• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • april 2012

  Trailer tirsdag  VIKTIG: Dette er en trailer til en oppfølger/alle tre bøker i en serie, så den kan inneholde spoilere.

  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  The How to Ruin Series - Simone Elkeles

  Moshav? What's a moshav? Is it "shopping mall" in Hebrew? I mean, from what Jessica was telling me, Israeli stores have the latest fashions from Europe. That black dress Jessica has is really awesome. I know I'd be selling out if I go with the Sperm Donor to a mall, but I keep thinking about all the great stuff I could bring back home.

  Unfortunately for 16-year-old Amy Nelson, "moshav" is not Hebrew for "shopping mall." Not even close. Think goats, not Gucci.

  Going to Israel with her estranged Israeli father is the last thing Amy wants to do this summer. She's got a serious grudge against her dad, a.k.a. "Sperm Donor," for showing up so rarely in her life. Now he's dragging her to a war zone to meet a family she's never known, where she'll probably be drafted into the army. At the very least, she'll be stuck in a house with no AC and only one bathroom for seven people all summer - no best friend, no boyfriend, no shopping, no cell phone...

  Goodbye pride - hello Israel.
  - Goodreads

     

  Simone Elkeles er forfatteren bak the How to Ruin Series og serien består av tre bøker: How to Ruin a Summer Vacation, How to Ruin My Teenage Life og How to Ruin Your Boyfriend's Reputation. Jeg bestemte meg for å skrive en felles anmeldelse for romanene, uten spoilere selvsagt. Jeg får ikke lest så mye for tiden på grunn av siste innspurt på skolen, men denne serien fikk virkelig fart på lesningen og den var et av høydepunktene i påsken. Bøker i denne sjangeren blir ofte litt på guilty pleasure siden hos meg, men når det gjelder Elkeles så kan man stryke "guilty" fra begrepet. Mange tenker nok først på bøker som Perfect Chemistry og kanskje til og med Leaving Paradise, men denne serien er minst like god. Tør jeg si at serien kanskje er min favoritt blant bøkene hennes? Elkeles er uansett en av mine favorittforfattere når det er snakk om romanser.

  Amy, protagonisten, er heller ikke en karakter jeg vanligvis ville likt. Hvert fall ikke ute av bokverdenen. Det blir ofte masse drama og noen unødvendige komplikasjoner. Hun er til tider irriterende og jeg tror at hun er en karakter som man enten vil hate eller elske. Likevel har serien en le-ut-høyt-faktor som jeg savner i de fleste bøker. Hver gang jeg fikk latterkrampe var det stort sett takket være Amy. Hun er morsom og kommer med mange gode utsagn. I storparten av de situasjonene hvor hun faktisk oppfører seg dårlig (ikke at det er en unnskyldning), så skjønner man hvorfor ettersom det ofte fører tilbake til bakgrunnen og oppveksten hennes. I tillegg ser man tydelig at hun vokser som karakter gjennom de tre bøkene, noe som er en forutsetning for en rund og dynamisk karakter. Jeg likte også hvordan forholdet mellom far og datter utviklet seg. Bøkene er veldig lettleste, men de har dybde. Innholdet er variert og forfatteren tar opp kulturforskjeller, fordommer etter 11. september 2001, religion, historie, konflikter i forhold til å ha en mor og far som ikke bor sammen osv. osv. Dette er definitivt en serie som skiller seg ut blant andre innenfor ungdomslitteraturen.

  Til tross for at jeg synes at noen ting ikke var helt troverdig eller realistisk, så storkoste jeg meg. En ting er sikkert: Simone Elkeles skuffer aldri. Siden det er en litt åpen slutt, så håper jeg forfatteren vil vende tilbake til serien en gang i fremtiden (noe hun ikke har utelukket). Men dette er bare fordi jeg vil lese mer om Amys eventyr, ikke fordi jeg ikke er fornøyd med den. Hvem skulle tro at bøker hvor handlingen i stor grad utspiller seg i Israel kunne være så underholdende?

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Trailer tirsdag  VIKTIG: Dette er en trailer til en oppfølger, så den kan inneholde spoilere. For de av dere som enda ikke har lest første bok i denne serien, Divergent av Veronica Roth, så kan dere heller se traileren til den her.

  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  I Heart You, You Haunt Me - Lisa Schroeder

  Girl meets boy.
  Girl loses boy.
  Girl gets boy back...
  ...sort of.

  Ava can't see him or touch him, unless she's dreaming. She can't hear his voice, except for the faint whispers in her mind. Most would think she's crazy, but she knows he's here.

  Jackson. The boy Ava thought she'd spend the rest of her life with. He's back from the dead, as proof that love truly knows no bounds.
  - Goodreads

   

  Jeg er alltid skeptisk til bøker som er skrevet i vers og leser heller ikke mange av dem. Der er jeg vel ikke alene, eller hva? Likevel blir jeg alltid positivt overrasket, også denne gangen. Da jeg kjøpte I Heart You, You Haunt Me visste jeg faktisk ikke at den var skrevet i vers (mangel på research fra min side...) og den har derfor stått ulest i bokhyllen i lang tid. Men nå har jeg endelig fått lest den og jeg kommer definitivt til å lese flere bøker av Lisa Schroeder/forfattere som skriver i vers generelt sett. Jeg kommer nok ikke til å lete etter bøker i vers, men jeg kommer heller ikke til å styre unna dem i fremtiden.

  Boken var nokså lettlest med tanke på at den er skrevet i vers, men samtidig var det også spenning som gjorde den til en pageturner. Det er beundringsverdig hvordan forfatteren kan si så mye med så få ord. Det er hovedsaklig dette jeg tar med meg videre fra denne leseropplevelsen: Forfatteren har virkelig illustrert kraften av ord eller ordenes kraft. Noen ganger kan få ord si like mye som lange skildringer av setting, karakterer osv.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits