• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • april 2011

  It's Not Summer Without You (oppfølger) - Jenny Han

  Can summer be truly summer without Cousins Beach?

  It used to be that Belly counted the days until summer, until she was back at Cousins Beach with Conrad and Jeremiah. But not this year. Not after Susannah got sick again and Conrad stopped caring. Everything that was right and good has fallen apart, leaving Belly wishing summer would never come.

  But when Jeremiah calls saying Conrad has disappeared, Belly knows what she must do to make things right again. And it can only happen back at the beach house, the three of them together, the way things used to be. If this summer really and truly is the last summer, it should end the way it started--at Cousins Beach.
  - Hentet fra Goodreads  Disse bøkene er perfekt lesestoff spesielt nå som sommeren nærmer seg. Selv om bøkene i Summer-trilogien er lettleste, så er dette faktisk en av de beste romansene jeg har lest. I denne oppfølgeren til "The Summer I Turned Pretty" er tonen mye mer alvorlig og seriøs, men man kan likevel ikke stoppe seg selv fra å dagdrømme om Cousins Beach. Jenny Hans måte å skildre settingen på er enestående og man har virkelig lyst å være der selv. Hun legger også til mange tilbakeblikk fra tidligere sommere slik at leserne får et innblikk i de hendelsene som har vært med på å forme karakterene. Dette støtter også følelsen av tradisjon som er sentral i denne serien. Ettersom "It's Not Summer Without You" endte med en relativt stor cliffhanger, så er jeg ekstra spent på å se hvordan dette ender. Alt i alt så er dette en søt, lettlest og god trilogi som er verdt å få med seg.

  Trailer tirsdag

  In my mailbox #1

  "In my mailbox" er en ukentlig post fra den amerikanske bokbloggeren The Story Siren.

  Jeg har endelig fått kjøpt meg noen nye bøker. I år har jeg faktisk klart å begrense bokinnkjøpet litt ettersom jeg har så mange uleste bøker fra før. Det har vært vanskelig, spesielt siden det kommer nye bøker hele tiden, men det er også deilig å få unnagjort litt av TBR-pilen. Jeg prøver fortsatt å begrense mengden på bøker jeg kjøper, derfor er bøkene under noen av de jeg har gledet meg mest til å lese i år og noen av de som får best, og mest, positiv omtale.
  Fra topp til bunn:
  * Fire (companion novel) - Kristin Cashore
  * Wither - Lauren DeStefano
  * Delirium - Lauren Oliver
  * Across the Universe - Beth Revis
  * City of Fallen Angels (oppfølger) - Cassandra Clare

  Trailer tirsdag

  The Harry Potter Series - J. K. Rowling

  Harry Potter has never been the star of a Quidditch team, scoring points while riding a broom far above the ground. He knows no spells, has never helped to hatch a dragon, and has never worn a cloak of invisibility.

  All he knows is a miserable life with the Dursleys, his horrible aunt and uncle, and their abominable son, Dudley--a great big swollen spoiled bully. Harry's room is a tiny closet at the foot of the stairs, and he hasn't had a birthday party in eleven years.

  But all of that is about to change when a mysterious letter arrives by owl messenger: a letter with an invitation to an incredible place that Harry--and anyone who reads about him--will find unforgettable.

  For it's there that he finds not only friends, aerial sports, and magic in everything from classes to meals, but a great destiny that's been waiting for him...if Harry can survive the encounter.
  - Hentet fra Goodreads  Det er utrolig lenge siden jeg har vært hektet på en serie, men fra 27. februar til 17. april dette året har jeg praktisk talt levd i Harry Potter-universet. Jeg visste på forhånd at jeg aldri ville få det samme forholdet til bøkene som de som har vokst opp med Harry, Ron og Hermione; de som har fått bøkene lest på sengen og de som har ventet trofast på utgivelsene av hver en oppfølger. Men samtidig visste jeg at det var noe spesielt med disse bøkene som gjorde til at de fortsatt blir omtalt som en av de beste fantasyseriene av alle tider. Nå skjønner jeg endelig hva alle snakker om.

  Jeg vil tørre å påstå at stort sett alle i dagens generasjon har et forhold til Harry Potter, om så bare gjennom filmene eller anerkjennelsen av navnet. Personlig hadde jeg ikke sett mer enn tre filmer før jeg begynte å lese denne serien, men nå har jeg sett seks av åtte. Men konklusjonen min er at filmene ikke kan måle seg med bøkene i det hele tatt (noe jeg heller ikke hadde forventet og noe jeg tror de fleste fans er enige i).

  Forholdet man får til karakterene er et resultat av Rowlings fantastiske skriveegenskaper og fantasi. Noe av det som imponerte meg mest ved bøkene var hvordan Rowling har planlagt alt, for alt henger sammen selv til den minste detalj. I løpet av syv bøker har Rowling skapt noen av de mest komplekse karakterene jeg noen gang har lest om. Man merker virkelig hvor mye de betyr for deg når et dødsfall finner sted. Likevel hadde ikke serien vært realistisk om ikke forfatteren hadde ofret noen karakterer.

  Jeg vet egentlig ikke hva mer jeg kan si om serien, og jeg regner med at de fleste allerede har lest den ettersom det er jeg som er litt sent ute. Det var også derfor jeg valgte å anmelde alle bøkene sammen. Men kanskje har jeg klart å få noen få lesere inn på tanken om å lese bøkene. En ting er sikkert; er du en fantasyfan, burde du ikke gå glipp av Harry Potter! Selv om det nå er ufattelig trist at serien, for min del, er over, men jeg kommer aldri til å glemme den.

  Jeg gir serien et samlet ternekast på:

  Trailer tirsdag

  Mice - Gordon Reece

  'Shelley, darling,' Mum said. 'Don't be frightened. He just wants money. If we do everything he says, he's going to go away and leave us alone.'

  I didn't believe her, and I could tell from the trembling of her hands and the catch in her voice that she didn't believe it herself. When a cat gets into the mousehole, it doesn't go away leaving the mice unharmed. I knew how this story was going to end.

  Shelley and her mum have been bullied long enough. When they retreat to an isolated cottage in the country, they think their troubles are over, and they revel in their cosy, secure life. But one night, an intruder disturbs their peace and something inside Shelley snaps. What happens next will shatter all their certainties.
  - Hentet fra Goodreads  Gordon Reece tar seg god tid og etablerer et godt grunnbilde for historien og karakterene ved at protagonisten, Shelley, forteller oss om den dramatiske fortiden som har vært med på å forme både Shelley og moren. Men det gjør romanen på ingen måte treg, tvert imot, Reece har nemlig satt et perfekt tempo gjennom hele boken.

  "Mice" er mer enn bare en realistisk thriller, den tar nemlig opp seriøse, moralske spørsmål i tillegg til relaterbare temaer som mobbing, mangel på selvtillit og skilsmisse. Forfatteren har klart å fange alle følelsene og det gjør at leserne virkelig kan sette seg inn i situasjonen til Shelley og moren. Noe av det forfatteren gjør best er å beskrive hvordan de ulike hendelsene går inn på de forskjellige karakterene. Boken er ikke skummel på den måten at man frykter for hva skurken vil gjøre, men for hva protagonisten vil gjøre. Dette understreker at til og med mus har et bristepunkt og det er dette som gjør den til en psykologisk thriller. Men om boken sender et godt budskap, kan diskuteres...

  Maria

  , Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits