsatt god jul og godt nyttår alle sammen!

  Hvilke bøker vil du si har gitt deg dine beste leseropplevelser i løpet av 2012?

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Stolen, som den heter på engelsk, er en av de mest unike bøkene jeg noen gang har lest. Derfor ble jeg utrolig glad når jeg fant ut at den er kommet på norsk også. Hvis du lurer på hvorfor du burde lese den, så kan du lese anmeldelsen min her.  Hun er 16 år og blir stjålet på en flyplass. Hun er på ferie med familien. Han tar kontakt med henne på flyplassen i Bangkok og spør om han kan få spandere noe å drikke. Det er akkurat som om hun har sett ham før, men hun klarer ikke å plassere ham. Han heller noe i drikken hennes. Viljeløst, som i en døs, blir hun tatt med til Australia. Der ute i den australske ørken har han planlagt og tilrettelagt alt for at de to skal bo sammen. Det er bare henne han vil ha. Og han har villet ha henne siden han så henne i England for mange, mange år siden. Han tenker at bare hun får tid på seg, vil hun elske ham. Og det merkelige er at hun blir glad i ham også - etter en stund.
  - Cappelen Damm

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Beauty Queens - Libba Bray

  The fifty contestants in the Miss Teen Dream pageant thought this was going to be a fun trip to the beach, where they could parade in their state-appropriate costumes and compete in front of the cameras. But sadly, their airplane had another idea, crashing on a desert island and leaving the survivors stranded with little food, little water, and practically no eyeliner.

  What's a beauty queen to do? Continue to practice for the talent portion of the program - or wrestle snakes to the ground? Get a perfect tan - or learn to run wild? And what should happen when the sexy pirates show up?  Dette tror jeg er en av de bøkene du enten elsker eller hater. Jeg haller nok mer mot sistnevnte alternativ. Det som avgjør hva du synes om boken, er i stor grad humoren din. Jeg kan tenke meg at mange vil finne denne hysterisk morsom, og jeg skal innrømme at jeg måtte le ut høyt et par ganger, men det meste ble litt for tåpelig for meg. Forfatteren setter det nemlig veldig på spissen, blant annet for å vise hvilken rolle media har i livene våres nå til dags. Men nå er ikke jeg den største tilhengeren av chick-lit-sjangeren heller.

  Jeg skal gi Libba Bray ros for en kreativ fremstilling av denne historien, strukturen/komposisjonen er nemlig veldig spesiell. Men til og med dette var ikke nok til å fange interessen min helt. Jeg tror nok at mange vil la seg underholde av denne boken, og konseptet er jo litt interessant det også, men for meg personlig ble dette for useriøst og uten dybde. Jeg har lest flere bøker av Bray før, og jeg må si at jeg likte de mye bedre. Men det er likevel gøy å se at forfattere prøver ut forskjellige sjangre. Boken kan være verdt å sjekke ut nettopp fordi den er det 21. århundrets svar på klassikeren Lord of the Flies, den kvinnelige versjonen selvsagt.


  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits