• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Favoritter

  Favoritter, del tre

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  Fire er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, men det er kanskje ikke så rart når det er selveste Kristin Cashore som har skrevet den. Romanen fungerer som en prequel til Graceling (den første boken i serien). Fire er et bevis på hvor kompleks fantasiverdenen til Cashore faktisk er ettersom hun klarer å vise oss en helt annen side av den. Det er bøker som dette som minner meg på hvorfor jeg elsker fantasy. Du kan lese min anmeldelse her.
   

  Forbidden er kanskje den mest hjerteskjærende boken jeg noen gang har lest. Kjærlighetshistorien er på ingen måte ideell, men dette er likevel en av de fineste historiene jeg har lest om kjærlighet. Jeg håper flere vil gi den en sjanse, til tross for at den tar opp et veldig kontroversielt tema. Jeg leste boken i august, men jeg tenker fortsatt på den. Les anmeldelsen min her.

  Favoritter, del to

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  Jeg tror at mange av leserne mine allerede vet at jeg elsker bøkene til Maria V. Snyder. Hun har blitt min favorittforfatter. I fjor leste jeg syv av bøkene hennes og prøvde ivrig å formidle min fascinasjon her på bloggen. Study-serien er likevel min favoritt, etterfulgt av Glass-serien, siden jeg elsker verdenen. Begge disse seriene foregår forresten i samme verden, noe som passer meg utmerket godt, men det er lurt å lese Study-serien først. Jeg elsker rett og slett å leve i de verdenene Snyder skaper. Konseptet er originalt og åpner opp for mange fremtidige bøker. Jeg krysser fingrene. Dette er bøker som minte meg på hvorfor jeg elsker å lese.

  Jeg leste "Birthmarked" i fjor sommer og forelsket meg i den fortryllende verdenen som forfatteren har skapt. Jeg elsker dystopisk litteratur og dette er en av de beste. En ekte pageturner. Den boken jeg kanskje gleder meg mest til å lese i år er faktisk oppfølgeren til denne som kommer i november.

  Favoritter, del en

  Disse innleggene vil fungere som en slags oppsummering av bøker jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. På denne måten vil det bli enklere for både gamle og nye lesere å finne tilbake til bøkene jeg anser som must reads. I kategorien for anmeldelser er det nemlig mange bøker som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Trykk på bokens omslagsbilde for å lese et sammendrag av handlingen på Goodreads.  "Beautiful Malice" av Rebecca James er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den er en helt fantastisk psykologisk thriller. Det jeg likte best ved denne romanen var antageligvis strukturen/oppbyggingen. Forfatteren forteller nemlig historien til Katherine gjennom tre parallelle handlinger der vi blir tatt med til ulike tidspunkt i protagonistens liv. Hver periode er kritisk for hennes utvikling og introduserer leserne for en konflikt man ikke kan forstå helheten av før man har fått informasjon fra en av de andre periodene. James lykkes i å opprettholde tre nesten identisk spennende handlinger gjennom hele boken. "Beautiful Malice" er ikke en pageturner i form av action, men i form av nervøsitet. Det faktumet at man aldri vet hvem som ender opp som skurken til slutt, gjør den til en psykologisk thriller av beste kvalitet. For fullstendig anmeldelse, trykk her.
  


  "Graceling" av Kristin Cashore er første bok i trilogien om "The Seven Kingdoms". En av grunnene til at jeg valgte å ta opp igjen denne romanen her nå, henger sammen med at jeg akkurat har begynt på andre bok i serien. Den minnet meg om hvor god Cashore faktisk er til å skrive og hvilken fantastisk verden hun har skapt. Konseptet er nytt og spennende og det er akkurat det som gjør den til en must read for fans av fantasysjangeren. Det er helt utrolig at dette er forfatterens debutroman.

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits