• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • november 2010

  Trailer tirsdag

  Bokhyllen min

  Det blir dessverre litt lite blogging for tiden ettersom vi har veldig mye å gjøre på skolen akkurat nå. Jeg har faktisk ikke en ferdiglest bok å anmelde ettersom jeg bare får lest et til to kapittel på sengen hver kveld, hvis jeg er heldig. Derfor tenkte jeg at jeg kunne vise dere noen bilder av bokhyllen min, eller en av de (der de ferdigleste bøkene står).

  Det er litt vanskelig å ta bilde av denne bokhyllen siden den står rett ved siden av sengen min, men dette er de beste bildene jeg fikk.

  Hva synes du om denne typen innlegg?

  Trailer tirsdag

  Crescendo (oppfølger) - Becca Fitzpatrick

  Nora should have known her life was far from perfect. Despite starting a relationship with her guardian angel, Patch (who, title aside, can be described as anything but angelic), and surviving an attempt on her life, things are not looking up. Patch is starting to pull away and Nora can't figure out if it's for her best interest or if his interest has shifted to her arch-enemy, Marcie Millar. Not to mention that Nora is haunted by images of her father and she becomes obsessed with finding out what really happened to him that night he left for Portland and never came home.

  The further Nora delves into the mystery of her father's death, the more she comes to question if her Nephilim bloodline has something to do with it as well as why she seems to be in danger more than the average girl. Since Patch isn't answering her questions and seems to be standing in her way, she has to start finding the answers on her own. Relying too heavily on the fact that she has a guardian angel puts Nora at risk again and again. But can she really count on Patch or is he hiding secrets darker than she can even imagine?
  - Hentet fra forfatterens hjemmeside  Omslagene alene er en grunn til å se nærmere på denne serien, men for noen så er det kanskje betryggende å vite at innholdet ikke er så verst det heller. Ok, det er kanskje å underdrive, for dette er faktisk en av favorittseriene mine. Mens forgjengeren "Hush Hush" hovedsakelig handler om forholdet mellom Patch og Nora, så tar forfatteren konseptet til et helt nytt nivå i "Crescendo". Min eneste innvending er bokens mangel på oppsummering av forrige bok ettersom det nå er en god stund siden jeg leste "Hush Hush". Dette gjorde nemlig at det tok meg litt ekstra tid å sette meg inn i historien igjen, og det er fortsatt noen deler som er uklare.

  Ellers så ser vi også en karakterutvikling hos de fleste karakterene. Mange synes nok kanskje at Nora er mer umoden i denne etterlengtede oppfølgeren, jeg skal ærlig innrømme at jeg selv ble frustrert til tider på grunn av all dramaen, men Fitzpatrick viser enkelt og greit bare andre sider ved karakterene ettersom de er i andre situasjoner denne gangen. Serien generelt er utrolig god, men jeg synes den mangler noe som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Derfor er jeg takknemlig for den litt irriterende cliffhangeren, som faktisk virker ganske så lovende for neste, og siste, bok.

  Trailer tirsdag

  Award

  Jeg sier tusen takk til Bokelskerinnen som har tildelt meg en award. Hun er forresten bloggeren bak to av mine favorittblogger ettersom hun blogger både på norsk og engelsk. Det er garantert at du finner informasjon om bøker for enhver smak på bloggene hennes.  Regler:
  1. Takk den du har mottatt prisen fra.
  2. Kopier prismerket til bloggen din.
  3. Fortell hvilke tre forfattere du regner blant dine favoritter, og nevn en yndlingsbok per forfatter.
  4. Send prisen videre til fem mottakere som du føler fortjener den.

  Mitt bidrag:
  * Maria V. Snyder er virkelig heltinnen min ettersom hun skaper fantasiverdener som ingen andre. Jeg har lest alle de syv romanene hennes, men jeg må nok si at "Poison Study" er en av favorittene mine siden det er boken som introduserte meg for en uforglemmelig verden.

  * Richelle Mead fortjener denne plassen rett og slett fordi hun har skapt en av de beste vampyrhistoriene innen litteratur, noe som ikke akkurat er enkelt disse dager. "Vampire Academy" er starten på en fantastisk leseropplevelse og den anbefales på det sterkeste.

  * Caragh M. O'Brien imponerte meg så mye med debutromanen "Birthmarked", som er en flott tilføyelse til dystopian science fiction sjangeren, at hun nå er på listen over favorittforfattere.

  Fem mottakere som fortjener prisen:
  Bokverden
  Elise
  Ingvild
  Marlene
  Phantomhiveleseren

  Selvsagt svarer du bare om du har lyst :)

  Unbroken Connection (oppfølger) - Angela Morrison

  Michael is in Thailand diving his dream. Leesie is at BYU living hers. And they just can't leave each other alone. Their romance rekindles, deeper than before. They grow desperate to see one another again. To hold one another again. Michael decides there is only one direction their relationship can go and asks Leesie the ultimate question. Her answer challenges everything Michael is and wants to be. Can she change for him? Can he change for her? Enough?
  - Hentet fra Goodreads  Da forlaget Razorbill ikke ville gi ut oppfølgeren til "Taken by Storm", bestemte Morrison seg for å utgi den selvstendig etter mye oppmuntring fra leserne sine. Personlig kan jeg skjønne at Razorbill synes "Taken by Storm" passer som en enkeltstående tittel, men de har virkelig gjort en stor tabbe ved å ikke utgi "Unbroken Connection" ettersom jeg synes den er bedre enn sin forgjenger. Selv om det er cirka et år siden jeg leste den første boken i serien, så er det som om jeg aldri har vært borte fra historien. Så lett var det å leve seg inn i Michael og Leesies historie igjen.

  Jeg vet at serien kanskje automatisk mister noen potensielle lesere nå, men den er hovedsakelig fortalt gjennom utfyllende dikt, dykkerlogger og chatter (hvis jeg ikke husker feil så er det mer av dette i bok nummer to). Men ikke la dette skremme dere, for det er en nydelig true love romanse som gir deg sommerfugler i magen selv. Dessuten er det mye "vanlig" skriving også. Et annet element som kanskje også skremmer potensielle lesere er at dette er en litt religiøs serie i den forstand at Leesie er mormon. Men den handler ikke om selve religionen, men hvordan den påvirker forholdet mellom Michael og Leesie. For hvordan kan man være i et forhold når den enes drømmer er på bunnen av havet og den andres i himmelen ovenfor? "Unbroken Connection" er virkelig en pageturner og jeg gleder meg til å se hvordan historien ender i neste bok.

  A Great and Terrible Beauty - Libba Bray

  Sixteen-year-old Gemma has had an unconventional upbringing in India, until the day she foresees her mother's death in a black, swirling vision that turns out to be true. Sent back to England, she is enrolled at Spence, a girls' academy with a mysterious burned-out East Wing. There Gemma is snubbed by powerful Felicity, beautiful Pippa, and even her own dumpy roommate Ann, until she blackmails herself and Ann into the treacherous clique. Gemma is distressed to find that she has been followed from India by Kartik, a beautiful young man who warns her to fight off the visions. Nevertheless, they continue, and one night she is led by a child-spirit to find a diary that reveals the secrets of a mystical Order. The clique soon finds a way to accompany Gemma to the other-world realms of her visions "for a bit of fun" and to taste the power they will never have as Victorian wives, but they discover that the delights of the realms are overwhelmed by a menace they cannot control. Gemma is left with the knowledge that her role as the link between worlds leaves her with a mission to seek out the "others" and rebuild the Order.
  - Hentet fra Goodreads  Noen ganger hender det at jeg må ha en liten pause fra en bok, men jeg har som en regel at jeg alltid skal lese den ferdig. I dette tilfellet lønte det seg. Bray tar oss med tilbake til England under Viktoriatiden på 1800-tallet, noe hun gjør med god innsikt i tidsperioden. Dette er faktisk en av de gangene der jeg føler at jeg virkelig har lært noe etter å ha lest en bok, og denne gangen hovedsakelig om kvinnenes plass i samfunnet på den tiden.

  Felicity, Pippa, Gemma og Ann, de fire jentene som utgjør the Order, har alle svært forskjellige personligheter, men den opprørske holdningen deres er et av fellestrekkene. Dette er faktisk et av de elementene jeg liker best ved boken, at de ikke alltid gjør det som er forventet av dem som kvinner. Bray legger også opp til en spennende konflikt mellom the Rakshana og the Order, noe som jeg håper vi får se mer av i neste bok. Ellers så kunne jeg også ønsket meg at vi fikk se mer av selve fantasy aspektet av boken og romansen, men jeg vet det kommer etter hvert. Til tross for at jeg noen ganger synes boken ble en smule kjedelig, så har forfatteren noen overraskelser på lur. Forresten, "A Great and Terrible Beauty" er også i prosessen av å bli filmatisert.

  Trailer tirsdag

  TBR Pile (innbundne bøker)

  Egentlig er jeg ikke en fan av innbundne bøker ettersom jeg liker at omslaget er trykt på selve boken. I tillegg er de jo så mye dyrere. Men noen ganger klarer jeg rett og slett ikke å vente til pocketversjonen kommer ut, spesielt hvis omslaget er så fint som i noen av tilfellene under.  Fra topp til bunn:
  - Everlasting av Angie Frazier
  - Hex Hall av Rachel Hawkins
  - Halo av Alexandra Adornetto
  - Incarceron av Catherine Fisher
  - Clockwork Angel av Cassandra Clare
  - Nightshade av Andrea Cremer

  Hva synes du om innbundne bøker?

  Trailer tirsdag

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits