• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • desember 2010

  Bøker å se frem til i 2011!

  Siden det er nyttårsaften i dag, så har jeg som i fjor forberedt en liten liste med noen av de bøkene som har sin utgivelsesdato i 2011. Dessverre har mange bøker verken fått tittel eller omslag ennå, men her er hvert fall noen lovende bøker. Trykk på bildet for å gjøre det større.
  Oppfølgere

  Godt nytt år! Måtte 2011 bli et like bra bokår som 2010 har vært!

  Oppsummering av bokåret 2010

  Dette året har vært et helt fantastisk bokår for meg. I og med at jeg også er en student, så er jeg stolt over å kunne si at jeg har lest over 50 bøker. Til tross for at 2009 var året jeg virkelig "oppdaget" bøkenes verden, så var det ikke før det siste halvåret at jeg utvidet horisonten min bort fra Twilight-universet. Derfor er 2010 det første året jeg har lest året rundt. I dette innlegget vil jeg oppsummere de beste leseropplevelsene jeg har hatt i år. Og selv om jeg innleder hver kategori med "Årets beste...", så vil det ikke nødvendigvis bety at bøkene ble utgitt i 2010.

  Årets beste bokserier (her har jeg hatt muligheten til å lese hele serien i løpet av året)

  The Study Series av Maria V. Snyder


  Vampire Academy av Richelle Mead  The Glass Series av Maria V. Snyder (oppfølgingsserie)


  Årets beste romaner (majoriteten er debutromaner som også er starten på en bokserie)  Årets beste oppfølgere

  Hvilke bøker vil du si er dine beste leseropplevelser dette året?

  Trailer tirsdag

  Leste bøker i 2010

  Januar

  * Wondrous Strange - Lesley Livingston
  * Poison Study - Maria V. Snyder
  * The Whale Rider - Witi Ihimaera
  * Intertwined - Gena Showalter
  * The Fury and Dark Reunion (oppfølger) - L. J. Smith
  * Fade (oppfølger) - Lisa McMann
  * Magic Study (oppfølger) - Maria V. Snyder
  * My Soul to Save (oppfølger) - Rachel Vincent

  Februar

  * Graceling - Kristin Cashore
  * Need - Carrie Jones
  * Impossible - Nancy Werlin
  * Fallen - Lauren Kate
  * The Dark Divine - Bree Despain
  * Knife - R. J. Anderson

  Mars

  * Fire Study (oppfølger) - Maria V. Snyder
  * Devil's Kiss - Sarwat Chadda
  * The Iron King - Julie Kagawa
  * Leaving Paradise - Simone Elkeles

  April

  * The Body Finder - Kimberly Derting

  Mai

  * Inside Out - Maria V. Snyder
  * Vampire Academy - Richelle Mead
  * Frostbite (oppfølger) - Richelle Mead
  * Shadow Kiss (oppfølger) - Richelle Mead
  * The Nature of Jade - Deb Caletti
  * A Match Made in High School - Kristin Walker
  * The Summer I Turned Pretty - Jenny Han

  Juni

  * Blood Promise (oppfølger) - Richelle Mead
  * Spells (oppfølger) - Aprilynne Pike
  * Jessica's Guide to Dating on the Dark Side - Beth Fantaskey

  Juli

  * The Sky is Everywhere - Jandy Nelson
  * Birthmarked - Caragh M. O'Brien
  * Storm Glass - Maria V. Snyder

  August

  * Sea Glass (oppfølger) - Maria V. Snyder
  * Prophecy of the Sisters - Michelle Zink
  * 13 to Life - Shannon Delany

  September

  * Linger (oppfølger) - Maggie Stiefvater
  * Beautiful Malice - Rebecca James
  * Old Magic - Marianne Curley
  * Det er mitt liv - Katarina von Bredow

  Oktober

  * Return to Paradise (oppfølger) - Simone Elkeles
  * The Candidates - Inara Scott
  * Spy Glass (oppfølger) - Maria V. Snyder

  November

  * A Great and Terrible Beauty - Libba Bray
  * Unbroken Connection (oppfølger) - Angela Morrison
  * Crescendo (oppfølger) - Becca Fitzpatrick

  Desember

  * Mockingjay (oppfølger) - Suzanne Collins
  * Brightly Woven - Alexandra Bracken
  * Spirit Bound (oppfølger) - Richelle Mead
  * Last Sacrifice (oppfølger) - Richelle Mead
  * You Against Me - Jenny Downham
  * Mice - Gordon Reece

  = 51 bøker + en bok som det ikke kommer en anmeldelse av

  Leste bøker i 2009

  Lille lillejulaften

  Tenk at det nå bare er to dager til julaften, dere. Som en siste oppdatering før den store dagen, så tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har tenkt å kose meg med i juletiden. Jeg pleier nemlig ikke å feire julen hjemme så da må jeg alltid velge med meg noen bøker på forhånd, noe som er et luksusproblem hver gang. Men denne gangen ble det altså disse bøkene jeg valgte å ta med meg. Det er litt mange, men jeg må da ha noen valgmuligheter.  De to bøkene nedenfor synes jeg fortjener sitt eget bilde, for "Vampire Academy" serien er en av mine absolutt favoritter. Jeg har ventet siden mai for å lese de to siste bøkene i serien, noe som ikke er så lenge ettersom mange har ventet et år mellom hver utgivelse, men nå er de endelig her. Egentlig skulle jeg ha ventet til pocketversjonen kommer ut, men det er ikke så enkelt... Jeg har planer om å kjøpe alle i innbunden likevel, så hvorfor ikke bare begynne nå? Disse bøkene vil nemlig bli lest flere ganger, det er det ikke tvil om engang. Serien som jeg synes er en av de beste som omhandler vampyrer, anbefales på det sterkeste.  Hvilke bøker har du tenkt å lese i julen? Har du eventuelt lest noen av disse bøkene?

  Ellers vil jeg bare ønske dere alle en riktig god jul!

  Trailer tirsdag

  Brightly Woven - Alexandra Bracken

  Sydelle Mirabil is living proof that, with a single drop of rain, a life can be changed forever. Tucked away in the farthest reaches of the kingdom, her dusty village has suffered under the weight of a strangely persistent drought. That is, of course, until a wizard wanders into town and brings the rain with him.

  In return for this gift, Wayland North is offered any reward he desires - and no one is more surprised than Sydelle when, without any explanation, he chooses her. Taken from her home, Sydelle hardly needs encouragement to find reasons to dislike North. He drinks too much and bathes too little, and if that isn't enough to drive her to madness, North rarely even uses the magic he takes such pride in possessing. Yet, it's not long before she realizes there's something strange about the wizard, who is as fiercely protective of her as he is secretive about a curse that turns his limbs a sinister shade of black and leaves him breathless with agony. Unfortunately, there is never a chance for her to seek answers.

  Along with the strangely powerful quakes and storms that trace their path across the kingdom, other wizards begin to take an inexplicable interest in her as well, resulting in a series of deadly duels. Against a backdrop of war and uncertainty, Sydelle is faced with the growing awareness that these events aren't as random as she had believed - that no curse, not even that of Wayland North, is quite as terrible as the one she herself may carry.
  - Hentet fra forfatterens hjemmeside  Alexandra Bracken har med debutromanen "Brightly Woven" oppskriften til det som skal til for å lykkes. Man slår sjelden feil med fantasy og romanse i ett, men i tillegg er boken både godt skrevet og har godt utviklede karakterer. Vi har i Sydelle en sterk heltinne, mens North har en dypere side enn man først går utifra. De andre karakterene har også en unik side ved seg.

  Selv om Bracken går rett på sak, så har boken likevel en noenlunde treg start. Dette gjorde at mine høye forventninger ble litt svekket i begynnelsen. Heldigvis så skjønte jeg etter rundt hundre sider hva de andre anmelderne snakker om.

  Selve fantasy aspektet av denne boken er ikke så altfor komplekst, men jeg var likevel ikke forberedt på de mange tvistene forfatteren plottet inn i historien. Et annet element som jeg ble positivt overrasket over, var selve romansen. Det er egentlig ganske mye romanse, men på et mer indirekte nivå. Da tenker jeg på at den bygger seg opp heller langsomt, men kjemien er der likevel. Men det er jo ofte den følelsen man leter etter i en romanse.

  Alt i alt så kan jeg bare si at dette er en bok man ikke vil skal slutte, men som også klarer å få deg til å dra på smilet når den faktisk er lest ut. Jeg håper inderlig at det kommer en oppfølger ettersom historien fortsatt har mye ubrukt potensial, men forfatteren har ikke en plan om det akkurat nå. Ellers passer "Brightly Woven" bra som en enkeltstående tittel, for hva kan jeg si, denne boken er virkelig brightly woven.

  Trailer tirsdag

  Mockingjay (oppfølger) - Suzanne Collins

  Katniss Everdeen, girl on fire, has survived, even though her home has been destroyed. There are rebels. There are new leaders. A revolution is unfolding.
  - Hentet fra forfatterens hjemmeside  Denne anmeldelsen inneholder ingen direkte spoilere

  Det er ikke bare-bare å begynne på en ny bok etter å ha lest ut Hunger Games-trilogien, for dette er en serie som krever ettertanke. Selv funderer jeg fortsatt over utfallet til serien og det kommer jeg nok til å gjøre en stund fremover. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke er lett å skrive denne anmeldelsen, for Collins gjør det hun gjør best - etterlater deg målløs. Det er rett og slett umulig å forberede seg på en slik bok, og det var derfor jeg tidlig bestemte meg for å ikke gruble så mye i forkant av denne utgivelsen. Dessuten har Collins, som blir sammenlignet med både Rowling og Meyer, fortjent min tiltro og jeg visste at hun ville levere.

  Ettersom jeg valgte å ta avstand fra anmeldelsene som strømmet på kort tid etter utgivelsen av den etterlengtede oppfølgeren "Mockingjay", så har jeg heller ikke fått med meg kritikken den blir gitt før nå. Men nå kan jeg selv uttale meg om saken. Personlig synes jeg at både "Catching Fire" og "Mockingjay" ikke kan måle seg med den første boken i serien, "The Hunger Games", men det er jo litt vanskelig når man har dannet et så godt grunnlag for en serie. Likevel synes jeg at begge oppfølgerne kan "snakke for seg selv". "Mockingjay" er kanskje den boken i serien som skiller seg mest ut ettersom det nå ikke er action som hovedsakelig står i fokus. Denne gangen fokuserer Collins mest på de individuelle karakterenes måte å takle ettervirkningen av det de har måttet ofre og det som fortsatt står på spill. Dette gjør boken enda mørkere og enda sterkere (noe man i utgangspunktet ikke skulle tro var mulig), men dessverre i noen tilfeller også kjedeligere. Jeg skal ikke nekte for at jeg noen ganger synes forfatteren tok de enkleste utveiene og snøt oss for litt action, men likevel kan jeg bare være enig i dette til en viss grad. Det Collins tar opp her er nemlig også veldig relevant i forhold til historien.

  Når det gjelder utfallet generelt sett, så må man ikke glemme hva denne serien faktisk handler om; diktatur, tortur, borgerkrig og revolusjon. Dette er ikke akkurat enkle temaer for å si det mildt, men personlig er jeg glad for at Collins ikke pynter på sannheten og gir oss en happy ending helt uten videre. Det hadde jo ikke vært realistisk i det hele tatt. Etter alt det Katniss og gjengen har vært igjennom og fortsatt går igjennom kan man ikke forvente at de noen gang blir de samme personene igjen. Collins viser leserne alle konsekvensene av krig, de gode og de vonde. Til tross for at jeg synes slutten var en smule forhastet og uklarerende, pluss at noen element var litt forutsigbare, så er jeg så fornøyd som jeg kan bli. Dette gjelder også trekantdramaet, som jeg holdt meg helt nøytral til. All ros til Suzanne Collins som igjen har klart å plotte inn noen veldig interessante vendinger i en serie som allerede har alt.

  Trailer tirsdag

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits