• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • august 2012

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Blood Red Road, som er det engelske navnet på denne boken, var for meg en av fjorårets favoritter. Derfor er jeg selvfølgelig kjempeglad for at den er kommet ut på norsk. Dette er en roman for de som liker å lese om et fremtidssamfunn der alt har gått galt. I tillegg blir vi introdusert for en tøff heltinne og en smule romantikk.  Saba har tilbrakt hele livet i Silverlake, et uttørket elveleie herjet av konstante sandstormer. Sivilisasjonen har vært ødelagt lenge, og Saba og familien må klare seg med det de finner i det ugjestmilde og forsøplede landskapet. Så kommer den virkelige monstersandstormen, og med den fire svartkledde ryttere. Sabas elskede tvillingbror Lugh blir tatt til fange, faren blir drept og Saba vet bare én ting: Hun må finne Lugh.

  Utenfor det isolerte Silverlake er verden lovløs og stygg. Folk er desperate og kuede, og bare de sterkeste overlever. Uten Lugh, er Saba fortapt. Tror hun. Inntil hun lærer noe om seg selv: Hun kan kjempe, og hun kan slåss. Hun er en som overlever.
  - Gyldendal

   

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  The Dairy Queen Series - Catherine Gilbert Murdock

  When you don't talk, there's a lot of stuff that ends up not getting said. Harsh words indeed, from Brian Nelson of all people. But, D.J. can't help admitting, maybe he's right. When you don't talk, there's a lot of stuff that ends up not getting said. Stuff like why her best friend, Amber, isn't so friendly anymore. Or why her little brother, Curtis, never opens his mouth. Why her mom has two jobs and a big secret. Why her college-football-star brothers won't even call home. Why her dad would go ballistic if she tried out for the high school football team herself. And why Brian is so, so out of her league. When you don't talk, there's a lot of stuff that ends up not getting said. Welcome to the summer that fifteen-year-old D.J. Schwenk of Red Bend, Wisconsin, learns to talk, and ends up having an awful lot of stuff to say.
  - Goodreads

    

  Hvis jeg måtte beskrive denne serien med bare et ord, ville jeg valgt "troverdig". Ordet gjelder for historien, settingen og karakterene. Særlig for karakterene, og da spesielt for hovedpersonen D.J. D.J.s stemme er så autentisk at alt annet blir realistisk. Hun er gjerne ikke som andre jenter på hennes alder, men hun virker mer "ekte" enn mange av de andre jentene vi ser i ungdomslitteraturen. Forfatteren har virkelig fanget tenåringsstemmen og det gjør leseopplevelsen desto mer ekte. Man kan derfor enkelt leve seg inn i historien og relatere til protagonisten. Det var nettopp dette jeg likte best ved serien. Jeg liker spesielt at dette ikke er en historie der hovedfokuset er på romantikk. Nei, dette er historien om D.J. I løpet av tre bøker får man se hvordan familiedrama, gutteproblemer og sport gjør henne mer moden og selvsikker. Man ser henne vokse opp og det gjør dette hovedsakelig til en såkalt coming of age-historie. Problemene hennes er ikke alltid like vanlige, men samtidig ser vi at D.J., som er mer en guttejente, sliter med ting som de fleste jenter kan relatere til. Ting som å finne sin plass i verden, lære å forsvare seg selv verbalt, finne seg selv og lignende. Dette er ikke en historie der hovedpersonen på magisk vis får alt hun noen gang har ønsket seg, faktisk vet hun ikke hva hun vil til tider, men vi ser henne utvikle seg og bli D.J. Forfatteren tar nemlig ingen snarveier til suksess, D.J. må jobbe for det hun oppnår. Selv om historien i stor grad baserer seg på sport, noe som kan være vanskelig å skjønne til tider, så blir dette en naturlig del av serien. Og er det ikke kult med en jente som spiller amerikansk fotball? Bøkene minner meg forresten om Catching Jordan av Miranda Kenneally, men perspektivet er litt annerledes. Som dere sikkert skjønner, så er dette en serie jeg virkelig vil anbefale.

  Fremtidige favoritter

  "Fremtidige favoritter" er en spalte som arrangeres hver fredag av Bokelskerinnen. Her skriver man om bøker man ønsker seg, gleder seg til å lese eller lignende. Dette synes jeg er et fint initiativ som jeg ønsker å være med på: kanskje ikke fast, men en gang i blant. Det er en fin måte å reklamere litt for bøker som man selv venter i spenning på å lese. Det er hvert fall garantert at det aldri vil være vanskelig å finne noe å skrive om i disse innleggene.

  Denne gangen har jeg valgt å dele ganske mange bøker, men alle ser så spennende ut. I tillegg har jeg hørt veldig mye bra om dem. Her er det en blanding av havfruer, vampyrer, en dystopia basert på Jane Austens
  Persuasion, og mye mer. Med andre ord noe for alle. Du kan lese mer om bøkene på goodreads, en side for bokelskere som du kan lese mer om her.

   
   
   

  Bli med på denne ukentlige utfordringen du også!

  Boktema hos Anette

  Hver torsdag inviterer Anette (bloggeren bak Anettes bokboble) bloggerne til å være med å svare på noen spørsmål som kan knyttest til vår store lidenskap, nemlig litteratur. Dette er innlegg som jeg liker å lese og man blir faktisk litt bedre kjent med de ulike bloggerne. En gang i blant vil jeg derfor selv bli med på dette. Det er et nytt tema hver uke og denne uken er temaet "in my mailbox". Jeg velger å vise dere noen bøker som jeg har forhåndsbestilt fra The Book Depositorysom er min nye favorittside på nettet.  Ny serie  Shatter Me er en av de mest omtalte bøkene fra 2011 og nå kommer den snart i pocketversjon og med nytt omslag som matcher bok nummer to i serien. Boken handler om en jente som ikke kan ta på noen andre uten å skade dem. For meg høres dette ut som en interessant, ny dystopia.

  Oppfølgere

   

  Disse to bøkene venter jeg i spenning på. Begge er bok nummer fire i en fantasyserie. Jeg regner med de fleste har hørt om Becca Fitzpatricks Hush Hush-saga ettersom den også er utgitt på norsk. Men Cinda Williams Chima sine bøker er kanskje litt mer ukjente. Uansett er dette to av mine favorittserier, så jeg kan absolutt anbefale dem på det sterkeste.

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Onsdagens oversatte bok er en jeg har hørt utrolig mye bra om. På norsk heter den
  Våk over meg og den er skrevet av Amy Plum. Når det gjelder omslaget, så tror jeg det er første gang jeg har sett et norskt omslag som faktisk kan måle seg med det engelske. Kanskje det til og med er finere? Uansett skal dette være en bra bok.  Da Kate Merciers foreldre dør, må hun forlate livet i New York for å bo hos besteforeldrene i Paris. Der møter hun Vincent.

  Han er mystisk og sjarmerende, og smilene hans smelter nesten isen rundt hjertet hennes. Men etter som de blir bedre kjent, oppdager hun at han er en revenant - en gjenganger, hvis skjebne er å ofre seg selv, om og om igjen, for å redde andres liv. Det går raskt opp for Kate at dersom hun velger å følge hjertet, vil hun aldri mer være trygg.
  - Cappelen Damm

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Between Shades of Gray - Ruta Sepetys

  It's 1941 and fifteen-year-old artist Lina Vilkas is on Stalin's extermination list. Deported to a prison camp in Siberia, Lina fights for her life, fearless, risking everything to save her family. It's a long and harrowing journey and it is only their incredible strength, love, and hope that pull Lina and her family through each day. But will love be enough to keep them alive?
  - Goodreads  Between Shades of Gray er en utrolig sterk roman som klarer å engasjere leseren i høy grad. Med tanke på at den er løselig basert på en sann historie og virkelige, historiske hendelser, så er det umulig å ikke bli følelsesmessig involvert i karakterenes liv. Karakterene er gjerne fiksjonelle, men det føles som om de har blitt tatt rett ut av en historiebok. Boken etterlater deg med mange tanker, og grusomhetene som blir skildret får deg til å stille spørsmålstegn ved menneskeheten. Likevel er dette også en bok om håp og kjærlighet, og den viser på mange måter hvordan lidelse kan føre til medfølelse. I tillegg hvordan en hendelse som dette kan gjøre deg sterkere og føre mennesker sammen.

  Jeg likte spesielt protagonistens utviklingsprosess. Hun ble for meg det fremste beviset på at alle reagerer forskjellig i en situasjon som dette og at andre har en innvirkning på ditt liv. Hun er en kompleks karakter og forfatteren bruker henne til å illustrere at ikke alt er svart og hvitt, det er nemlig nyanser av grått hvis man bare ser etter. Jeg tror dette er den viktigste leksen som Lina må lære gjennom denne bokens handlingsforløp. I løpet av romanen går Lina fra å være en vanlig tenåringsjente til å bli en reflektert person. Og det er et pluss ved boken at man faktisk lærer ganske masse om historiske begivenheter. Alt i alt er dette en nydelig bok. Selv om jeg synes forfatteren kunne gått enda litt lengre med historien, og jeg følte at hun noen ganger tonet ned de groteske hendelsene, så vil jeg absolutt anbefale den.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits