• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • februar 2010

  Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  "Perfect Chemistry" av Simone Elkeles vil 10. mai være tilgjengelig i norske bokhandlere under tittelen "Perfekt kjemi". Jeg har selv lest boken på engelsk og jeg synes det er flott at de som leser på norsk vil få sjansen til å gjøre det samme. Simone Elkeles har nemlig blitt en av mine favorittforfattere innen sjangeren romanse.  Da Brittany Ellis går inn til kjemitimen første skoledag, vet hun ikke at det perfekte livet hun har skapt for seg selv kommer til å rakne foran øynene hennes. Hun tvinges til å sitte sammen med Alex Fuentes, gjengmedlem fra den andre siden av byen. Han kommer til å bli en trussel for alt hun har jobbet så hardt for -- det plettfrie ryktet, den perfekte kjæresten, og hemmeligheten om den alt annet enn perfekte familien hennes. Alex er en 'bad boy', og han vet det. Så da han inngår et veddemål med vennene sine om at han skal klare å forføre Brittany, er det bare en kul greie. Men snart skjønner Alex at den perfekte isdronning-cheerleaderen er et ekte menneske med ekte problemer, og det som startet som et køddete veddemål blir snart noe mye mer ...
  - Hentet fra Gyldendal

  The Dark Divine - Bree Despain

  Grace Divine, datter av den lokale pastoren, visste alltid at noe forferdelig skjedde kvelden Daniel Kalbi forsvant og broren kom hjem smurt i sitt eget blod. Familien prøver å begrave de vonde minnene, men da Daniel retunerer tre år senere, kommer de til overflaten igjen. Grace lover broren å holde seg unna han, men hun kan ikke benekte attraksjonen hun føler for Daniel. At hun tilbringer tid med han, påvirker broren på måter hun aldri trodde var mulig og det er bare starten.

  Vi følger Grace mens hun oppdager hva som virkelig skjedde den kvelden for tre år siden. Men for å redde de hun elsker, må hun kanskje ofre det mest dyrebare hun har; sjelen sin...  Denne boken hadde meg hektet fra første side. Måten Despain skriver på er veldig enkel men fortsatt veldig elegant. Det er lenge siden jeg har hatt et så sterkt bilde av karakterene og settingen mens jeg leser, det var som om jeg var tilstede selv.

  "The Dark Divine" minner meg litt om tv-serien "7th Heaven" på grunn av familiebondet og det faktumet at de er en pastorfamilie osv. Despain klarer likevel å skape noe nytt og eget, og det er ikke sånn at hun tvinger religionen på leserne. Hver karakter har sin unike personlighet, til og med de aller minste rollene. Familiebondet i denne boken er veldig sterkt, og jeg tror ikke historien hadde vært like god uten det elementet.

  Mens jeg leste denne boken var jeg hele tiden desperat etter å finne ut hva en viss person er. Jeg bare håpte på at denne personen ikke var enda en vampyr eller varulv. Må si jeg ble glad da mysteriet endelig ble avslørt ettersom vi ikke blir introdusert for det gjennomsnittlige "monsteret". Det er tydelig at Despain har gjort research. Mot slutten av boken ble jeg litt irritert på Grace, men heldigvis tok hun til fornuft etter hvert.

  Jeg forutså ikke den dramatiske vendingen historien tok mot slutten, men det er bare enda et bevis på at forfatteren vet hvordan man holder leserne underholdt. Det er likevel en god slutt, som samtidig legger opp til en oppfølger uten at leserne sitter igjen helt forvirret.

  Trailer tirsdag

  Fallen - Lauren Kate

  Det er noe kjent med Daniel Grigori. Han fanger oppmerksomheten til Luce det øyeblikket hun setter foten på eiendommen til Sword & Cross internatskole. Grigori blir høydepunktet i hverdagen hvor mobiler ikke er tillatt og elevene er screw-ups. Selv om han ikke vil ha noe med henne å gjøre, klarer hun ikke å glemme han og hun har på følelsen at han skjuler noe. Hun er desperat etter å finne ut hva... selv om det dreper henne.  Dette er vanskelig. Først, la meg bare si at "Fallen" var ikke overhodet slik som jeg forventet den. Jeg så for meg en vanlig high school romanse med en tvist, ikke en skole der alle på en eller annen måte er kriminelle. Jeg har så mange blandende følelser om denne boken, og jeg vet andre har det også. Noen elsker den, andre hater den. Dessverre er jeg en av de som ikke klarer å bestemme seg. Frustrerende. Boken kommer aldri til poenget. Det var først på slutten ting begynte å skje. Likevel sitter jeg igjen med flere spørsmål enn svar. Dessuten var egentlig ingenting overraskende med denne boken, stort sett alt blir røpt i sammendrag jeg har lest.

  Det var det negative. Nå tror sikkert alle at den vil få en ener eller noe, men jeg klarer ikke å gi den mindre enn fem. Konseptet, karakterene og skrivingen er de tre elementene som trekker den så langt opp. Boken setter et utrolig godt utgangspunkt til neste bok. Lesere vil antagelig lese videre ettersom de fleste spørsmål er usvarte. Det var også et par overraskelser å se frem til. Jeg vil beskrive boken som en slags blanding av Alyson Noëls "Evermore" og Becca Fitzpatricks "Hush Hush". En bra kombinasjon, etter min mening.  Torment, neste bok, kommer i september.

  Impossible - Nancy Werlin

  Lucy er 17 år da hun finner ut at kvinnene i hennes familie har en forbannelse hengende over seg. En forbannelse som gjør at de blir sinnsyke ved fødselen av deres døtre. Den eneste muligheten til å komme seg ut av det, er å utføre tre umulige oppgaver. Gjennom alle generasjonene har fortsatt ingen klart det. Men Lucy er den første som ikke står alene i kampen mot det onde. Er styrke og kjærlighet nok til å overvinne mørke krefter? Hun har bare ni måneder til å redde seg selv og hennes ufødte datter...  Dette er definitivt noe nytt på fantasy-markedet. Jeg blir stadig overrasket over forfattere som kan lytte til en sang, i dette tilfellet, eller høre en legende og skrive en historie rundt temaet. Dette klarer Werlin perfekt. Boken er ikke helt som jeg forventet, men jeg ble likevel oppslukt i denne historien. Dette er ikke en typisk fantasy-bok, og et av de få elementene som gjorde den til en, er ikke så vanskelig å forutse. Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste, den er verdt å få med seg. Boken tar for seg temaer som tenåringsgraviditet og styrken av kjærlighet.

  Trailer tirsdag

  Need - Carrie Jones

  Siden dødsfallet av hennes stefar, har ikke Zara vert seg selv. Nå samler hun på fobier på samme måte som andre jenter samler på lipglosser. Moren er bekymret og sender henne derfor for å bo hos bestemoren. Det er hvertfall det Zara tror hun blir sendt bort for. Det viser seg at "personen" som forfølger henne er en pixie, men ikke av den søte sorten. Han har ustyrlige behov og Zara er hans neste offer...  Da jeg først begynte på denne boken, syns jeg det var rart hvordan Zara visste hva hver frykt ble kalt. Etterhvert som jeg kom lengre inn i boken skjønte jeg hvorfor dette var gjort, det var også en ganske smart inndeling av kapittlene. Dette er en av de få gangene jeg faktisk syns synd på "the bad guys". Jeg skjønte hvorfor det måtte bli gjort, men han prøvde jo så godt han kunne og gjøre det beste ut av situasjonen. Denne boken er veldig gøy, selv om jeg forutså et par ting, og den var unnagjort på under en dag.  Captivate, oppfølgeren, er ute nå.

  Graceling - Kristin Cashore

  Katsa har kunnet drepe en mann med bare hendene siden hun var åtte år. Hun lever i the Seven Kingdoms hvor det en gang i blant blir født en person med en ekstrem egenskap. Disse blir kalt Gracelings, og Katsa er en av de. De blir kjent igjen ved øynene og er som oftest fryktet pga. sin ferdighet. Katsa blir tvinget av sin egen onkel til å straffe de som har gjort noe galt, torturere de. Så møter hun Po, som utfordrer henne på måter hun aldri trodde var mulig.  Det var vanskelig å bestemme seg for en karakter til denne boken, det stod mellom fem og seks. Jeg bestemte meg for fem fordi jeg føler at noe mangler. Selv om jeg ikke kan putte fingeren på hva det er som faktisk mangler. Jeg hadde hørt så mye positivt om denne boken at jeg var sikker på at den var en sekser-bok, så jeg ble litt skuffet når den ikke var det. Med det sagt, så er jeg sikker på at mange er uenige med meg der, jeg er det nesten selv også. Boken er utrolig god og konseptet er hvertfall ikke oppbrukt. Jeg likte spesielt hvordan Katsa fortsatt var sin egen person gjennom hele historien, selv om jeg personlig ville valgt annerledes.  Fire, prequel'en, som tar sted en tid før Graceling, er ute.

  My Soul to Save (oppfølger) - Rachel Vincent

  Det siste Kaylee burde gjøre nå er å skulke skolen, bryte farens portforbud og sette lojaliteten til kjæresten på prøve. Men ambisiøse tenåringer bytter sjelene sine mot berømmelse og rikdom, en handel de umulig kan vite konsekvensene av. Kaylee kan ikke la det skje, ikke etter at fire uskyldige liv/sjeler ble tatt sist gang da hun ikke kunne gjøre noe. Viss hun hjelper, setter hun sitt eget liv, og sjel, i fare... Er det verdt det?  Jeg elsker konseptet til disse bøkene. Det er nytt og underholdene. Men boken er ganske lik eneren, og jeg følte ikke at forfatteren hadde utviklet historien noe særlig. Jeg har en anelse om hva neste bok kommer til å handle om, og jeg håper Vincent tar seg litt inn igjen med den. Med det sagt, boken har også mange positive sider og den har fortjent en femmer.  My Soul to Keep, neste bok, kommer i sommer.

  Trailer tirsdag

  Fade (oppfølger) - Lisa McMann

  For Janie og Cabel begynner livet å bli tøffere enn drømmene. Forholdet deres må holdes hemmelig pga. jobben. Spesielt nå som ting begynner å skje på skolen, men ingen vet hva. Når Janie faller inn i marerittene til en klassekamerat ser alt lysere ut, men ingenting går som planlagt. På toppen av det hele finner Janie ut sannheten om "gaven" sin...  Jeg blir stadig overrasket over skrivestilen til McMann. Den er så enkel, men likevel så fengende. Jeg følte at forfatteren brukte litt for mye tid på den kriminelle delen av boken, og jeg fant det litt lite trolig ettersom noe stort også skjedde i første bok. Jeg ble litt skuffet over hvor lite vi fikk vite om Janies gave, jeg trodde det skulle vere mer enn det (selv om det var gale nok). Eneren var kanskje best, men toeren var ikke langt bak. Den holdt meg underholdt og jeg gleder meg til neste. Konseptet er genialt. Vi fikk ikke noe særlig svar på familie-problemene til Janie, men det har jeg hørt kommer i neste bok.  Det er bare tre dager igjen til den siste boken i serien, Gone, kommer ut.

  The Fury and Dark Reunion - L. J. Smith

  The Fury (oppfølger)
  Konsekvensene av hva hun en gang fryktet og fortsatt begjærer, har transformert Elena om til en vampyr. Hun venner seg fortsatt til livet som vampyr da plutselig jakterene blir jaktet på. Den eneste måten å overleve på er dersom Elena, Stefan og Damon står sammen, noe som er lettere sagt enn gjort...

  Dark Reunion (oppfølger i samme bok)
  Elena prøver å advare vennene sine om at de alle er i fare, men hun er kraftløs mot hva som er skjebnen til Fell's Church. Det hadde vert en fordel om hun faktisk kunne kommunisere med de hun er glad i...  Overgangen fra den forgje boken til denne, var ikke suksessfull. Jeg syns at nesten alle karakterene har forandret seg. I tillegg var starten treg, da snakker jeg 200 sider treg. Etter det, begynte det å skje saker og ting. Jeg ble overrasket over hva som skjedde fra den stund av og de siste 300 sidene gikk relativt fort. Boken er helt grei, kanskje litt for dramatisk?, men jeg skal ærlig innrømme at tv-serien er hakket bedre.  The Return: Nightfall er ute nå.

  Trailer tirsdag

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits