• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • juli 2013

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Flukten (oppfølger) - Ally Condie

  Det trygge Samfunnet er blitt en dødelig motstander. Flukt er eneste løsning.

  Cassia har valgt Ky framfor Xander. Kjærligheten framfor tryggheten. Hun har ofret alt og er på flukt. For å finne Ky må hun utenfor Samfunnets yttergrenser. Der ingenting er kjent, og andre lover gjelder. Det går rykter om opprør. Men hva er sannhet, og hva er løgn? Hvem kan hun stole på?
  - Mangschou  Flukten er oppfølgeren til Cassias valg, og dette er en veldig populær ungdomstrilogi som også er utkommet på norsk. Denne serien er riktignok ikke en av mine personlige favoritter, det er bare et eller annet som mangler, noe jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Det er vel noe med det at den blir litt kjedelig til tider på grunn av mangel på action. Forfatterens språk kan også bli for mye noen ganger, litt for poetisk, og jeg tror det kommer litt i veien for min bånding med karakterene. Jeg hadde det samme problemet med den første boken i serien.

  Likevel leser jeg videre, så det er noe med serien som jeg ikke klarer å gi slipp på. Og nå er jeg utrolig spent på hvordan det hele ender, jeg har nemlig på følelsen at forfatteren har spart på mange godbiter til slutt. Det positive med denne boken er at: vi får lære mer om Ky (en av hovedpersonene) og Samfunnet; Condie introduserer oss for en del spennende, dystopiske element; og jeg liker litt den måten hun drar inn kunst og lar den få en stor betydning for historien. Med andre ord så er dette en av de seriene der oppbyggingen av historien tar litt tid og kommer i veien for spenningen, men det er likevel en fin serie som kan være grei å få med seg. Og det er mange der ute som bare elsker denne historien. Til slutt, jeg liker også måten omslagene klarer å formidle handlingen ganske godt.  Jeg mottok denne boken i bytte mot en oppriktig anmeldelse fra Mangschou.

  Sommerbøker

  Mange ønsker seg gjerne litt lettere lesestoff om sommeren, og for meg vil dette hovedsaklig si romanser. Det er kanskje fordi vi føler oss ekstra bra disse månedene, og derfor vil vi unngå mørke og komplekse verdener. Eller hva tror du? Personlig liker jeg selv å slappe av med bøker i den romantiske sjangeren om sommeren. Men det hender også at jeg tar frem slike bøker ellers i året ettersom de kan løfte humøret når jeg føler meg trist, lei, sliten eller lignende. Så selv om jeg virkelig elsker bøker der handlingen er lagt til et fremtidssamfunn hvor alt har gått gale, så elsker jeg også å lese romantiske ungdomsbøker. Og nå har jeg laget en liten liste med noen av de bøkene som jeg synes passer perfekt til lesing på ferie, eller bare når du soler deg hjemme på altanen. Men som sagt, disse bøkene funker også fint når du bare trenger noe som kan lette på humøret.

   
   
   
   
   
   
   
   

  Som dere ser så er det noen forfattere som går igjen. Men disse bøkene er enten begynnelsen på en serie, eller enkeltstående titler. Hvis du liker bøker i denne sjangeren, så kan du også sjekke ut forfattere som Elizabeth Scott, Deb Caletti og Susane Colasanti. Forfatterne som har skrevet bøkene som er avbildet her, har også andre godbiter på lager. Men jeg tror dette er nok boktips for en stund, så nå er det bare til å google i vei.

  Har du lest noen av disse bøkene, eller har du andre sommertips å komme med?

  Ha en fin sommer alle sammen!

  Trailer-tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du også er med på "Trailer-tirsdag".

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits