• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Giveaway - Jellicoe Road

  Handlingsreferat
  Som barn blir Taylor forlatt på 7-Eleven av moren sin. Seks år senere innhentes hun av fortiden, da enda en person forsvinner i Taylors nærhet, mens en annen vender tilbake. Samtidig pågår gjengkrigen på Jellicoes internatskole for fullt, og et manuskript viser seg å inneholde nøkkelen til Taylors fortid. Hvem var barna som var med på det fryktelige for 22 år siden? Er deres skjebne sammenflettet med Taylors?

  Jellicoe Road er ikke bare en spenningsladet roman. Det er også en vakker, rystende og intrikat skildring av to generasjoners vennskapsbånd som viser hjerteskjærende likheter med hverandre. Et finmasket nett som spenner seg over tid og rom.

  Om forfatteren
  Melina Marchetta (f. 1965) regnes som en av Australias fremste forfattere av litteratur for ungdom. Hun har skrevet åtte bøker, er oversatt til 17 språk og har mottatt en rekke prestisjefylte priser. For Jellicoe Road mottok hun US Printz Award 2009, en av de gjeveste prisene man kan få for en ungdomsbok.
  - Heinesen Forlag
  I samarbeid med Heinesen Forlag har jeg fått lov til å dele ut to eksemplar av den norske utgaven av Jellicoe Road. Jeg leste faktisk denne boken selv i 2011 (på engelsk), og jeg elsket den så mye at jeg ga den en sekser på terningen. Vanligvis leser jeg ikke så mye innen sjangeren som Jellicoe Road hører til, og jeg liker vanligvis ikke de bøkene i denne sjangeren som får toppkarakter hos de andre bokbloggerne, men akkurat denne boken er spesiell. Jeg lyger ikke når jeg sier at jeg aldri har hørt noe negativt om den. Dette er den perfekte sommerboken! Selv om jeg ikke husker handlingen så godt, så sitter jeg igjen med minnet om hvor godt jeg likte den. Alt snakket om boken gjør at jeg får lyst til å lese den igjen snart. Det er med andre ord veldig gøy at den kommer ut på norsk om ikke så veldig lenge. Det norske omslaget er etter min mening mye finere enn originalen. Ikke bare kommer den ut på norsk, romanen skal også filmatiseres. Det sier vel noe om hvor bra den er. Du kan lese anmeldelsen min her hvis du vil vite mer om hva jeg synes om Jellicoe Road.

  To heldige vinnere vil altså få tilsendt et eksemplar hver av Heinesen Forlag. Det er ikke helt bestemt enda når boken kan bli sendt ut til vinnerne, men den skal visstnok være klar fra trykkeriet i midten av juli. Jeg trekker derfor vinnerne i løpet av juli. Man deltar ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under. Husk å legge igjen e-posten din/bloggadressen din slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner.

  Spre gjerne ordet videre.

  God sommer!

  15 kommentarer

  siribokoholiker

  29.06.2014 kl.14:50

  Ohh, supert :D Jeg har utrolig lyst til å lese denne boken! Husker at jeg leste omtalen din rundt den tiden du først la den ut. Har hatt lyst til å lese den siden da, men det har vært så mange andre bøker før denne. Men det blir sikkert lettere å lese den dersom den først befinner seg i bokhylla!

  Jeg er med!

  - Siri

  siribokoholiker.blogg.no

  Julia fantasyleser

  29.06.2014 kl.20:34

  Har veldig lyst å lese denne boken :-D Hørest veldig spennende ut. Jeg ser alltid frem mot dine bokomtaler og elsker disse bokutgivelsene du gir. Håper du får en fin sommer med mye koslig lesing og at du ikke har for mye travelt å gjøre. Hvordan går det med studiene dine, forresten?

  Marias bokblogg

  29.06.2014 kl.21:00

  Julia fantasyleser: Tusen takk! Og takk det samme. Studiene går bra, jeg begynner på siste året av bachelorgraden nå til høsten :)

  Lena Ludvigsen -

  29.06.2014 kl.22:23

  åh, så moro:D Stoler på at de er gode, du har vist deg å ha god smak i bøker fra før av, grunnen til at jeg følger med loggen på bloglovin:)

  Marias bokblogg

  30.06.2014 kl.00:33

  Lena Ludvigsen -: Veldig kjekt å høre :D Takk :)

  Ingvild

  30.06.2014 kl.08:11

  Ohh, den boken høres spennende ut! Jeg elsker spenningsbøker, særlig om sommeren! Rart, det der, at å ligge på plenen i sola og lese grusomme scener eller død og krim og så videre - det er bare...veldig fint. :-) Nå fikk jeg så lyst til å lese!!! Lenge leve bøker <3

  Marias bokblogg

  30.06.2014 kl.14:11

  Ingvild: Den er veldig bra! Akkurat denne boken er ikke krim da, men bra likevel :)

  lesehesten.blogg.no

  01.07.2014 kl.12:00

  Yeyy!! Har ventet lenge på at den boka kommer ut på norsk for jeg liker ikke å lese på engelsk. De fleste av bøkene jeg har lest er anbefalt av deg, så derfor ble jeg skikkelig glad da du anmeldte denne boka.

  lesehesten.blogg.no

  Marias bokblogg

  01.07.2014 kl.13:14

  lesehesten.blogg.no: Kjekt å høre :)

  Såntsomjegliker

  06.07.2014 kl.16:04

  En ny sjanger for meg,men det er jo alltid spennende å prøve noe nytt :)

  Ønsker deg en fin sommer med masse tid til å lese!

  Marias bokblogg

  06.07.2014 kl.16:31

  Såntsomjegliker: Takk det samme :)

  egenfiende

  06.07.2014 kl.22:16

  Denne har ligget på leselista mi lenge! Den virker veldig bra og jeg har sett mange bra anmeldelser av den :) Hadde vært supert å få lest den snart :)

  egenfiende.blogg.no

  I.H

  15.07.2014 kl.04:56

  Hei!

  Jeg blir gjerne med i trekningen :)

  Ha en riktig god sommer!

  i_sen3@yahoo.no

  Vigdis V.

  16.07.2014 kl.20:18

  Hei, jeg vil veldig gjerne være med på trekningen.Har hatt lyst å lese den lenge, så nå må jeg gripe muligheten når den deles ut til to vinnere.

  Ha en fin sommer.

  Miriam

  18.07.2014 kl.21:42

  Hei! Jeg blir gjerne med på trekningen! :) Har kjempe lyst til å lese den boka!

  Mvh

  Miriam

  Helene

  23.07.2014 kl.14:03

  Hei :) Er gjerne med i denne trekningen! Hadde vært kjekt å vinne denne boken. Ha en fortsatt fin sommer :)

  Skriv en ny kommentar

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits