• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • januar 2010

  Magic Study (oppfølger) - Maria V. Snyder

  Det begynner å bli gale når du savner livet ditt som food taster hos kommandøren. Noe som i seg selv er en tikkende bombe.

  Yelenas største fiende er død og nå skal hun bli gjenforent med familien sin etter 14 år. En familie hun ikke husker. Etter å ha vert i nord i mange år, blir hun behandlet som en spion i sør. Hun vet likevel at hun må starte treningen av de magiske kreftene sine, og med en dødsstraff hengende over seg, kan hun ikke akkurat retunere til Ixia i nord. Plassen hvor hennes ekte kjærlighet bor. Yelena er en magnet for trøbbel og snart finner hun seg omringet av farlige magikere som truer hennes fremtid.  Hva kan jeg si? Nok en gang har Snyder skapt en fortryllende historie. I begynnelsen så jeg noen av de samme trekkene ved to viktige karakterer, og noen spørsmål føler jeg at ikke blir skikkelig besvart, men boken er så bra at jeg kunne ikke brydd meg mindre. Uten en gang å prøve har Snyder skapt en av de beste romansene jeg har vert borti.  Fire Study, den siste boken i serien, er min største prioritet å skaffe.

  Trailer tirsdag

  The Whale Rider - Witi Ihimaera

  Maori-folket av Whangara, New Zealand, stammer fra Kahutia Te Rangi, den legendariske hvalrytteren. I hver generasjon siden, har en mannlig etterfølger arvet tittelen som leder av stammen. Kahu brøt den kjeden. Hennes bestefar er nå desperat etter å finne en mannlig etterfølger. Som jente i ung alder opplever hun diskriminering fra hennes nærmeste, men da hundrevis av hvaler strander på den lokale stranden og truer fremtiden til Maori-stammen, er det opp til Kahu å bevise sin styrke og lojalitet.  Å lese denne boken, var pensum i engelsk, noe jeg var fornøyd med. Jeg følte likevel at forfatteren kunne gjort så mye mer med den. Selv om jeg gir den en tre'er, er det ikke fordi den ikke er bra, for konseptet er bra, men ikke godt nok utforsket. I tillegg følte jeg at du burde være en Maori-etterfølger for å forstå den fullt og helt, for boken er basert på deres legender. Eller kanskje det var den avanserte skrivingen? Karakterene er hvertfall godt utviklet.

  Trailer tirsdag

  Intertwined - Gena Showalter

  De fleste tenåringer har venner. Aden Stone har fire sjeler som lever inni han. Den ene kan reise i tid, en annen kan vekke de døde, den tredje kan se fremtiden og den siste kan ta kontroll over en annen kropp. Aden vil bare ha fred, selv om han ikke har noen andre. En dag møter han Mary Ann, hun får stemmene inni han til å forsvinne, men er det jenten han har sett i synene sine? For hennes skyld burde han holde seg unna, men det er forsent...  Jeg likte konseptet med en gang, men jeg syns ikke forfatteren helt klarte å få frem hvor avansert hverdagen til Aden ble pga. det. Denne boken inneholder både vampyrer, varulver, hekser osv., og i disse dager begynner det å bli litt oppbrukt (her har de ikke hovedrollene), men jeg likte måten Showalter skapte sine egne versjoner av de ulike skapningene. De ble ikke alt for avanserte og heller ikke alt for enkle. I tillegg ble de liksom ikke de samme gamle, faktisk hadde de noen trekk jeg syns var geniale. Selv om det var en treg start, tok Showalter igjen for det på slutten. Likevel var det noe med boken som ikke fanget min interesse helt.  Oppfølgeren Unraveled kommer i september.

  Trailer tirsdag

  Breaking Dawn (oppfølger) - Stephenie Meyer

  Bella og Edward er i lykkerus nå som de endelig er blitt gift, men nok en gang innser de at det ikke varer så alt for lenge. Ikke langt ut i bryllupsreisen innser Bella at hun er gravid, men hun lærer raskt at dette ikke er et hvilket som helst svangerskap. Bella's graviditet får store konsekvenser for alle rundt henne og ikke minst henne selv. Er det da så rart at the Quileutes og the Volturi protesterer?  Hva kan jeg si? Denne boken er fantastisk og den er en perfekt avslutning på en perfekt bokserie. Noe jeg først så på som negativt, at store deler av boken er fra Jacob's perspektiv, viste seg å være utrolig bra for historien. Nå kunne jeg ikke tenke meg det på noen annen måte. Ikke bare hjalp det oss til å forstå Jacob's situasjon bedre, men et parti som fort kunne blitt kjedelig dersom det hadde vært fra Bella's perspektiv, ble gøy. I tillegg trengte man virkelig den informasjonen Jacob kunne bidra med.

  Poison Study - Maria V. Snyder

  En rask død... eller sakte forgiftning?

  Den samme loven som dømmer henne til døden, kan også redde henne. Dersom kommandøren's personlige food taster (en som skal smake på maten til kommandøren for å forsikre at den ikke er forgiftet) dør, er den neste som skal bli henrettet, etter loven, den som må bli tilbydd posisjonen hans.

  Yelena takker ja til sjansen til å leve og starter umiddelbart treningen hun må igjennom for å klare denne jobben, om hun overlever så lenge..  Jeg sier bare en ting; hvorfor leste jeg ikke denne boken før?! Konseptet er bare helt genialt og alle karakterene er så godt utviklet at du nesten vet hva de ville gjort i en situasjon. I tillegg til denne uforglemmelige fantasy-historien, har Snyder klart å legge til en uforglemmelig romanse. Dette er uten tvil en av de beste bøkene jeg har lest på lenge, eller i mitt liv passer bedre, og jeg klarer nesten ikke å vente til å lese den neste.  Magic Study og Fire Study, oppfølgerene, er begge ute.

  Trailer tirsdag

  Wondrous Strange - Lesley Livingston

  Kelley lever drømmen som skuespiller. Hun har akkurat fått en av hovedrollene i Shakespeare's berømte skuespill, A Midsummer Night's Dream, hvor fèer har en sentral plass. Men et møte med en kjekk fremmede, Sonny, i Central Park snur hennes verden opp ned. Plutselig finner hun seg selv omringet av fèer, noe hun selv er årsaken til.  For å være helt ærlig syns jeg denne boken var litt skuffende. En av grunnene til det var at det ble for mye informasjon på en gang. Det gjorde til at jeg ikke fikk med meg halvparten. I tillegg klarte den egentlig ikke å fange interessen min. Boken er helt grei og det samme er konseptet, men det var kanskje litt mange "tilfeldigheter".  Oppfølgeren Darklight er ute nå, og jeg satser på at den er bedre.

  Eclipse (oppfølger) - Stephenie Meyer

  Edward er tilbake for fullt etter å ha innsett at han ikke klarer å leve uten Bella, men Bellas forhold til Jacob blir stadig mer komplisert. Samtidig plages Seattle av massemord, hvor Edward mistenker nyfødte vampyrer uten kontroll. Tiden løper ut og det ser ut til at den eneste utveien, om de skal komme ut i live, er dersom the Cullens og the Quileutes velger å svelge stoltheten for å stå sammen som en hær.  Det jeg likte utrolig godt med denne boken var at vi som lesere fikk vite mer om bakgrunnen til Rosalie, Jasper og the Quileutes. Alt ble presentert på det rette tidspunktet og det passte perfekt inn i handlingen. Jeg er glad Meyer ventet med dette for det er nå det begynner å bli seriøst, og nå som vi vet hvor sterkt forholdet til Bella og Edward er trenger man disse opplysningene.

  My Soul to Take - Rachel Vincent

  Kaylee kan ikke se de døde, men hun kan sanse når noen rundt henne ikke har lenge igjen å leve. Hun har endelig klart å fange oppmerksomheten til den mest populære gutten på skolen, men en normal date er vanskelig når det ser ut til at han vet mer om hennes egenskap enn hun gjør selv. Plutselig begynner klassekameratene deres å dø uten grunn, men bare Kaylee vet hvem som er neste...  Etter en treg start ble boken bare bedre og bedre. Men med tanke på hvor mange dager handlingen pågikk, så må jeg si at forholdet mellom Kaylee og Nash er litt forhastet, men det har sin mening selvsagt. Ellers var denne boken veldig bra, og den holdt meg underholdt frem til siste side.

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits