• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • januar 2012

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag". Jeg skal prøve å få opp en fast linkefunksjon etter hvert.

  Sirkelen - Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

  Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles - bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve.

  En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.
  - Hentet fra Gyldendal  Sirkelen er definitivt et fantastisk bidrag til fantasysjangeren. Jeg kan absolutt forstå at den har blitt en svensk sensasjon (denne utgaven er forresten oversatt til norsk) og at den har vekket stor interesse internasjonalt. Man finner riktignok mange element som går igjen innen ungdomslitteraturen her også, men vinklingen på det overnaturlige aspektet gjør likevel at historien skiller seg ut blant andre i samme sjanger. Konseptet er med andre ord originalt.

  Jeg vil ikke akkurat kategorisere denne romanen som en pageturner, selv om Strandberg og Elfgren faktisk klarer å vekke interesse allerede i første kapittel. Forfatterne tar seg nemlig god tid til å bygge opp handlingen/verdenen. Men dette er ikke nødvendigvis noe negativt. Tvert imot. Boken fungerer på denne måten som en fin start på en ny ungdomsserie. Med tanke på at vi følger ganske mange hovedpersoner, så er en langsom oppbygging faktisk essensielt for lesernes forståelse. Dette betyr heller ikke at boken er uten spenning, for det er det masse av. Jeg trodde gang på gang at jeg hadde løst hele mysteriet, men jeg må ærlig innrømme at jeg stort sett tok feil.

  Dette er som sagt en historie som introduserer oss for mange hovedpersoner, og det krever at man må tenke seg litt om noen ganger. Denne siden ved historien ble likevel det jeg likte best. Man får se handlingen og relasjoner utvikle seg fra flere perspektiv. Det viser oss for eksempel hvordan de ulike jentene takler samme situasjon. Man får dessuten se hver karakter fra to forskjellige perspektiv; hvordan andre oppfatter deg i forhold til hva du selv tenker og mener. Som leser får man selv se hvordan ulike ting kan oppfattes forskjellig og at det varierer fra person til person. Personlig synes jeg dette styrker romanen og at historien bare blir mer troverdig som et resultat. I tillegg sikrer dette at man hvert fall kan relatere til en av jentene, selv om jeg personlig kunne kjenne meg igjen i mange av dem.

  Jeg brukte relativt lang tid på å lese ut Sirkelen, men det var bare fordi jeg har hatt en travel måned. Men en ting er sikkert; Sirkelen har fått meg til å innse at man ikke alltid trenger å se til engelskspråklige land for kvalitetslitteratur, den finnes nemlig nærmere enn man tror.

  Andre anmeldelser: MoonStar, Silje, Bokelskerinnen, Mari, Nina, Christine, Silje
  Hvis du også har anmeldt Sirkelen, så er det bare til å legge igjen en link i kommentarfeltet under.


  Jeg mottok denne boken i bytte mot en oppriktig anmeldelse fra Gyldendal. Tusen takk for leseeksemplaret!

  Trailer tirsdag

  Trailer tirsdag  Det er bare til å legge igjen en link hvis du deltar i "Trailer tirsdag". Jeg skal prøve å få opp en linkefunksjon etter hvert.

  Across the Universe - Beth Revis

  Seventeen-year-old Amy joins her parents as frozen cargo aboard the vast spaceship Godspeed and expects to awaken on a new planet, three hundred years in the future. Never could she have known that her frozen slumber would come to an end fifty years too soon and that she would be thrust into the brave new world of a spaceship that lives by its own rules.

  Amy quickly realizes that her awakening was no mere computer malfunction. Someone - one of the few thousand inhabitants of the spaceship - tried to kill her. And if Amy doesn't do something soon, her parents will be next.

  Now, Amy must race to unlock Godspeed's hidden secrets. But out of her list of murder suspects, there's only one who matters: Elder, the future leader of the ship and the love she could never have seen coming.
  - Hentet fra Goodreads  Across the Universe er et friskt pust innen science fiction-sjangeren. Jeg har aldri lest noe lignende. Til tross for at historien utvikler seg ganske sakte og mangel på action kan gå ut over spenningen, så er selve konseptet originalt og nytt. Dette gjør at romanen skiller seg ut blant andre i samme sjanger. Dessuten tror jeg at neste bok i serien vil være hakket bedre ettersom Across the Universe fungerer mer som en god innledning på en ny ungdomsserie. Jeg likte spesielt hvordan forfatteren klarte å få frem forskjellen mellom Amy og de andre på romskipet, hun klarer å vise at de er fra forskjellig tid og sted. Debutromanen er med andre ord verdt å få med seg og den havnet faktisk på listen over de beste bøkene jeg leste i 2011. Det nydelige omslaget burde være en indikasjon på akkurat dette.

  Trailer tirsdag

  Bokhyllene mine

  Det begynner å bli en stund siden jeg sist viste dere bokhyllen min og jeg vet at det er noen som ønsker å se den. Ettersom jeg har lest noen bøker siden sist, så har jeg faktisk måttet skaffe meg en ny bokhylle. Derfor tenkte jeg å vise noen bilder av bokhyllene der de utleste bøkene står. Det passer jo egentlig bra å gjøre dette nå med tanke på at det er et nytt år. Kanskje kan jeg sammenligne neste år? Her er forresten det forrige innlegget jeg gjorde av denne typen.

  Jeg organiserer bøkene mine alfabetisk etter etternavnet til forfatteren. Men som du kan se på bildet under, så står innbundne bøker i øverste hylle for seg selv. Siden jeg ikke har plass til flere der nå, så står noen også i mellomste hylle. Blant annet hvis boken tilhører en bokserie der jeg har forskjellige utgaver. Helt nederst ligger den lille bunken jeg har av norske bøker. Det er et litt innviklet, og kanskje rotete, system, men slik blir det med plassmangel...  På bildet nedenfor kan du se den nye bokhyllen min der jeg har de ferdigleste seriene stående. Du har kanskje lagt merke til at jeg ofte har flere kopier av samme bok? Dette er også tilfellet her. Jeg vil nemlig helst ha favorittbøkene mine i innbundet ettersom de vil bli lest flere ganger. En gang i blant kjøper jeg derfor noen på nytt og prøver å finne en annen løsning til de jeg har flere av.  Bøkene på bildet under fortjener sitt eget bilde. Det er helt utrolig at jeg ikke leste dem før i fjor!  Hvordan organiserer du dine bøker og hva synes du om denne typen innlegg?

  Trailer tirsdag

  Leste bøker i 2012

  Januar
  * The Tales of Beedle the Bard - J. K. Rowling
  * Sirkelen - Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

  Februar
  * Assassin Study (oppfølger, novelle) - Maria V. Snyder
  * Touch of Power - Maria V. Snyder
  * Between Shades of Gray - Ruta Sepetys

  Mars
  * Ice Study (oppfølger, novelle) - Maria V. Snyder
  * I Heart You, You Haunt Me - Lisa Schroeder

  April
  * The Gray Wolf Throne (oppfølger) - Cinda Williams Chima
  * How to Ruin a Summer Vacation - Simone Elkeles
  * How to Ruin My Teenage Life (oppfølger) - Simone Elkeles
  * How to Ruin Your Boyfriend's Reputation (oppfølger) - Simone Elkeles
  * TwiLite - Stephen Jenner
  * Free Four: Tobias Tells the Story (oppfølger, novelle) - Veronica Roth

  Mai
  * The Savage Grace (oppfølger) - Bree Despain
  * Pandemonium (oppfølger) - Lauren Oliver

  Juni
  * Insurgent (oppfølger) - Veronica Roth
  * Bitterblue (oppfølger) - Kristin Cashore

  Juli
  * Hver dag - David Levithan
  * Looking for Alaska - John Green
  * Fantastic Beasts and Where to Find Them - J. K. Rowling
  * Dairy Queen - Catherine Gilbert Murdock
  * Quidditch Through the Ages - J. K. Rowling
  * The Statistical Probability of Love at First Sight - Jennifer E. Smith
  * Power Study (oppfølger, novelle) - Maria V. Snyder
  * The Short Second Life of Bree Tanner - Stephenie Meyer

  August
  * The Off Season (oppfølger) - Catherine Gilbert Murdock
  * Front and Center (oppfølger) - Catherine Gilbert Murdock
  * Harry Potter: The Prequel (novelle) - J. K. Rowling
  * Demonglass (oppfølger) - Rachel Hawkins
  * Spell Bound (oppfølger) - Rachel Hawkins

  September
  * Prized (oppfølger) - Caragh M. O'Brien
  * Desires of the Dead (oppfølger) - Kimberly Derting
  * The Diviners - Libba Bray

  Oktober
  * Wild (oppfølger) - Aprilynne Pike
  * Chime - Franny Billingsley

  November


  Desember
  * Promised (oppfølger) - Caragh M. O'Brien

  = 36 bøker + en upublisert bok som ikke blir oppført her

  Maria

  , Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits