• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • juli 2010

  The Sky is Everywhere - Jandy Nelson

  Seventeen-year-old Lennie Walker, bookworm and band geek, plays second clarinet and spends her time tucked safely and happily in the shadow of her fiery older sister, Bailey. But when Bailey dies abruptly, Lennie is catapulted to center stage of her own life - and, despite her nonexistent history with boys, suddenly finds herself struggling to balance two. Toby was Bailey's boyfriend; his grief mirrors Lennie's own. Joe is the new boy in town, a transplant from Paris whose nearly magical grin is matched only by his musical talent. For Lennie, they're the sun and the moon; one boy takes her out of her sorrow, the other comforts her in it. But just like their celestial counterparts, they can't collide without the whole wide world exploding.
  - Hentet fra Goodreads  "The Sky is Everywhere" er en hjerteskjærende historie som hovedsakelig tar opp temaet sorg. Den handler om å finne sin plass i verden, lære å leve livet istedenfor å bare eksistere, og å se positivt på at du fortsatt lever når du har mistet noen du er glad i.

  Et av Nelsons sterkeste trekk som forfatter er hennes egenskap til å skildre hvordan sorgen påvirker Walker familien. Det flotte er at de ikke har den tradisjonelle måten å sørge på og det får det hele til å virke mer realistisk. Likevel klarer jeg ikke å se bort ifra det faktumet at søstrene ikke var så nære som forfatteren ville at de skulle fremstå som. Når forfatteren legger opp til et så sterkt forhold er det et stort minus at det ikke kommer så godt frem. Et eksempel er at Lennie finner ut at søsteren hadde mange hemmeligheter mens hun levde.

  Alt i alt er dette en nydelig bok som absolutt er verdt å lese og den vil antagelig røre like mange modne som unge lesere. Selv om det er mange trekantdramaer innen litteratur om dagen, så klarer Nelson å skape noe unikt ettersom det er enkelt for leseren å se hvorfor protagonisten er involvert med både Toby og Joe. Dersom du liker "If I Stay" av Gayle Forman, så tror jeg du vil like "The Sky is Everywhere" ettersom jeg synes de er ganske like på mange områder.

  Trailer tirsdag

  Spells (oppfølger) - Aprilynne Pike

  Six months have passed since Laurel saved the gateway to the faerie realm of Avalon. Now she must spend her summer there, honing her skills as a Fall faerie. But her human family and friends are still in mortal danger--and the gateway to Avalon is more compromised than ever.

  When it comes time to protect those she loves, will she depend on David, her human boyfriend, for help? Or will she turn to Tamani, the electrifying faerie with whom her connection is undeniable?
  - Hentet fra Goodreads  Da jeg leste "Wings" for litt mer enn et år siden, var jeg stort sett nettopp blitt introdusert til alt litteraturen har å tilby. Som leser var jeg litt naiv og jeg hadde ikke så mye erfaring, men likevel er jeg sikker på at jeg ville likt boken like mye om jeg hadde lest den idag. For så vidt gjorde jeg det med "Spells" også, men jeg synes ikke at det skjedde noe nytt på action fronten. Serien har ikke blitt dårligere, men den har heller ikke forbedret seg.

  Selv om Laurel sin tur til Avalon ikke ble så detaljert beskrevet, så er feenes politikk og levemåte det jeg liker best med boken. Et pluss til forfatteren fordi hun har introdusert oss for et par nye dilemmaer som kommer med å være fe; hvordan Laurel ser på feenes levemåte og hvordan det påvirker familien til Laurel at hun er en av de. Jeg ser frem til neste bok, men jeg tror ikke at jeg får den slutten jeg håper på før bok nummer fire, Pike liker å la oss vente for å si det sånn. Men jeg er også ganske sikker på at den kommer, heia Team Tamani!

  Trailer tirsdag

  Konkurranse

  Da er tiden kommet for at jeg skal holde min første konkurranse her på Marias bokblogg. Ettersom jeg har en ekstra kopi av en av mine favorittbøker, nemlig "Poison Study" av Maria V. Snyder, blir den premien denne gangen. "Poison Study" er den første boken i en bokserie på tre, etterfulgt av "Magic Study" og "Fire Study". Minner om at boken er fint brukt. Dersom du er usikker på om dette er en bok for deg, så kan du lese anmeldelsen min her (anmeldelsen er på engelsk siden den er skrevet på min engelske bokblogg).  Sammendrag
  About to be executed for murder, Yelena is offered a reprieve. She'll eat the best meals, have rooms in the palace, and risk assassination by anyone trying to kill the Commander of Ixia. And so Yelena chooses to become a food taster. But the chief of security, leaving nothing to chance, deliberately feeds her Butterfly's Dust, and only by appearing for her daily antidote will she delay an agonizing death from the poison. As Yelena tries to escape her dilemma, disasters keep mounting. Rebels plot to seize Ixia and she develops magical powers she can't control. Her life's at stake again and choices must be made. But this time the outcomes aren't so clear!
  - Hentet fra hjemmesiden til forfatteren

  Regler for å delta
  Obligatorisk
  For å være med i denne konkurransen må du spre ordet videre til en annen bokinteressert person over internett. Husk at du må legge igjen en link i kommentarfeltet under slik at jeg kan sjekke at du har gjort det. Du kan for eksempel skrive en kommentar på noen andre sin blogg, skrive et innlegg på din blogg eller noe annet, så lenge jeg kan sjekke det ved hjelp av en link. Dette er obligatorisk og alle deltakere må gjøre dette, og husk, personen må være bokinteressert.

  Frivillig
  Jeg skal gjøre trekningen på den gammeldagse måten ved å legge alle navnene i en skål eller noe lignende, men for å gjøre det hele litt mer interessant har jeg laget en frivillig del av konkurransen. Du kan nemlig få navnet ditt lagt opp i skålen en ekstra gang til flere av "stjernene" nedenfor du utfører. Altså, utfører du to av "stjernene" får du navnet ditt lagt opp i to ekstra ganger, det blir tre til sammen med den obligatoriske delen.

  * Du kan følge meg på Bloglovin' (dette kan jeg ikke sjekke, men jeg velger å stole på leserene mine) - http://www.bloglovin.com/blog/1446478/maria1993

  * Du kan bli venn med meg på Goodreads - http://www.goodreads.com/user/show/3806865

  * Du kan følge meg på Bokelskere - http://bokelskere.no/Mariaah93

  * Du kan følge min engelske blogg - www.mariathebookworm.blogspot.com

  Du deltar ved å legge igjen en kommentar under som må inneholde en link til den obligatoriske delen av konkurransen og eventuelt brukernavnene dine på de andre sidene slik at jeg kan sjekke hvem det er som følger meg. Du må selvsagt legge igjen email adressen din slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner også; dette gjør du i feltet der du legger igjen en kommentar (emailen blir ikke publisert), og bloggadressen din om du ønsker det. Alt skal være i samme kommentar på dette innlegget. Konkurransen er åpen til klokken 23:59 den 8. august og jeg kommer til å trekke vinneren kort tid etter det. Lykke til!

  Birthmarked - Caragh O'Brien

  After climate change, on the north shore of Unlake Superior, a dystopian world is divided between those who live inside the wall, and those, like sixteen-year-old midwife Gaia Stone, who live outside. It's Gaia's job to "advance" a quota of infants from poverty into the walled Enclave, until the night one agonized mother objects, and Gaia's parents are arrested.
  Badly scarred since childhood, Gaia is a strong, resourceful loner who begins to question her society. As Gaia's efforts to save her parents take her within the wall, she herself is arrested and imprisoned.
  - Hentet fra Goodreads  Dette er definitivt en av de beste bøkene jeg har lest. O'Brien har skapt en helt unik dystopisk science fiction verden som jeg elsker å leve i. Jeg kan si mye om denne boken som kan tolkest som negativt, men nå skal jeg vise deg hvordan man kan snu det "negative" om til noe positivt - noe som viser at O'Brien har utforsket alle muligheter ved å si at her er det en baktanke med alt som skjer.

  Ok, på en måte går "Birthmarked" litt fort frem fordi den går rett på sak, men på en annen side tar forfatteren seg god tid ettersom boken toner ned en periode og bygger opp til den dramatiske hendelsen som de fleste bøker har. Det er da det er viktig å huske at dette er en helt ny verden, eller "tid" passer kanskje bedre, for dette er nemlig fremtiden. Til tross for at boken er delvis treg, så klarer man ikke å legge den fra seg.

  Jeg følte at O'Brien gjorde litt mye ut av hendelsen hele boken bygger opp til; for meg er hensikten til skurken litt enkel og den levde ikke helt opp til beskrivelsen. Likevel er konseptet orginalt og hvis man tenker seg om er hensikten realistisk. Hovedpersonen er naiv til tider, men vi ser en tydelig vokst i Gaia og er det ikke det vi ønsker hos en protagonist? Selv om hun, som så mange andre protagonister, har dårlig selvtillit, så skjønner man hvorfor i denne sammenhengen og det hele virker troverdig. Alle de andre karakterene er også godt utviklet. Selve romansen er treg, men man vet at den kommer så det er egentlig bare et spørsmål om tålmodighet. Andre vil kanskje argumentere ved å si at den er forutsigbar, men alt for kjærligheten, ikke sant?

  Da jeg nærmet meg slutten og så hvor tynn boken var blitt, ble jeg litt bekymret for hvordan skulle forfatteren fikse denne situasjonen på så kort tid? Da slutten kom, med akkurat nok løsning og mystikk, så skal jeg innrømme at jeg mistet alt håp (og dette til tross for at det er en relativt fin slutt som faktisk kan være slutten på en enkeltstående tittel). Forfatteren beviser her at hun ikke tar de enkleste utveiene, tvert imot, vi er vitne til konsekvensene av samfunnet Gaia lever i. Dette er forresten konsekvent gjennom hele boken, ikke bare mot slutten. Heldigvis kommer det en oppfølger høsten neste år, og da ble slutten mye bedre, så det eneste jeg har å klage på er ventetiden. Forresten, omslaget (spesielt de fargede trådene) gir mye mer mening når du først har lest boken.

  Trailer tirsdag

  Bok tag

  Elise fra Blog by Elise har akkurat startet noe hun kaller "Bok tag" på bloggen sin. Det går ut på at hun svarer på ulike bok-relaterte spørsmål før hun deretter tagger tre personer som skal gjøre det samme.

  Hvilken bok leser du akkurat nå?
  Akkurat nå leser jeg "Birthmarked" av Caragh O'Brien, en bok jeg har hørt mye bra om.  Hvor liker du best å lese?
  Det blir som oftest hjemme jeg leser, men så lenge jeg har tid og stillhet kan jeg lese hvor som helst.

  Hvilken bok skulle du ønske kunne blitt filmatisert?
  Det er ikke lenge siden jeg fikk høre at filmrettene til "Vampire Academy" av Richelle Mead har blitt kjøpt opp, og selv om dette ikke nødvendigvis betyr at det blir noen film, så er jeg spent likevel. Det samme gjelder filmrettene til "Wake" av Lisa McMann.

  Hva er favorittboken din?
  Jeg har fem bokserier som er mine klare favoritter; "The Twilight Saga" av Stephenie Meyer, "The Mortal Instruments" av Cassandra Clare, "The Hunger Games" av Suzanne Collins, "The Study Series" av Maria V. Snyder og "Vampire Academy" av Richelle Mead.

  Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene? Hvilke?
  Det er mange, men for å nevne noen:
  * "Storm Glass" av Maria V. Snyder.
  * "13 to Life" av Shannon Delany.
  * "Rampant" av Diana Peterfreund.

  Hva syns du er den fineste forsiden på en bok?
  Jeg må nok si "Sea Change" av Aimee Friedman. Omslaget, med alle de nydelige fargene, passer perfekt til historien og man ser at det er kjemi mellom modellene. Intenst!  Jeg tagger:
  Cathrine,
  Pia,
  Silje

  Trailer tirsdag

  Jessica's Guide to Dating on the Dark Side - Beth Fantaskey

  Å gifte seg med en vampyr passer ikke akkurat inn i livsplanen til Jessica Packwood. Men da "utvekslingsstudenten" Lucius Vladescu dukker opp på døren og hevder at Jessica - Antanasia - er en romansk prinsesse og hans kommende kone, har hun ikke noe valg, hvis ikke hun vil lede en krig...  Samtidig som denne boken ikke levde helt opp til forventningene mine, så ble jeg overrasket over hvor bra den faktisk er. En ting skal være sikkert, det er vanskelig å legge den fra seg. Fantaskey gir leserene akkurat det de vil ha - en farlig vampyrromanse der romansen er hovedfokuset (selv om vampyraspektet er orginalt og spennende). De to mektigste vampyrfamiliene skal nemlig bli forente gjennom et arrangert ekteskap mellom ungene deres; Lucius og Jessica. Selve romansen er ikke tvunget eller forhastet på noen måte, tvert imot, jeg ble faktisk litt utålmodig.

  Alle karakterene i denne boken er godt utviklet og godt utforsket, men vi får selvsagt se mer dybde hos de to protagonistene. Den arrogante karakteren Lucius gjorde boken bare enda mer underholdende. Han kommer fra Romania og hans tilpasning til Amerika er rett og slett utrolig morsom. Ikke bare får vi se hans negative meninger gjennom oppførselen hans, men også gjennom brev til sin onkel i Romania. Forfatteren gjorde en interessant vending med hans karakter, en vending jeg ser på som både positiv og negativ.

  Det er ikke nødvendigvis behov for en oppfølger til denne boken, selv om mange antagelig vil vite litt mer om vampyrverdenen Fantaskey har skapt, men jeg fant akkurat ut at det kommer en oppfølger. I tillegg til oppfølgeren kommer jeg definitivt til å lese den nyeste boken til forfatteren, "Jekel Loves Hyde".

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits