• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • juli 2011

  Trailer tirsdag

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Jenny Downham, tidligere skuespillerinne, har fått mye ros for debutromanen "Before I Die"/"Før jeg dør". Jeg har selv ikke fått lest denne boken ennå, men den engelske utgaven står i bokhyllen min klar til å leses. Konseptet høres hvert fall kjempespennende ut.  16-årige Tessa vet at hun snart skal dø ... men det er mye hun kan rekke å gjøre ennå.
  - Hentet fra Gyldendal

  City of Fallen Angels (oppfølger) - Cassandra Clare

  City of Fallen Angels takes place two months after the events of City of Glass. In it, a mysterious someone's killing the Shadowhunters who used to be in Valentine's Circle and displaying their bodies around New York City in a manner designed to provoke hostility between Downworlders and Shadowhunters, leaving tensions running high in the city and disrupting Clary's plan to lead as normal a life as she can - training to be a Shadowhunter, and pursuing her relationship with Jace. As Jace and Clary delve into the issue of the murdered Shadowhunters, they discover a mystery that has deeply personal consequences for them - consequences that may strengthen their relationship, or rip it apart forever.

  Meanwhile, internecine warfare among vampires is tearing the Downworld community apart, and only Simon - the Daylighter who everyone wants on their side - can decide the outcome; too bad he wants nothing to do with Downworld politics.
  - Hentet fra Goodreads  Når jeg leste de tre første bøkene i denne serien i 2009, så havnet de automatisk på listen over favorittbøker. Men det var på et tidspunkt hvor jeg akkurat hadde begynt å lese. I løpet av de to siste årene har jeg lest mange bøker og smaken min i bøker har dermed utviklet seg. Det er kanskje derfor jeg ikke var så imponert over "City of Fallen Angels". Jeg følte på en måte at denne boken var litt overflødig i forhold til resten av serien. Slutten på "City of Glass" kunne nemlig vært slutten på selve serien dersom forfatteren bare hadde gjort boken litt lenger. Personlig trodde jeg den var det også, og ble sjokkert da Clare annonserte at serien skulle bestå av hele seks bøker. Slik jeg ser det nå, drar Clare serien ut lengst mulig og noen av problemstillingene ble rett og slett litt for gamle. Jeg tenker spesielt på de mange problemene rundt Jace/Clary-forholdet. I tillegg ville jeg også satt pris på om forfatteren oppsummerte noen av hendingene i de forrige bøkene. Selv om serien ikke nødvendigvis har blitt dårligere, selv om det er litt av grunnen til at jeg ikke likte den så godt, så er det hovedsakelig det at jeg har vokst fra den, tror jeg. Jeg kommer likevel til å lese de neste bøkene i serien, for Cassandra Clare er, om ikke annet, flink til å underholde.

  Trailer tirsdag

  In my mailbox #3

  "In my mailbox" er en ukentlig post fra den amerikanske bokbloggeren The Story Siren.  Fra topp til bunn
  * Going Too Far - Jennifer Echols
  * Jellicoe Road - Melina Marchetta
  * Looking for Alaska - John Green
  * Eon - Alison Goodman
  * The Unidentified - Rae Mariz
  * Blood Red Road - Moira Young
  * The Demon King - Cinda Williams Chima
  * Pegasus - Robin McKinley
  * The Host - Stephenie Meyer

  Har du lest noen av disse bøkene?

  Trailer tirsdag

  Fire (oppfølger) - Kristin Cashore

  Beautiful creatures called monsters live in the Dells. Monsters have the shape of normal animals: mountain lions, dragonflies, horses, fish. But the hair or scales or feathers of monsters are gorgeously colored -- fuchsia, turquoise, sparkly bronze, iridescent green -- and their minds have the power to control the minds of humans.

  Seventeen-year-old Fire is the last remaining human-shaped monster in the Dells. Gorgeously monstrous in body and mind but with a human appreciation of right and wrong, she is hated and mistrusted by just about everyone, and this book is her story.
  - Hentet fra Goodreads  "Fire" av Kristin Cashore er ikke bare en av de beste bøkene jeg har lest så langt i år, men en av de beste bøkene jeg har lest noensinne. Forfatteren fanget interessen min allerede fra første side, noe som blant annet skyldtes en fantastisk prolog. Til tross for at det står "oppfølger" i parentes i tittelen på dette innlegget, så er det overhodet ikke nødvendig å ha lest "Graceling", første bok om The Seven Kingdoms, først. "Fire" er nemlig en prequel, med andre ord; dette er forhistorien til den første boken. Denne romanen fungerer altså mer som en slags forklaring på hvordan verden ble som den ble i universet som Cashore har skapt. I tillegg er dette en helt annen side av den samme verdenen, noe som gjorde at jeg syntes den var ekstra spennende siden mye av stoffet var nytt for meg også. Det viser også hvor kompleks fantasiverdenen til Cashore faktisk er. Jeg likte faktisk denne boken bedre en forfatterens debutroman "Graceling".

  Det er bøker som "Fire" som minner meg på hvorfor jeg elsker fantasysjangeren. Selv de minste detaljer er planlagt som en brikke i et stort og genialt puslespill. Alle karakterene er godt utviklet og modne som en konsekvens av verden de lever i. Personligheten deres og valgene de tar er en konsekvens av hvordan de lever. Man slipper derfor mange av de typiske klisjéene som har blitt en tendens i litteratur for unge voksne. Som i "Graceling" er hovedpersonen sterk og tar sine egne valg. Man forstår virkelig hvorfor hun gjør som hun gjør ettersom forfatteren fletter sammen hennes fortid i nåtiden på en naturlig måte. Romansen tar heller ikke over plottet, hvilket er det jeg foretrekker, men den spiller en stor nok rolle til at man rekker å forelske seg sammen med protagonisten.

  Jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert over Kristin Cashore. Nå kan ikke "Bitterblue" komme fort nok. Det er ikke mange forfattere som klarer dette, men Cashore er en av de få som skriver slik at jeg ønsker en egen bok basert på historien til flere av de mindre karakterene. Jeg likte spesielt Hanna og jeg håper at vi kanskje får se mer av henne i senere tid. Bøkene til Cashore minner meg forresten litt om Maria V. Snyder sine, noe som er et bonus for meg ettersom hun er en av mine favorittforfattere.

  Trailer tirsdag

  Love You Hate You Miss You - Elizabeth Scott

  It's been seventy-five days. Amy's sick of her parents suddenly taking an interest in her.
  And she's really sick of people asking her about Julia. Julia's gone now, and she doesn't want to talk about it. They wouldn't get it, anyway. They wouldn't understand what it feels like to have your best friend ripped away from you.
  They wouldn't understand what it feels like to know it's your fault.
  Amy's shrink thinks it would help to start a diary. Instead, Amy starts writing letters to Julia.
  But as she writes letter after letter, she begins to realize that the past wasn't as perfect as she thought it was - and the present deserves a chance too.
  - Hentet fra Goodreads  "Love You Hate You Miss You" var rett og slett en helt nydelig bok. Jeg er vanligvis ikke en stor fan av denne typen bøker, men det var noe med akkurat denne romanen som virkelig traff meg. Forfatteren har skapt troverdige karakterer og sorgen og skyldfølelsen som Amy føler er så ekte. Boken kunne lett ha vært basert på en sann historie. Brevene som Amy skriver til Julia har en sentral plass i denne romanen og de bidrar til å gjøre historien enda mer realistisk. I tillegg får man vite mye om forholdet mellom Amy og Julia og deres bakgrunn på denne måten. Dette er en bok som jeg tror de fleste vil kunne kjenne seg igjen i. Den tar nemlig opp både familieproblemer, dødsfall, sorg og det å passe inn.

  Andre anmeldelser: Nina, Elise

  Vinneren av giveawayen

  Da har jeg altså trukket vinneren av giveawayen. Tusen takk til alle dere som har deltatt. Denne gangen ble vinneren Sissel. Gratulerer til deg! Jeg kommer til å sende deg en mail fortløpende og sender bøkene i posten så snart jeg har fått hjemmeadressen din.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits