• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • februar 2012

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Boktema hos Anette

  Hver torsdag inviterer Anette (bloggeren bak Anettes bokboble) bloggerne til å være med å svare på noen spørsmål som kan knyttest til vår store lidenskap, nemlig litteratur. Dette er innlegg som jeg liker å lese og man blir faktisk litt bedre kjent med de ulike bloggerne. En gang i blant vil jeg derfor selv bli med på dette. Det er nytt tema hver uke og denne uken vil Anette vite hvilke tre bøker vi ville tatt med oss til en øde øy. Jeg valgte bøker som jeg allerede har lest og gjerne vil lese igjen, noe som var litt av en utfordring.   Jeg må nesten velge en bok av favorittforfatteren min, og da ble det Poison Study av Maria V. Snyder. Dette var den første boken jeg leste av forfatteren og serien er en av mine favoritter. Da mener jeg ikke bare av forfatterens serier, men generelt sett. Jeg kommer definitivt til å lese denne igjen en gang. Kanskje til og med på en øde øy?

   Det er mange grunner til at jeg velger Twilight. Boken var nemlig den som fikk meg til å lese og jeg kommer derfor aldri til å klare å være objektiv i forhold til disse bøkene. Selv om jeg har lest den flere ganger allerede, så har jeg i den siste tiden savnet historien. Jeg savner følelsen jeg hadde mens jeg leste bøkene i denne serien.

   Vampire Academy er innledelsen til en av mine favorittserier. Det hadde absolutt ikke gjort meg noe å lese den igjen. Jeg valgte å inkludere denne boken ettersom både Harry Potter og The Hunger Games trolig er på mange andres lister. Ved å nevne dette fikk jeg de inn på min liste også, he he ;)

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag".

  Touch of Power - Maria V. Snyder

  Laying hands upon the injured and dying, Avry of Kazan absorbs their wounds and diseases into herself. But rather than being honored for her skills, she is hunted. Healers like Avry are accused of spreading the plague that has decimated the Fifteen Realms, leaving the survivors in a state of chaos.

  Stressed and tired from hiding, Avry is abducted by a band of rogues who, shockingly, value her gift above the golden bounty offered for her capture. Their leader, an enigmatic captor-protector with powers of his own, is unequivocal in his demands: Avry must heal a plague-stricken prince - leader of a campaign against her people. As they traverse the daunting Nine Mountains, beset by mercenaries and magical dangers, Avry must decide who is worth healing and what is worth dying for. Because the price of peace may well be her life...
  - Hentet fra Goodreads  Hun har gjort det igjen. Ikke at jeg er overrasket. Det er tross alt Maria V. Snyder jeg snakker om. Jeg burde kanskje advare dere om at dette blir en fan-girl-preget anmeldelse. Snyder er nemlig min favorittforfatter.

  Jeg har hatt det veldig travelt i det siste og har dermed ikke hatt tid eller ork til å lese. Men så snart jeg tok frem Snyders nyeste utgivelse, så var leselysten på topp igjen. Hvis du fortsatt ikke har fått lest noen av bøkene hennes, så kan du forvente deg en action packed historie/pageturner, karakterer du aldri får nok av, en uforglemmelig romanse og en helt fantastisk verden. Alt i samme bok selvfølgelig. Siden jeg hittil har lest åtte av Snyders ni romaner, så er jeg ganske vandt med skrivestilen hennes. Selv om noen element derfor blir litt forutsigbare, så elsker jeg likevel det faktumet at jeg kan si: "Ja, dette er virkelig en bok av Maria V. Snyder.". Det er riktignok mange fellestrekk og likheter ved de forskjellige seriene hennes, men hver serie er likevel en helt ny og særpreget verden. De er detaljerte og det gjør dem komplekse og unike. Jeg beundrer Snyders evne til å skape disse verdenene. Dette er nemlig verdener som jeg elsker å "leve" i og de åpner opp for mange fremtidige bøker. Personlig hadde jeg ikke hatt noe imot at Snyder skrev flere historier med utgangspunkt i samme verden, fra andre karakterers perspektiv slik som i Glass-serien. Ved at hovedkarakterene stort sett er i 20-årene, så slipper man mange av de typiske trekkene som går igjen innen ungdomslitteraturen for tiden.

  Det er veldig trist at jeg nå må vente til 2013 for neste bok i denne serien, men jeg har heldigvis en ulest bok av Snyder stående som jeg kan kose meg med i mellomtiden. Uansett, dette er en must read for fans av fantasy.

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag". Det ser ut til at det krasjer med Bloglovin' hvis jeg bruker en linkefunksjon her på bloggen. Nye innlegg har nemlig ikke blitt vist for de som følger meg der, men jeg har nå fått fikset det. Er dette noe du har lagt merke til?

  Favoritter, del tre

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  Fire er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, men det er kanskje ikke så rart når det er selveste Kristin Cashore som har skrevet den. Romanen fungerer som en prequel til Graceling (den første boken i serien). Fire er et bevis på hvor kompleks fantasiverdenen til Cashore faktisk er ettersom hun klarer å vise oss en helt annen side av den. Det er bøker som dette som minner meg på hvorfor jeg elsker fantasy. Du kan lese min anmeldelse her.
   

  Forbidden er kanskje den mest hjerteskjærende boken jeg noen gang har lest. Kjærlighetshistorien er på ingen måte ideell, men dette er likevel en av de fineste historiene jeg har lest om kjærlighet. Jeg håper flere vil gi den en sjanse, til tross for at den tar opp et veldig kontroversielt tema. Jeg leste boken i august, men jeg tenker fortsatt på den. Les anmeldelsen min her.

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag". Jeg skal prøve å få opp en fast linkefunksjon etter hvert.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits