• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • mars 2011

  Trailer tirsdag

  You Against Me - Jenny Downham

  If someone hurts your sister and you're any kind of man, you seek revenge, right? If your brother's been accused of a terrible crime and you're the main witness, then you banish all doubt and defend him. Isn't that what families do? When Mikey's sister claims a boy assaulted her at a party, his world of work and girls begins to fall apart. When Ellie's brother is charged with the crime, but says he didn't do it, her world of revision, exams and fitting in at a new school begins to unravel. When Mikey and Ellie meet, two worlds collide.
  - Hentet fra Goodreads  Det som er så spennende med denne boken er at forfatteren har gjort den viren at hun skriver fra de pårørende sitt perspektiv, ikke ofrene selv. "You Against Me" er en bok som tar utgangspunkt i voldtekt, men det er likevel hvordan situasjonen preger de rundt som er hovedfokuset. Da er naturligvis lojalitet og familiekonflikter sentrale temaer. Det er hjerteskjærende å være vitne til hvor mye både Mikey og Ellie må ofre på grunn av situasjonen de automatisk har havnet i, og selvsagt kompliserer ting seg når romansen blomstrer mellom dem.

  Det er umulig for leserne å vite hvem som snakker sant av Karyn (søsteren til Mikey) og Tom (broren til Ellie), for både Mikey og Ellie gjør en så overbevisende jobb med å argumentere for sine søsken. Likevel gjør Downham den feilen at hun holder leserne på avstand og i det uvisse altfor lenge. Dette går utover underholdningen og noen ganger blir det faktisk kjedelig. Det er nemlig nok av materiale som forfatteren kunne ha valgt å presentere tidligere.

  Forfatteren skildrer utrolig godt hvordan hverdagen til både Mikey og Ellie forandrer seg etter denne hendelsen. Hun lykkes i å få frem hvor vanskelig det er for begge familiene og hvor forskjellige de faktisk er. Stort sett alle karakterene er godt utviklet og det skyldes Downhams egenskap til å skildre hvordan en hendelse påvirker mange liv.

  Det som ødela mest for meg, derimot, er at vi ikke får noen god avslutning og løsning på flere av konfliktene, det er fortsatt mange løse tråder mot slutten av romanen. Og akkurat når man begynte å se en utvikling hos noen av karakterene, så fortsetter de å gjøre de samme feilene om igjen. Etter en relativt lang roman forventet jeg en bedre slutt, men for meg ble den rett og slett en klisjé. Det er likevel mange gode aspekter ved boken som gjør den verdt å lese.

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  "Forførende ondskap" har jeg faktisk lest selv, men på engelsk og da bedre kjent under tittelen "Beautiful Malice". Jeg kan ikke si annet enn at dette er en helt fantastisk psykologisk thriller (en sjanger jeg burde lese mer av). I april kommer også denne boken ut på norsk, noe jeg er utrolig glad for ettersom mange flere vil få sjansen til å lese den da. Hvis du vil vite nøyaktig hva det er som gjør denne boken så spesiell, så kan du lese anmeldelsen min her.  Jeg gikk ikke i begravelsen til Alice. Jeg var gravid da, vill og vanvittig av sorg. Men det var ikke Alice jeg sørget over. Nei, jeg hatet henne, og var glad for at hun var død. Det var Alice som hadde ødelagt livet mitt. Hun hadde tatt det beste jeg hadde og smadret det i en million biter som aldri kunne settes sammen igjen...


  Slik begynner Katherines historie. Den talentfulle lillesøsteren hennes er blitt myrdet på brutalt vis, og Katherine flykter fra en familie i oppløsning, indre demoner og et nådeløst mediepress. På den nye skolen holder hun seg mest for seg selv, og nyter at ingen kjenner henne.

  Så kommer Alice -- en smellvakker, populær og uimotståelig partyjente som er fast bestemt på å bli venninne med Katherine og hjelpe henne i gang med å leve livet igjen.

  Sakte finner Katherine veien ut av mørket og tilbake til gleden, og hun føler en dyp takknemlighet overfor Alice. Men den sjarmerende Alice har også en mørkere side - og sine helt private grunner til å komme så tett på Katherine som mulig.

  Når Katherine så for alvor begynner å lure på om Alice er en person hun ønsker å ha som venn, oppdager hun noe annet: Alice liker ikke å bli skjøvet til side...
  - Hentet fra Gyldendal

  Trailer tirsdag

  Trailer tirsdag

  Last Sacrifice (oppfølger) - Richelle Mead

  Handlingsreferat hentet fra Goodreads. Spoiler alert!
  Rose Hathaway has always played by her own rules.

  She broke the law when she ran away from St. Vladimir's Academy with her best friend and last surviving Dragomir Princess, Lissa. She broke the law when she fell in love with her gorgeous, off-limits instructor, Dimitri. And she dared to defy Queen Tatiana, leader of the Moroi world, risking her life and reputation to protect generations of dhampir guardian to come.

  Now the law has finally caught up with Rose- for a crime she didn't even commit. She's in prison for the highest offense imaginable: the assassination of a monarch. She'll need help from both Dimitri and Adrian to find the one living person who can stall her execution and force the Moroi elite to acknowledge a shocking new candidate for the royal throne: Vasilisa Dragomir.

  But the clock on Rose's life is running out. Rose knows in her heart the world of the dead wants her back... and this time she is truly out of second chances. The big question is, when your life is about saving others, who will save you?  Det er ikke mange forfattere jeg stoler på, men jeg har hatt full tiltro til Richelle Mead siden jeg begynte å lese "Vampire Academy"-serien. Jeg vet at mange antageligvis kommer til å dømme denne serien på forhånd i den tro at den bare er enda en vampyrserie, men disse bøkene er virkelig enestående i sin sjanger. I Meads vampyrunivers, som selvsagt inneholder mange tvister, handler det ikke om vampyrer som prøver å passe inn sammen med mennesker, her er de nemlig i sitt rette, og naturlige, element. Man kan ikke si annet enn at dette konseptet er genialt.

  Et av de elementene som gjør denne serien så spesiell, er forholdet mellom Rose og Lissa. Det skal godt gjøres å finne et ekte forhold mellom bestevenner innen litteraturen om dagen, men Mead skildrer forholdet mellom disse to så godt at det ikke er noen tvil om at de faktisk er bestevenner. De er riktignok to vilt forskjellige personer, men det faktumet at de utfyller hverandre gjør det hele realistisk. Og Rose alene er grunn nok til å lese denne serien. Hun later ikke som om hun er noen andre enn seg selv, hun står for det hun tror på og er ikke redd for å dele sine meninger med andre. Likevel skryter ikke forfatteren henne opp i skyene, hun har feil akkurat som alle oss andre. Man skal lete lenge etter en bedre kick-ass heltinne.

  Jeg kunne ha sagt at serien har utviklet seg mye siden første bok, "Vampire Academy", og det har den, men faktumet er at serien har vært mer enn god nok fra begynnelsen av. Dette skyldes blant annet at man aldri klarer å forutse forfatterens neste trekk. Noen bøker minner deg på hvorfor du liker å lese, og "Vampire Academy" er en av dem. Når det gjelder romansen, så skal jeg ikke uttale meg for den må rett og slett bare oppleves selv. Det er utrolig trist at dette er konklusjonen til serien, men heldigvis kan man trøste seg med oppfølgingsserien "Bloodlines" som kommer senere i år. Dessuten har Mead skrevet to andre serier som er verdt å sjekke ut.

  Trailer tirsdag

  The Lost Saint (oppfølger) - Bree Despain

  Handlingsreferat hentet fra Goodreads. Spoiler alert!
  A family destroyed. A love threatened. An enemy returns.

  Grace Divine made the ultimate sacrifice to cure Daniel Kalbi. She was infected with he werewolf curse while trying to save him, and lost her beloved brother in the process.

  Desperate to find Jude, Grace befriends Talbot, a newcomer to town. But as the two grow closer, Grace's relationship with Daniel is put in danger -- in more ways than one.

  Unaware of the dark path she is walking, Grace begins to give into the wolf inside of her -- not realizing that an enemy has returned and a deadly trap is about to be sprung.  Anmeldelse
  Jeg vet ikke hva det er med denne serien, jeg, men sidene flyr hvert fall avgårde. Må si at jeg aldri så for meg vendingen Despain tok i denne etterlengtede oppfølgeren til "The Dark Divine", men jeg likte den utrolig godt. Det blir litt vanskelig å si noe konkret om handlingen med tanke på at det fortsatt er mange som ikke har lest denne serien ennå, men forhåpentligvis vil noen av dere ta rådet mitt å gjøre det etter denne anmeldelsen. Jeg måtte tvinge meg selv til å legge fra meg denne romanen når jeg nærmet meg slutten for å få litt søvn, men det var vanskelig å slutte å tenke på historien uansett hva jeg gjorde. Slutten i seg selv var bare helt fantastisk og nå er jeg desperat etter bok tre, synd den ikke kommer før desember... For en litt mer detaljert anmeldelse, les anmeldelsen min av den første boken i serien her.

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  "Matched" er en roman som blir positivt omtalt om dagen, både av kritikere og bokbloggere. Personlig har jeg ikke hatt sjansen til å lese den ennå, men jeg har ikke planer om å gå glipp av en godt omtalt dystopisk science fiction. Jeg tror dette er en bok som både unge og voksne vil ha glede av, og det er flott at den fra april/mai av vil være tilgjengelig på norsk også.  Cassia vokser opp i et samfunn der myndighetene bestemmer hvor du skal arbeide, hvem du skal elske og når du skal dø.

  Men Cassia forelsker seg i en annen enn den utvalgte.
  - Hentet fra Mangschou

  Trailer tirsdag

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits