• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • mai 2011

  Trailer tirsdag

  Trailer tirsdag

  Lasarusfenomenet - Kjetil Johnsen

  Emma våkner fra koma og alt er annerledes. Broren er stum, foreldrene drept og onkelen oppfører seg som om det er hennes feil. Selv har hun problemer med å skille drømmer - eller er det minner? - fra virkeligheten. Sporene peker mot farens forskning ved en topphemmelig militærbase i Nevada-ørkenen. Men før sannheten kan avsløres, må mange dø - også Emma...
  - Hentet fra Gyldendal  Hva om du en dag våkner fra koma og oppdager at verden ikke er slik som du husker den? Det er nettopp dette som skjer med Emma.

  "Lasarusfenomenet" er virkelig en godt gjennomført roman. Jeg har aldri lest noe lignende. Konseptet er både nytt og spennende. Dessverre tror jeg også at det er konseptet som kan skremme vekk potensielle lesere. I hvert fall når det gjelder de yngre. Johnsen introduserer oss nemlig for en del vitenskapelige teorier, nærmere bestemt kvantefysikk. Personlig er jeg ingen realist, men jeg forstod det forfatteren forklarte utmerket godt. Han bruker eksempler som gjør at de aller fleste vil skjønne grunnprinsippet. Mange vil kanskje også hevde at det er ganske tørt stoff denne boken tar opp, men måten forfatteren formidler det på gjør at det er fysikken bak det hele som er spenningselementet. Det er tydelig at Johnsen har gjort mye research om emnet han skriver om og i denne settingen ble det veldig fascinerende.

  Romanen i seg selv er kjønnsnøytral. Hovedpersonen er som sagt en jente, men det er nok av action til å fange interessen til en gutt også. I tillegg er den skrevet fra flere av karakterenes perspektiv, og da ofte fra en manns perspektiv. Noen ganger, derimot, følte jeg at ting ble litt klisjéaktig. Spesielt dette med mennene i de svarte dressene og solbriller. De var beskrevet på en måte som minnet meg om mafia/FBI/CIA eller hvordan jeg skal forklare det. Tror det var noe med måten de opptrådte... Jeg skjønner likevel hvorfor det var sånn. Alt i alt er "Lasarusfenomenet" en god, norsk bok som alle burde få med seg. Jeg sier bare tre ord; genialt og uforutsigbart!  Jeg mottok denne boken i bytte mot en oppriktig anmeldelse fra Gyldendal.

  Trailer tirsdag

  Rubinrød - Kerstin Gier

  Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!
  - Hentet fra Gyldendal  "Rubinrød" er en fin start på en trilogi som omhandler tidsreising. Selv om romanen fungerer mer som en god innledning til de to neste bøkene i serien, så endte det opp med at jeg leste den på knappe 24 timer. Med andre ord; en ekte pageturner. Men da ting først begynte å skje, derimot, så skjedde det litt for raskt etter min smak. Jeg sikter spesielt til forholdet mellom protagonisten, Gwendolyn, og kjærlighetsinteressen. Det som gjorde at jeg ble interessert i historien viste seg også å være mistolking fra min side. Jeg satt nemlig med det inntrykket at Gwen ville forelske seg i en person fra en annen tid, ikke en annen tidsreiser. Dette stoppet meg likevel ikke i å nyte romansen som blomstret mellom de.

  I tillegg synes jeg at Gwen og bestevenninnen hennes gjorde boken utrolig morsom til tider, riktignok på en litt barnslig måte, og jeg likte spesielt godt at Gwen visste å svare tilbake. Til tross for at "Rubinrød" er en smule forutsigbar (antydningene i prologen), så avsluttet forfatteren med noen uoppklarte spørsmål som gjør at jeg vil begynne på neste bok, "Safirblå", med en gang. Det er forresten ikke så lenge til den er å finne i bokhandelen, litt mer enn en uke faktisk. Alt i alt er dette en god bok som har potensial til å bli noe stort. Det er ikke ofte man finner gode bøker der konseptet er preget av tidsreising.

  Andre anmeldelser: Bokelskerinnen, Ladybug  Jeg mottok denne boken i bytte mot en oppriktig anmeldelse fra Gyldendal.

  In my mailbox #2

  "In my mailbox" er en ukentlig post fra den amerikanske bokbloggeren The Story Siren.

  Da var det nye bøker igjen, da. Det ble litt flere denne gangen, men jeg unnskylder det med at hele ni av elleve er oppfølgere.  "Divergent" av Veronica Roth og "Unearthly" av Cynthia Hand er begge starten på helt nye serier. Jeg gleder meg spesielt til å lese "Divergent" ettersom den har blitt svært positivt omtalt.
  

  Alle bøkene over er oppfølgere i serier som jeg allerede har begynt på. Mens "We'll Always Have Summer" av Jenny Han og "Rules of Attraction" av Simone Elkeles er fortsettelser på to av de beste romansene jeg vet om, så er "Desires of the Dead" av Kimberly Derting og "Sapphique" av Catherine Fisher gode science fiction/fantasy bøker.
  

  Disse er også oppfølgere. Gleder meg nok mest til å lese "Outside In" ettersom Maria V. Snyder er min favorittforfatter.

  Fra topp til bunn:
  * Wild - Aprilynne Pike
  * Secrets and Shadows - Shannon Delany
  * Where She Went - Gayle Forman
  * Outside In - Maria V. Snyder
  * Evercrossed - Elizabeth Chandler

  Trailer tirsdag

  Cassias valg - Ally Condie

  I Samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø.

  Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før - et valg mellom lojalitet og lidenskap.
  - Hentet fra Mangschou  "Cassias valg" er starten på en trilogi som har vekket stor interesse internasjonalt. Dystopisk litteratur er virkelig i skuddet akkurat nå og "Cassias valg" er en av de bøkene som får mye positiv kritikk. Ally Condie bruker store deler av denne romanen til å introdusere leserne for verdenen som Cassia lever i, en verden preget av regler og struktur. Selv om mangelen på action går litt ut over bokens spenning, så tror jeg dette er en bevisst handling fra forfatterens side. Slik får vi nemlig muligheten til å bli godt kjent med karakterene og deres verden. Forfatteren danner et godt grunnbilde for historien og det ser man igjen i karakterene.

  Likevel følte jeg at noe manglet, men jeg kan ikke helt sette fingeren på det. Noe av det kommer av at jeg ikke følte noen særlig kjemi mellom hovedkarakterene. I og med at jeg også leste "Delirium" av Lauren Oliver rett før jeg begynte på denne boken, så ble heller ikke konseptet så nytt for meg ettersom likhetstrekkene mellom de to er mange.

  For min del ble "Cassias valg" egentlig bare en god innledning til neste bok i serien. Men jeg skal ikke nekte for at jeg er utrolig spent på hvordan det hele fortsetter. Jeg likte nemlig vrien som historien tok mot slutten og det var først da jeg forstod hvor forfatteren ville med den. Mange av Condies skildringer av helt hverdagslige ting, som de fleste tar for gitt, var også utrolig vakre. Alt i alt er dette en fin bok som er verdt å få med seg.

  Andre anmeldelser: MoonStar, Mia  Jeg mottok denne boken i bytte mot en oppriktig anmeldelse fra Mangschou.

  Wither - Lauren DeStefano

  What if you knew exactly when you would die?

  Thanks to modern science, every human being has become a ticking genetic time bomb - males only live to age twenty-five, and females only live to age twenty. In this bleak landscape, young girls are kidnapped and forced into polygamous marriages to keep the population from dying out.

  When sixteen-year-old Rhine Ellery is taken by the Gatherers to become a bride, she enters a world of wealth and privilege. Despite her husband Linden's genuine love for her, and a tenuous trust among her sister wives, Rhine has one purpose: to escape - to find her twin brother and go home.

  But Rhine has more to contend with than losing her freedom. Linden's eccentric father is bent on finding an antidote to the genetic virus that is getting closer to taking his son, even if it means collecting corpses in order to test his experiments. With the help of Gabriel, a servant Rhine is growing dangerously attracted to, Rhine attempts to break free, in the limited time she has left.
  - Hentet fra Goodreads  "Wither" er definitivt en av de bedre bøkene jeg har lest og historien hadde meg hektet fra første side. Jeg ser på forfattere av dystopisk litteratur som noen av de beste ettersom det krever fantasi på et helt nytt nivå for å skrive slike bøker, men jeg blir like positivt overrasket hver gang jeg kommer over bøker som "Wither". Til tross for at det gjerne ikke er så mye action i denne debutromanen, så har Lauren DeStefano likevel klart å gjøre den til en pageturner i høyeste kvalitet. Jeg tror dette skyldes det at man hele tiden sitter med den følelsen av at protagonisten aldri er helt trygg eller at noe ikke er som det skal, noe som igjen kan knyttes opp mot karakteren Vaughn.

  Det som er så fantastisk med denne boken er at forfatteren klarer å fange de stridende følelsene som Rhine har; samtidig som hun er besatt av tanken på å rømme, så kan hun ikke benekte at følelsene til ektemannen og søsterbrudene vokser. DeStefano får deg til å like de karakterene du egentlig vil hate. Jeg vet at mange kanskje blir litt skremt av tanken på en bok der et av temaene er polygami, men i denne verdenen virker det helt naturlig. I tillegg er det mange tilbakeblikk som virkelig støtter opp det med at Rhine vil rømme og slik får vi to perspektiv på verdenen som hun lever i. Tilbakeblikkene viser et samfunn som holder på å visne i den mest dramatiske forstand, mens vi får se det fra en helt annen side da Rhine blir kidnappet og giftet bort. Vi ser hvordan det er på innsiden, hvordan samfunnets beboere dømmer hverandre og tror at den ene parten har det lettere enn den andre. Hvordan dette fortsetter, aner jeg ikke, men jeg vet at det blir bra. Og som et siste punkt, er ikke omslaget bare helt nydelig?

  Andre anmeldelser: Silje


  Trailer tirsdag

  Maria

  , Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits