• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • oktober 2012

  Marias bokblogg er 3 år

  I dag er det faktisk tre år siden jeg begynte å blogge, noe som fortjener sitt eget innlegg. Selv om bloggen ofte blir nedprioritert når jeg har mye å gjøre, så er den alltid noe jeg kommer tilbake til. Med andre ord angrer jeg ikke på at jeg startet å blogge, det har gitt meg så mange positive opplevelser. Jeg har blant annet lært utrolig mye og blitt kjent med mange hyggelige folk. Det er kjempegøy å være en del av det norske bokbloggsamfunnet. Og tusen takk til alle dere som kikker innom en gang i blant og tar seg tid til å lese/kommentere. Det setter jeg stor pris på!

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  The Diviners - Libba Bray

  Evie O'Neill has been exiled from her boring old hometown and shipped off to the bustling streets of New York City--and she is pos-i-toot-ly thrilled. New York is the city of speakeasies, shopping, and movie palaces! Soon enough, Evie is running with glamorous Ziegfield girls and rakish pickpockets. The only catch is Evie has to live with her Uncle Will, curator of The Museum of American Folklore, Superstition, and the Occult--also known as "The Museum of the Creepy Crawlies."

  When a rash of occult-based murders comes to light, Evie and her uncle are right in the thick of the investigation. And through it all, Evie has a secret: a mysterious power that could help catch the killer--if he doesn't catch her first.
  - Goodreads  Handlingen i Libba Brays nyeste roman utspiller seg under perioden som blir kalt The Roaring Twenties, altså i 1920-årene. Det historiske aspektet ved romanen er svært autentisk som en følge av at forfatteren blant annet tar i bruk slang fra den tiden, fanger humøret og væremåtene i befolkningen, tar opp temaer som den gang var dagsaktuelle, og refererer til historiske hendelser og personer. Kort oppsummert har hun fanget essensen av tidsperioden. Det som kanskje blir regnet som selve utgangspunktet for en historie, settingen, er med andre ord troverdig og godt gjennomført. Resultatet blir at man enkelt kan forestille seg og leve seg inn i boken.

  Men romanen har også noe å tilby dem som ikke er fan av historisk fiksjon, dette er tross alt tiden da det moderne begynner å ta form og tenåringskulturen utvikles. Derfor vil det være lettere å kjenne seg igjen i karakterenes problemer og relatere til dem. Ettersom handlingen er lagt til Manhattan, New York, kan boken minne om en historisk versjon av Gossip Girl. Også her handler det i stor grad om å tøye grenser. På denne måten kan man si at boken har mange element som vil appellere til leseren på en eller annen måte. Likevel gjør den historiske siden ved boken at den skiller seg ut blant andre romaner for ungevoksne.

  The Diviners er sluttresultatet av imponerende research. Dette er noe som blir svært synlig ettersom alt henger sammen. Resultatet er et nytt og originalt konsept der en stor del av fokuset er på religionens plass i et moderne samfunn. Konseptet kan derfor sies å være nyskapende og man kan si at det er en aktuell problemstilling i dag med tanke på at grensene mellom religion og fanatisme stadig blir debattert. Noen vil kanskje hevde at fokus på religion som tema vil skremme mange potensielle lesere, men det er et faktum at mange bøker med overnaturlig innhold har utgangspunkt i, for eksempel, bibelske fortellinger eller myter. Et eksempel er falne engler. Personlig synes jeg at dette er veldig fascinerende og det kan eventuelt friste mer modne lesere som er lei av tendensene som går igjen innen ungdomslitteraturen.

  Man følger skurken gjennom hans offerritualer og dette blir noen intense, ekle og spenningsfylte kapitler. Til tross for at leseren vil få vite hvem gjerningsmannen er lenge før protagonistene, så vil spørsmål som "hvem er hans neste offer" og "hva er historien til gjerningsmannen" holde spenningskurven oppe. I tillegg gjør forfatteren det interessant ved å legge til mysterium på et mer personlig nivå når det gjelder hver av karakterene. Evie er gjerne mest i fokus, men man blir også introdusert for en rekke andre karakterer som har en nokså sentral rolle.

  Som sagt blir man introdusert for flere karakterer enn Evie. Faktisk er det snakk om relativt mange karakterer og det kan gjøre at det blir vanskelig å huske alle detaljene/følge forfatteren. Særlig når hun også skifter perspektiv ofte og plutselig. Man blir heller ikke like godt kjent med alle sammen. Samtidig nevner Bray mange ting som ikke er relevant for historien ennå, men man skjønner at dette skal legge grunnlaget for neste bok i serien og føre til at man vil følge den videre. Det fungerer til en viss grad, men likevel kan dette bli et irritasjonsmoment ettersom man må vente lenge på svar og det kan føles som om forfatteren bare ramser opp og ikke går i dybden. Lengden på boken kan da virke unødvendig. Et eksempel på dette er alle konfliktene som hovedkarakterene opplever på hjemmebane. Mange karakterer kommer dessuten litt beleilig inn i historien.

  The Diviners byr på mye og har litt av alt: fantasy, spenning, action, mysterier, en smule romantikk, et hint av steampunk og litt chick lit. Romanen er et friskt pust etter alle dystopiene på markedet der det er lite rom for moro. Selv om romanen har en alvorlig undertone, så finner man tenåringer i sitt rette element. Romanen suger deg rett inn i handlingen og er en ekte pageturner, til tross for at et av hovedelementene er begynt å bli gammelt etter hvert. Det går også rykter om at filmrettighetene allerede er kjøpt. På grunn av groteske beskrivelser av drap og referanser til en del hendelser som krever bakgrunnskunnskap, vil målgruppen kanskje være litt eldre ungdommer, fra femten og opp. Alt i alt er dette en svært god bok.


  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Denne romanen (og oppfølgerne) har jeg hørt veldig mye bra om gjennom internasjonale bokblogger. Ja, faktisk så mye at jeg gikk til innkjøp av den selv. Likevel har den blitt stående i bokhyllen en stund, ulest. Mens støvet har samlet seg, så har jeg gått glipp av at den nå er utkommet på norsk, og at den faktisk snart er å finne på lerretet også. Det må da være klare tegn på at jeg burde finne den frem snart. Kanskje du og skal gjøre det?  I en by uten overraskelser kan én hemmelighet forandre alt.
  En dag dukker Lena Duchannes opp på skolen, og Ethan Wate kjenner henne igjen fra drømmene sine - bokstavelig talt!
  Men Lena har skremmende krefter. Sammen må de to kjempe mot en forbannelse som har herjet familien Duchannes i generasjoner - og innen Lena fyller 16, må hun velge mellom den gode og den onde siden.
  - Cappelen Damm

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer tirsdag".

  Major Crush - Jennifer Echols

  Tired of the beauty-pageant circuit, Virginia Sauter tosses her tiara, pierces her nose, and auditions for the most unlikely of roles - drum major of the high school marching band.
  Virginia wins, but is forced to share the title with Drew, whose family has held the position for generations. Sure, Drew is hot, but because of his superior attitude, he and Virginia are constantly arguing. That is, until they share more than just their half-time salute...

  But as the drum major's heated competition turns to sizzling romance, explosive rumors threaten everything - including the band's success. Love seemed to be a sure hit, but Virginia and Drew may be marching straight into disaster.
  - Goodreads  Til tross for et nokså barnslig omslag (dette er felles for stort sett alle bøkene som inngår i The Simon Pulse Romantic Comedies Series), så er denne romantiske komedien en ganske bra bok. Den er faktisk en av mine favoritter når det gjelder Jennifer Echols, og jeg har lest en del bøker av henne etter hvert. Jeg liker egentlig hennes romantiske dramaer best, men denne skilte seg ut blant komediene (som du sikkert har skjønt, så skriver hun enten romantiske komedier eller dramaer). Uansett, det som kjennetegner bøkene hennes generelt sett er at de er lettleste og de passer perfekt når du trenger en pause fra litt tyngre litteratur. Men det betyr ikke at bøkene hennes ikke har element som gjør de til mer enn bare guilty pleasure-bøker. Jeg tror fans av Jenny Han, Simone Elkeles og Miranda Kenneally (for å nevne noen) vil like romanene til Echols. Med andre ord er dette god underholdning.


  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits