• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • desember 2009

  Bøker å se frem til i 2010!

  Siden det er nyttårsaften i dag så har jeg tatt meg tid til å lage en liten liste med noen av de bøkene som kommer i løpet av 2010. Dessverre er ikke alle de bøkene jeg venter på komt hverken titler eller omslag til, men her er hvertfall noen --->
  Måtte 2010 bli et like bra bokår som 2009 har vært!

  Trailer tirsdag

  Wake - Lisa McMann

  Janie, 17, har en evne hun verken vil ha eller kan kontrollere. På en daglig basis er hun vitne til de rundt henne sine drømmer. At noen faller eller er naken fremfor en folkemengde er ikke uvanlig. En dag er hun ikke lenger vitne til en drøm, hun er en deltaker i et mareritt hun ikke vet hva betyr.  Selv om McMann skriver i en noe spesiell stil, som faktisk gjør den en del enklere, likte jeg boken utrolig godt. Det vil ikke ta lang tid å komme seg igjennom denne, ikke med tanke på at den bare er litt over 200 sider lang, men den er faktisk kjempespennende. Det som var litt irriterende en stund, var å være vitne til at Janie ikke gav Cabel en sjanse til å forklare seg, igjen og igjen. Men en femmer har den vel fortjent.

  New Moon (oppfølger) - Stephenie Meyer

  Nå som Bella vet at Edward er vampyr, gjør hun alt hun kan for å tilpasse og gjøre det lettere for han. Men Edward oppdager snart at det ikke er så lett å beskytte Bella mot hans verden. Han forlater henne derfor med dette som motiv. Bella er knust og Jacob er den eneste som får henne til å føle seg hel igjen, hvert fall nesten. Men med Bellas stadige uflaks er noe dømt til å gå galt, hun er nå omringet av både varulver og vampyrer. Hvem er ute etter å drepe henne?  Spoiler alert
  Selv om denne boken er følelsesmessig deprimerende, tror jeg ikke forholdet til Bella og Edward hadde vært like sterkt uten dette midlertidige bruddet. Dessuten legger denne hendingen opp til et nytt forhold, forholdet mellom Bella og Jacob, som også gir grunnlag for de neste to bøkene. Man kan ikke si at boken var dårlig pga. at Edward ikke var like mye med. Boken er fantastisk og serien trengte denne vendingen.

  Twilight - Stephenie Meyer

  Bella Swan, 17, flytter bevisst til den triste og regnfylte plassen Forks. Hun forventet et kjedelig liv, men hun finner mer fare der enn hun noen gang gjorde i Phoenix. Livet hennes blir snudd opp ned fra det øyeblikket hun møter den mystiske og kjekke Edward Cullen, både positivt og negativt. Hun er sikker på at han er hennes sjelevenn, men hans nærvær legger også grunnlaget for at hun er i livsfare.  Ingen ord kan beskrive denne boken. Jeg elsker den. Dersom du ikke har lest denne enda, hadde jeg ikke nølt med å ta en tur innom nærmeste bokhandel. Det er verdt det.

  Catching Fire (oppfølger) - Suzanne Collins

  Mot alle odds, klarte Katniss og Peeta begge å komme hjem fra the Hunger Games i live. Men Katniss sitt drastiske stønt mot slutten av spillet blir sett på som opprørskt mot the Capitol. Nå vil de ta hevn for alt det opprøret hun har forårsaket.  Denne boken er et "levende" bevis på at vi trenger demokrati, det kunne ikke vært mer tydelig. Jeg elsker konseptet og jeg kan nesten ikke vente til neste bok, som også er den siste. Det er gøy med en bok der det er en sterk, kvinnelig karakter til en forandring. I tillegg er alle de andre karakterene unike òg. Da jeg først begynte på denne trilogien trodde jeg at det kom til å bli en sterk opplevelse med bare torturering og dreping, og det er det, men Collins har klart å blande inn både romanse og fantasy også. De bøkene der det står mellom to gutter, og jeg ikke klarer å velge, er etter min erfaring alltid gode.

  Twilight: Director's Notebook - Catherine Hardwicke

  I forbindelse med filmingen av "Twilight" har regisørren Catherine Hardwicke fått publisert sin personlige notatbok. Leserne er her vitne til prosessen det tok før Twilight kom på kino, og da snakker vi fra pre-production. Notater, skisser, tegninger og bilder er bare litt av det du vil oppleve i denne boken.  Det er mye interessant i denne boken, men jeg synes ikke at alt var like relevant. Til tider ble det faktisk vanskelig å se hva som stod der pga. at de prøvde å opprettholde den notatbokstilen den opprinnelig er skreven i. Men jeg tror at enhver fan vil sette pris på å kikke litt i denne.

  The Awakening and the Struggle - L. J. Smith

  The Awakening
  Elena har alt. Hun er jenten alle guttene vil ha og alle jentene vil være. Da hun møter Stefan, den dystre og mystiske kjekkasen, er hun overrasket over hans mangel på interesse. Det hun ikke vet er at han kjemper med alt han har nettopp for å motstå henne, hun vekker nemlig det i hans fortid han prøver å glemme. Men Elena har andre planer, for hun er vandt med å få alt hun peker på.

  The Struggle (oppfølger i samme bok)
  Nå som Elena vet sannheten om Stefan, er hun glad de endelig har et ærlig forhold. Men Stefans fortid er hjemsøkt, og hans bror Damon er ute etter å ødelegge hans potensielle fremtid. Elena setter hennes eget liv på spill for å redde hennes udødelige vampyr kjæreste.  Etter en treg start begynte det endelig å skje noe, men fra starten av gjorde forfatteren en god jobb med å skildre personene. Personlig synes jeg konseptet er begynt å bli litt oppbrukt nå, men denne er fra 90-tallet. Boken er helt grei og den er verdt å få med seg. Slutten er skuffende, den var mer som slutten på et kapittel, ikke en bok. Flaks for meg at jeg allerede har neste bok.

  City of Glass (oppfølger) - Cassandra Clare

  Nå som Valentine har hele to av de tre Mortal Instruments, er det like før en krig bryter ut, hvor Clary har en sentral plass. The Shadowhunters må derfor bestemme seg for å sloss mot de de er skapt for å utslette, eller med dem for å forhindre en felles fiende i å ta all makten.  Det eneste som skuffet meg litt med denne boken, var slutten. Ikke misforstå meg, den er bra, men forholdet til to av personene burde ha vært litt bedre utforsket mot slutten. For selv om dette ikke er den siste boken, så er det lenge til neste og jeg tror ikke at de personene vil være med i like stor grad. Men dette er ikke nok til at jeg trekker ned, det er jo tross alt en noenlunde happy ending. Så her er nok en sekser til Clare.

  City of Ashes (oppfølger) - Cassandra Clare

  Hverdagen til Clary er fortsatt kaotisk og hun føler seg mer forvirret enn noensinne. Moren er fortsatt i en slags transe og Clary står midt i et kjærlighetstriangel. Hennes følelser for Jace, en av the Shadowhunters, blir bare sterkere selv om de ikke burde vært der i det hele tatt, og hennes forhold til Simon, bestevennen som nå er blitt vampyr, blir stadig svekket pga. Clary fortsetter å såre han. På toppen av det hele, må hun kjempe mot sin egen far/hennes største fiende.  Nok en gang topper Cassandra Clare mine forventninger. Alt er perfekt med denne bokserien; konseptet, karakterene og skrivingen. I tillegg er lengden passelig og omslagene er nydelige. Alt passer sammen, til den minste detalj.

  Blue Moon (oppfølger) - Alyson Noël

  Ever er i full gang med å lære om de nye kreftene sine og hvordan hun skal kontrollere de. Men akkurat når hennes krefter blir sterkere, blir Damen sine svakere. Dette truer både hans minne, identitet og liv. Ever bestemmer seg derfor for å sette ut på en reise, til Summerland - stedet mellom de levende og døde, for å prøve og finne en kur som kan redde han. Ikke bare oppdager hun hans fortid og hvordan hun kan redde han, men også hvordan hun kan få familien tilbake, spørsmålet er; hva vil hun velge?  Etter å ha lest "Evermore" hadde jeg høye forventninger til denne etterlengtede oppfølgeren. Historien var likevel ikke det jeg hadde håpet på. Igjen og igjen ser vi at Ever gjør de samme feilene, feil som er nok til å ødelegge alt. Hun stoler aldri på de rette folkene. Jeg kan forstå det pga. at hun er ung og hun er i en litt komplisert situasjon, men man burde jo lære av feilene en gang. Handlingen i seg selv er litt annerledes denne gangen, og det er et bra konsept, men slutten var ubeskrivelig dårlig. Her har man nesten ikke et valg, treeren er en selvfølge etter denne katastrofale slutten.

  Evermore - Alyson Noël

  Etter ulykken som tok familiens liv, har Ever kunnet se de rundt henne sine auraer, høre tankene deres og vite noens livshistorie bare ved å ta på dem. På en daglig basis prøver hun derfor å unngå all form for menneskekontakt. Det er først da hun møter den søte gutten Damen Auguste at alt blir forandret. Han er den eneste som kan roe stemmene i hodet hennes. Det hun ikke vet, er hvorfor nettopp han kan få stemmene til å forsvinne, eller hva han er. Vi følger Ever på en reise der hun vil oppdage et mønster som har gjentatt seg og trolig vil gjenta seg igjen dersom hun fortsatt treffer Damen. Men etter hvert som hun blir mer og mer forelsket i Damen, blir det vanskligere å forlate han. Hun ender opp med å bli dratt dypere inn i en verden hun ikke trodde eksisterte.  Det vil ikke ta lang tid å lese ut denne boken, den underholder og det er vanskelig å legge den fra seg. Det er et bra konsept og "Evermore" legger grunnlaget for mange flere oppfølgere uten å avsløre alt med en gang. I denne serien er alt mulig. Her er det mange uløste gåter og mystikken stiger.

  City of Bones - Cassandra Clare

  Clary Fray sitt liv endret seg drastisk den dagen hun tilfeldig møtte på the Shadowhunters, en egen rase med en nokså uvanlig jobb. De er nemlig en blanding av mennesker og engler som lever for å bekjempe blant annet demoner og monstre. Få dager etter blir moren kidnappet og Clary setter ut på en ferd, sammen med the Shadowhunters, for å redde henne. Underveis gjør Clary mange oppdagelser om både sin fortid og fremtid, og kanskje får hun tid til litt romanse også?  La meg bare si at dersom du kjøper denne boken, så gjør du en god investering. Den har en sentral plass i min bokhylle og er en av mine favoritter. Konseptet er godt utforsket og genialt. Karakterene er også unike og har alle egne personligheter (de er på ingen måte etterlignelser etter stereotyper). Omslaget beskriver handlingen perfekt og det er utrolig fint, bare se på det.

  The Hunger Games - Suzanne Collins

  For å vise samfunnet konsekvensene av opprør og motstand, må en gutt og en jente hvert år forsvare sitt distrikt i det live-sendte reality-showet kalt the Hunger Games. Fra 12 forskjellige distrikter kommer 24 ungdommer mellom 12-18 år for å kjempe om livet i en arena, der alt er mulig, til det bare er en vinner igjen. Drep eller bli drept.

  Vi følger Katniss Everdeen, 16, som tar plassen til søsteren Prim, 12, for å beskytte henne. Spørsmålet er; vil hun overleve?


  (Dette er ikke det omslaget jeg har, men jeg kunne ikke finne det).

  Dette var uten tvil en uforglemmelig opplevelse. Jeg har aldri lest noe lignende og boken har blitt en av mine favoritter. Konseptet er bare genialt. Denne boken fortjener en plass i bokhyllen. I morgen forventer jeg å se toeren "Catching Fire" i postkassen, og bare det sier litt.

  If I Stay - Gayle Forman

  Mia hadde et relativt bra liv; en familie og en kjæreste som hun elsket, og musikken hennes. Problemer som hvor hun skulle gå på videregående var antagelig det meste hun hadde å bekymre seg for. I løpet av 24 timer blir hele livet hennes snudd opp ned. Da skolen ble stengt pga. snø bestemte familien seg for å dra på besøk til besteforeldrene. En ulykke tar livene til foreldrene og broren, og nå er det opp til Mia om hun vil gi etter å dra sammen med de eller være igjen for de som elsker henne.

  forman1

  Selv om det tok litt tid å bli ferdig med denne boken, den var ikke en av mine første prioriteter, er den overraskende bra. Det er en litt spesiell skrivestil, med mange tilbakeblikk, men det er viktig for å forstå historien som en helhet. Jeg synes forfatteren gjorde en bra jobb med å beskrive forholdene og personene, og det er det ikke mange som klarer. Hun skapte helt unike karakterer med personlighet. Slutten var ok, og vi fikk svar på hva hun valgte, men boken er relativt kort og jeg hadde satt pris på noen ekstra timer til (i denne boken skjer hovedhandlingen i løpet av 24 kritiske timer) som oppklarerte en del ting. Skulle jeg plukke ut et hovedtema, ville jeg sagt; sette pris på det man har. Dette er ikke den sjangeren jeg vanligvis leser, og selv om jeg liker boken, appellerte den ikke helt til meg dessverre.

  Taken by Storm - Angela Morrison

  Leesie er en mormon med sterk tro, eller er den? Da Michael, en ung dykker som akkurat har mistet foreldrene sine kommer inn i bildet, blir alt hun noen gang trodde på satt på prøve. Leesie ser en som trenger henne, og i prosessen faller de for hverandre. De er to totalt forskjellige personer, og troen hennes blir satt på prøve utallige ganger i løp av forholdet deres. Hans drømmer ligger på bunnen av havet, hennes i himmelen ovenfor, så hvordan kan et slikt forhold vare?

  takenbystorm

  Dette er en ganske gøy bok, det tok ikke lang tid før jeg måtte bla om til en ny side. Når jeg først hørte om denne boken, var jeg redd den ble litt for religiøs for meg, og den er religiøs, men ikke i like stor grad som jeg først trodde. Den handler mer om hvordan man takler de utfordringene i dagens samfunn dersom man tror som Leesie gjør. Uansett hva man tror, eller ikke tror, er dette en bok som vil fange mange sin interesse. Den er verdt å få med seg.

  Hush Hush - Becca Fitzpatrick

  For Nora Grey var kjærlighet aldri en del av planen, men å bytte plasser i biologi, var alt som skulle til. Det viser seg at Patch, hennes nye biologipartner, vet mer om henne enn noen andre. Kanskje litt for mye. Selv om hun vet at hun burde holde seg unna han, klarer hun ikke å motstå smilet han gir henne. Etter en rekke ulykker, som Patch alltid ser ut til å vere i nærheten av, vet hun ikke hva hun skal gjøre eller hvem hun kan stole på. Burde hun gjemme seg i armkroken hans, eller løpe? Uansett hva hun gjør, er det ingenting som kan stoppe henne fra å være midtpunktet i en gammel strid mellom engler og engler som har falt fra himmelen.

  hushhush

  Jeg overdriver ikke når jeg sier at denne boken hadde meg hektet fra første side. Det er vanskelig å finne noe med denne boken som ikke er bra, men det er kanskje ikke så rart når det tok hele fem år å skrive den. Omslaget er bare helt nydelig. Jeg kunne ønske slutten var litt mer oppklarerende og ikke minst lengre, men det er det eneste negative jeg kommer på.

  Coffeehouse Angel - Suzanne Selfors

  Katrina bor med bestemoren sin over kaffebaren deres. Anna's Old World Scandinavian Coffeehouse har vært den ultimate caféen i Nordby i flere år. Det var helt til den moderne kaffebaren Java Heaven skaffet seg et lokale rett ved siden av. Nå står Katrina og bestemoren i fare for å gå konkurs. Ikke nok med det, men en morning oppdager Katrina en ung mann som sover i bakgården deres. Hun bestemmer seg etter hvert for at dersom hun gir han litt mat og en varm kopp kaffe, så vil han kanskje forsvinne. Der tok hun feil. Det hun ikke vet er at han er en engel. Hennes gode gjerning gjorde at han står i gjeld til henne og han kan ikke dra før han har oppfylt hennes største ønske, men problemet er; hva er det?

  n306560

  Det tok meg ganske lang tid å komme inn i denne boken, og da jeg først gjorde det, ble jeg ikke så imponert. Forfatteren gjorde en ok jobb med å beskrive en ungdom som Katrina; hun er ung og har mye å lære enda. Engelen Malcolm, derimot, er en ganske kjedelig karakter. Han er ikke så veldig smart og gjorde mange feil, og man skulle jo tro at engler visste bedre enn mennesker. Det var liksom ikke sånn at man kunne ønske at han fantes i virkeligheten. Boken hadde antagelig vært bedre dersom vi hadde fått et bedre innblikk i hans liv også. Å bare leve i Katrinas hode var ganske kjedelig og det var mye frem og tilbake. Konseptet er likevel bra, og tro det eller ei, det var faktisk noen uløste gåter mot slutten. Dette er en bra bok å lese dersom man ikke har noe annet å gjøre. Det som overrasket meg mest, var at Norge blir nevnt forbausende mange ganger og preger settingen.

  terning3

  Seven Tears into the Sea - Terri Farley

  Beckon the sea,
  I'll come to thee...
  Shed seven tears,
  perchance seven years...

  seahorse

  Gwen Cooke var 10 år gammel da hun en av mange ganger gikk i søvne. Hun våknet på en strand, og kunne ikke ta øynene fra gutten hun møtte der. Spørsmålene er; var møtet med gutten en drøm? Ingen andre tror henne. Var ordene han hvisket til henne en trolldom? Etter den natten, taklet ikke Cooke all sladderen. Familien flyttet derfor fra byen og hun så aldri gutten igjen.

  Sommeren syv år senere, retunerer hun til sin hjemby for å hjelpe bestemoren å drive vertshuset, Sea Horse Inn. Det er hvert fall det hun prøver å overbevise seg selv om, men egentlig er det havet som lokker og det er på tide å få klarert den natten for syv år siden.

  9780689864421

  Konseptet til denne boken er veldig bra, men det er for lite utforsket. Når det er sagt, så er det alltid gøy med litt mystikk. Det virker som om jeg kommer over flere og flere bøker der det ikke er direkte happy endings og der det ikke er oppfølgere (det finnes ingen toer til denne og siden boken er såpass gammel så regner jeg med at det ikke blir en heller). Dette er en tendens jeg ikke liker at utvikler seg. Men med dette konseptet, kunne man vel egentlig ikke forvente seg noe annet. Ikke det at jeg ikke likte slutten, på en måte er den veldig poetisk som jeg liker å kalle det, men jeg forventet noe mer. Likevel er denne boken verdt å ha i bokhyllen.

  Message in a Bottle - Nicholas Sparks

  Theresa Osborne er alenemor og føler at noe mangler i livet. En dag når hun er ute på joggetur kommer hun over en flaskepost. Hun åpner flasken og finner et nokså rørende brev adressert til Catherine og signert av Garrett. Hun er overrasket over at det finnes en slik følsom mann der ute, og i fascinasjonen bestemmer hun seg for å publisere brevet i spalten hennes i avisen. Brevet vekker stor interesse hos leserne og etter hvert dukker det opp flere brev. Osborne bestemmer seg for å ta saken i egne hender, og setter ut på en reise for å finne denne Garrett.  Omslaget er nok kanskje litt kjedelig og mange ungdommer vil nok bare gå rett forbi denne boken i bokhandelen, men mye skjuler seg bak det. Sparks er kjent for sine kjærlighetsromaner, og "Message in a Bottle" skuffer ikke. Dette var en helt nydlig bok. Måten Sparks skriver på vil fange enhver sin interesse. Dette er en av de mest tårefylte sluttene jeg har vært borti. Absolutt verdt å lese.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits