• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Den 5. bølgen - Rick Yancey

  Etter den 1. bølgen er det bare mørke igjen. Etter den 2., unnslipper bare de heldige. Og etter den 3. er det bare de uheldige som slipper unna. Etter den 4. bølgen er det bare én regel som gjelder: ikke stol på noen.

  Nå er den 5. bølgen i emning, og på en øde motorvei flykter Cassie fra Dem. Vesenene som bare ser menneskelige ut, og som streifer omkring i utkanten av byene og dreper alle de ser. De som har spredt de siste overlevende på Jorden for alle vinder. For å holde seg i live, må man være alene, tenker Cassie, men det er før hun møter Evan Walker. Den forførende og mystiske Evan Walker er kanskje Cassies eneste håp om å redde broren - og kanskje til og med seg selv. Men Cassie blir nødt til å velge: mellom tillit og fortvilelse, mellom trass og tiltro, mellom liv og død. Mellom å gi opp og konfrontere.
  - Gyldendal


  Den 5. bølgen
   inngår i det som blir kalt fabelprosa, med andre ord akkurat det jeg liker best og det som er i skuddet akkurat nå. Romanen er spennende og underholdende, men jeg følte at noe manglet. Selv om den har noen element som er nyskapende, så synes jeg at den egentlig er relativt lik mange andre i samme sjanger. Jeg tenker spesielt på The Host av Stephenie Meyer (en bok jeg likte mye bedre). For de som ikke vet det, så handler Den 5. bølgen om en romvesen-invasjon. I tillegg likte jeg ikke så godt den kvinnelige protagonisten, hun kunne til tider være veldig irriterende. Jeg hadde gledet meg veldig til å lese denne boken, ettersom alle snakket om hvor fantastisk den er, men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet. Men det betyr ikke at jeg ikke likte den i det hele tatt, for som dere ser har jeg gitt den en firer på terningen. Og jeg kommer til å lese oppfølgerne. Jeg vil jo vite hvordan det ender.  Jeg mottok denne boken fra Gyldendal i bytte mot en oppriktig anmeldelse.

  Ingen kommentarer

  siribokoholiker

  09.06.2014 kl.17:54

  Veldig god, ærlig og detaljrik omtale :) Du er flink! Har hørt veldig mye bra om denne boken, og vurderer å gi den en sjanse. Hadde heller ikke forventet at den skulle være bedre enn The Host, for den synes jeg er såå fantastisk. Skal mye til for å slå den :)!

  - Siri

  Skriv en ny kommentar

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits