• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • oktober 2011

  Marias bokblogg er 2 år

  I dag er det altså to år siden jeg først begynte å blogge. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg begynte å blogge ettersom jeg har fått så mye igjen for det. Bloggingen har åpnet utrolig mange dører for meg. Gjennom Marias bokblogg har jeg fått mange nye bekjentskap og jeg synes det er utrolig gøy å være en del av det norske bokbloggsamfunnet. I tillegg har jeg lært veldig masse. Men bloggen hadde jo ikke vært det den er uten de fantastiske leserne som tar seg tid til å lese og kommentere på innleggene jeg skriver. Det setter jeg stor pris på. Så takk for at du leser bloggen min!

  In my mailbox #5

  "In my mailbox" er en ukentlig post fra den amerikanske bokbloggeren The Story Siren.  Fra topp til bunn
  * Silence (oppfølger) - Becca Fitzpatrick
  * Bloodlines - Richelle Mead
  * The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
  * Daughter of Smoke and Bone - Laini Taylor

  Har du kjøpt noen nye bøker i det siste?

  The Demon King - Cinda Williams Chima

  This novel marks the first giant step in a momentous fantasy journey orchestrated by Cinda Williams Chima, the author of the popular Warrior Heir series. Its two chief protagonists are ex-thief Han Alister, an impoverished commoner, and Raisa ana'Marianna, the headstrong Princess Heir of the Fells. The Demon King brings them together, creating part of a volatile mix of action, magic, and danger. Empathetic characters; wizardly attacks.
  - Hentet fra Goodreads  "The Seven Realms" er definitivt en ny favorittserie. Jeg har lengtet lenge etter en fantasyserie akkurat som denne. Jeg tror dette er en serie som de fleste fans av fantasy vil elske. Romanen inneholder blant annet masse action, intriger, sterke karakterer og en liten dose romantikk. Med andre ord; en ekte pageturner. I tillegg har forfatteren skapt en godt oppbygd verden. Chima viser oss hvordan verdenen ble som den ble, noe jeg ofte savner i andre bøker. Jeg elsker historien og det politiske aspektet ved "The Demon King". Det er nettopp dette som gjør historien så troverdig, etter min mening. Jeg har allerede begynt på bok to og jeg tror dette er starten på en episk fantasyfortelling.


  Trailer tirsdag

  Trailer tirsdag

  Favoritter, del to

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  Jeg tror at mange av leserne mine allerede vet at jeg elsker bøkene til Maria V. Snyder. Hun har blitt min favorittforfatter. I fjor leste jeg syv av bøkene hennes og prøvde ivrig å formidle min fascinasjon her på bloggen. Study-serien er likevel min favoritt, etterfulgt av Glass-serien, siden jeg elsker verdenen. Begge disse seriene foregår forresten i samme verden, noe som passer meg utmerket godt, men det er lurt å lese Study-serien først. Jeg elsker rett og slett å leve i de verdenene Snyder skaper. Konseptet er originalt og åpner opp for mange fremtidige bøker. Jeg krysser fingrene. Dette er bøker som minte meg på hvorfor jeg elsker å lese.

  Jeg leste "Birthmarked" i fjor sommer og forelsket meg i den fortryllende verdenen som forfatteren har skapt. Jeg elsker dystopisk litteratur og dette er en av de beste. En ekte pageturner. Den boken jeg kanskje gleder meg mest til å lese i år er faktisk oppfølgeren til denne som kommer i november.

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Denne serien har lenge vært på listen over favoritter og jeg har i flere år lurt på hvorfor den ikke har blitt oppdaget av norske forlag. Men så oppdaget jeg selv at den faktisk skal utgis denne måneden av Schibsted i dette innlegget på Maris blogg. Den er så absolutt verdt å få med seg.  Clary blir vitne til et mord på ungdomsklubben Pandemonium. Men når hun skal melde fra om drapet er liket borte. Morderne, som kaller seg Skyggejegerne, er usynlige for alle andre enn henne.

  Rett etter forsvinner moren til Clary. Hun blir angrepet av en demon og dradd inn i Skyggejegernes verden, hvor den vakre og farlige Jace står i sentrum.

  Hvorfor blir hun angrepet av demoner? Hvem er egentlig moren hennes? Og hvordan skal hun få henne tilbake?
  Clary lærer snart om en mystisk og farlig verden hun ikke ante eksisterte.
  - Hentet fra Schibsted

  Trailer tirsdag

  Blood Red Road - Moira Young

  Saba has spent her whole life in Silverlake, a dried-up wasteland ravaged by constant sandstorms. The Wrecker civilization has long been destroyed, leaving only landfills for Saba and her family to scavenge from. That's fine by her, as long as her beloved twin brother Lugh is around. But when a monster sandstorm arrives, along with four cloaked horsemen, Saba's world is shattered. Lugh is captured, and Saba embarks on an epic quest to get him back.

  Suddenly thrown into the lawless, ugly reality of the world outside of desolate Silverlake, Saba is lost without Lugh to guide her. So perhaps the most surprising thing of all is what Saba learns about herself: she's a fierce fighter, an unbeatable survivor, and a cunning opponent. And she has the power to take down a corrupt society from the inside. Teamed up with a handsome daredevil named Jack and a gang of girl revolutionaries called the Free Hawks, Saba stages a showdown that will change the course of her own civilization.
  - Hentet fra Goodreads  "Blood Red Road" er en fantastisk roman og uten tvil en pageturner. Den har stort sett alt jeg ser etter i en god bok; et godt utviklet fremtidssamfunn, masse spenning og romanse. Og selvfølgelig en tøff heltinne. Dette er noe som gjør seg synlig når Saba, hovedpersonen, må kjempe for å overleve. Bokstavelig talt. Likevel er ikke Saba uten feil. I flere situasjoner er hun faktisk direkte slem. Mens hun elsker storebroren (som også er tvillingbroren), så har hun et ganske komplisert forhold til lillesøsteren sin. Det er dette forholdet som kanskje best viser at Saba utvikler seg gjennom historien.

  Forfatteren har valgt å skrive denne romanen akkurat slik som Saba snakker. Selv om dette kanskje gir en bedre forståelse av karakterene og verdenen de lever i, så foretrekker jeg rettskriving og rett grammatikk. Det ble likevel en vanesak. Til tross for at jeg savnet noen småting, så er "Blood Red Road" en av de beste bøkene jeg har lest i år. Jeg gleder meg til å se hva som skjer videre ettersom boken på mange måter kunne vært en enkeltstående tittel.

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Dette er en bok jeg selv kan anbefale. Jeg har lest både første og andre bok på engelsk og nå skal jeg snart bestille den tredje som akkurat er utgitt. Derfor synes jeg at det er supert at første bok nå er tilgjengelig på norsk. Og ja, innholdet kan leve opp til omslaget.  Nora faller viljeløst og absolutt mot bedre vitende for den mystiske Patch - gutten med det hånlige smilet, det gjennomborende blikket og den ubehagelige evnen til å vite hva hun tenker og hvor hun er til enhver tid. Plutselig befinner hun seg i et kaos av farlige situasjoner og uforklarlige hendelser - den urgamle kampen mellom de udødelige. Patch er en fallen engel som ønsker å bli menneske. For å redde ham og gi ham vingene tilbake, må hun ofre seg selv. Men vil han la henne gjøre det? Nora vet snart ikke hvem hun kan stole på. Hun skjønner at hun må velge: Enten gi opp motstanden og bli hans, eller komme seg så langt unna som bare mulig. Men når sannheten om Patch begynner å gå opp for henne, er det for sent å snu...
  - Hentet fra Gyldendal

  Trailer tirsdag

  Intervju

  Jeg har dessverre ikke så mye tid til å blogge for tiden, men jeg tenkte jeg kunne dedikere et innlegg til å fortelle at jeg har blitt intervjuet. Mari fra Flukten fra virkeligheten har nemlig en fast intervju-serie på bloggen der man kan bli kjent med de norske bokbloggerne og jeg fikk spørsmål om å være med. Du kan lese intervjuet ved å følge denne linken.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits