• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • juni 2011

  Favoritter, del en

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  "Beautiful Malice" av Rebecca James er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den er en helt fantastisk psykologisk thriller. Det jeg likte best ved denne romanen var antageligvis strukturen/oppbyggingen. Forfatteren forteller nemlig historien til Katherine gjennom tre parallelle handlinger der vi blir tatt med til ulike tidspunkt i protagonistens liv. Hver periode er kritisk for hennes utvikling og introduserer leserne for en konflikt man ikke kan forstå helheten av før man har fått informasjon fra en av de andre periodene. James lykkes i å opprettholde tre nesten identisk spennende handlinger gjennom hele boken. "Beautiful Malice" er ikke en pageturner i form av action, men i form av nervøsitet. Det faktumet at man aldri vet hvem som ender opp som skurken til slutt, gjør den til en psykologisk thriller av beste kvalitet. For fullstendig anmeldelse, trykk her.
  


  "Graceling" av Kristin Cashore er første bok i trilogien om "The Seven Kingdoms". En av grunnene til at jeg valgte å ta opp igjen denne romanen her nå, henger sammen med at jeg akkurat har begynt på andre bok i serien. Den minnet meg om hvor god Cashore faktisk er til å skrive og hvilken fantastisk verden hun har skapt. Konseptet er nytt og spennende og det er akkurat det som gjør den til en must read for fans av fantasysjangeren. Det er helt utrolig at dette er forfatterens debutroman.

  Trailer tirsdag

  Endless Summer - Jennifer Echols

  Two irresistible boys. One unforgettable summer.

  Lori can't wait for her summer at the lake. She loves wakeboarding and hanging with her friends--including the two hotties next door. With the Vader brothers, she's always been just one of the guys. Now that she's turning sixteen, she wants to be seen as one of the girls, especially in the eyes of Sean, the older brother. But that's not going to happen--not if the younger brother, Adam, can help it.

  Lori plans to make Sean jealous by spending time with Adam. Adam has plans of his own for Lori. As the air heats up, so does this love triangle. Will Lori's romantic summer melt into one hot mess?
  - Hentet fra Goodreads  "Endless Summer" er den perfekte bok nå som sommeren er her. Den er både romantisk og lettlest. Faktisk, så er dette to bøker i samme utgave. Den inkluderer nemlig "The Boys Next Door" og "Endless Summer" som da er oppfølgeren i samme bok. Personlig likte jeg veldig godt første bok i serien, jeg likte spesielt vrien Echols tok med trekantdramaet. Når det gjelder oppfølgeren, derimot, så synes jeg den var ganske unødvendig. Jeg likte hvor "The Boys Next Door" rundet av og hvor karakterene var på det tidspunktet. I tillegg bestod oppfølgeren egentlig bare av masse drama og misforståelser. Lori, den kvinnelige hovedpersonen, var skikkelig irriterende. Hun gjorde de samme feilene om og om igjen. Hun forstod heller ikke at det var feil å gjøre det på den måten. Jeg likte likevel at bok to var fra både Lori og den mannlige hovedpersonen sitt perspektiv, og jeg synes hvert fall at han var en godt utviklet karakter. Disse bøkene har forresten noen likhetstrekk med Jenny Hans "Summer Trilogy".

  Trailer tirsdag

  Giveaway

  Jeg ryddet litt i bokhyllene mine her om dagen og fant noe som kanskje er av interesse her på bloggen. Jeg har nemlig noen bøker som jeg har to utgaver av. I den anledning tenkte jeg å holde en liten giveaway. Det er en stund siden sist.

  En heldig vinner vil få tilsendt alle bøkene som er avbildet under. Jeg ser helst at vinneren tar imot alle bøkene. Det er ikke et fryktelig spennende utvalg, men forhåpentligvis faller bøkene i smak hos noen. Det skal være noe for alle; fantasy, historisk fiksjon og klassikere. Alle bøkene er uleste og i pocketformat.

  * Captivate (oppfølger) - Carrie Jones
  * The Other Queen (oppfølger) - Philippa Gregory
  * Jane Eyre - Charlotte Brontë
  * Pride and Prejudice - Jane Austen
  Du deltar ved å legge igjen en kommentar i feltet under. Det er altså ingen obligatoriske regler for å delta. Når du kommenterer på dette innlegget må du huske å legge igjen emailen/bloggadressen din slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner. Jeg setter ingen tidsfrist for å delta, men jeg vurderer heller selv når det passer seg å trekke en vinner (trekker på den gammeldagse måten).

  P. S., jeg står ikke ansvarlig dersom bøkene eventuelt forsvinner i posten.

  Divergent - Veronica Roth

  In Beatrice Prior's dystopian Chicago, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue - Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is - she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself.

  During the highly competitive initiation that follows, Beatrice renames herself Tris and struggles to determine who her friends really are - and where, exactly, a romance with a sometimes fascinating, sometimes infuriating boy fits into the life she's chosen. But Tris also has a secret, one she's kept hidden from everyone because she's been warned it can mean death. And as she discovers a growing conflict that threatens to unravel her seemingly perfect society, she also learns that her secret might help her save those she loves . . . or it might destroy her.
  - Hentet fra Goodreads  "Divergent" av Veronica Roth er en selvfølge for alle fans av dystopisk litteratur. Romanen er oppsiktsvekkende og etterlater leserne med stridende tanker rundt både dagens samfunn og muligens et fremtidssamfunn likt det forfatteren presenterer oss for her. Med andre ord; den er en skikkelig tankevekker. Ellers inneholder "Divergent" alt jeg ser etter i en god bok; en godt oppbygd verden, et genialt og originalt konsept og en blomstrende romanse på toppen av det hele. Jeg tenker fortsatt på denne historien, og det er flere uker siden jeg leste den. Det er helt utrolig at boken er skrevet av en debutforfatter, særlig en som er så ung. "Divergent" er en pageturner av beste slag og jeg gleder meg til å se hvordan dette utvikler seg videre. Jeg ser frem til å lære litt mer om de ulike gruppene som samfunnet er delt inn i og samfunnets forhistorie generelt sett. Det vil si; jeg håper vi får se mer av dette. En ting er sikkert; Roth har dannet et utrolig godt grunnlag i debutromanen "Divergent" og jeg tviler ikke et sekund på at de neste bøkene i serien vil være vel så gode. Les den!

  Andre anmeldelser: Mia, Bokelskerinnen, Marlene

  Trailer tirsdag

  Perfect You - Elizabeth Scott

  Kate Brown's life has gone downhill fast.

  Her father has quit his job to sell vitamins at the mall, and Kate is forced to work with him. Her best friend has become popular, and now she acts like Kate's invisible.

  And then there's Will. Gorgeous, unattainable Will, whom Kate acts like she can't stand even though she can't stop thinking about him. When Will starts acting interested, Kate hates herself for wanting him when she's sure she's just his latest conquest.

  Kate figures that the only way things will ever stop hurting so much is if she keeps to herself and stops caring about anyone or anything. What she doesn't realize is that while life may not always be perfect, good things can happen -- but only if she lets them...
  - Hentet fra Goodreads  Jeg er inne i en periode nå hvor jeg trenger en pause fra science fiction og fantasy ettersom disse sjangerene kan være litt krevende å lese til tider. "Perfect You" av den anerkjente Elizabeth Scott var akkurat det jeg trengte. Jeg endte faktisk opp med å lese den i et strekk. Den var søt, romantisk og lettlest. Men det betyr likevel ikke at det ikke var komplikasjoner og misforståelser involvert. Hovedpersonen har nemlig nettopp blitt dumpet av sin beste venninne til fordel for popularitet og Kate er inne i en periode, preget av familieproblemer, hvor hun virkelig kunne ha trengt henne. Dette er noe som kommer godt frem i boken og forholdet til venninnen er godt skildret.

  I tillegg til godt utviklet karakterer som man kan relatere til (faktisk noe av det jeg ble mest imponert over), så er det også det jeg vil kategorisere som en nokså annerledes romanse. Problemene til hovedpersonen kom virkelig frem i romansen ettersom hun hele tiden holdt Will på avstand. Jeg likte hvordan forholdet utviklet seg gradvis og hvordan Kate ikke var en av de jentene som faller for gutten med en gang og er avhengig av han hele tiden. Hun endte opp som en sterk karakter, men samtidig var hun på en måte det gjennom hele historien. Selv om ikke alle problemene ble løst til slutt, og jeg likte måten Scott rundet av på, så lærte Kate å fokusere på det positive i livet og ikke alltid tro det verste om folk. Jeg kommer definitivt til å lese mer av denne forfatteren.

  Trailer tirsdag

  Delirium - Lauren Oliver

  Before scientists found the cure, people thought love was a good thing. They didn't understand that once love -- the deliria -- blooms in your blood, there is no escaping its hold. Things are different now. Scientists are able to eradicate love, and the governments demands that all citizens receive the cure upon turning eighteen. Lena Holoway has always looked forward to the day when she'll be cured. A life without love is a life without pain: safe, measured, predictable, and happy.

  But with ninety-five days left until her treatment, Lena does the unthinkable: She falls in love.
  - Hentet fra Goodreads  "Delirium" er en fantastisk god roman som handler om forbudt kjærlighet. Bokstavelig talt. Lena lever nemlig i et fremtidssamfunn hvor kjærlighet blir sett på som en sykdom som må kureres. Så da Lena selv forelsker seg, blir hun tvunget til å sette spørsmålstegn ved alt hun noen gang trodde var sant. Boken er med andre ord en blanding av to av mine favorittsjangere; romanse og dystopi.

  Lauren Olivers skrivemåte er utrolig nydelig og hun klarer å skildre hva kjærlighet faktisk er. Selvfølgelig inkluderer dette en uforglemmelig romanse. Jeg likte spesielt måten kjærlighetsinteressen kom inn i historien, hvordan han fra starten var så sikker i sin sak og måten han gradvis fikk Lena til å komme ut av skallet. Men selv om romansen utgjør en stor del av handlingen, så er det også andre spenningselement å se frem til. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å vente til neste bok som kommer i 2012...

  Andre anmeldelser: Ladybug, Mia, Mette


  Maria

  , Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits