• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Oversettelse-onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Så, de fleste har vel fått med seg at denne boken har kommet på norsk, og at den er blitt filmatisert. Men likevel vil jeg dedikere et innlegg til den. Jeg leser faktisk denne boken nå, og synes den er kjempebra. Jeg er snart ferdig også. Og nå begynner jeg virkelig å glede meg til filmen, den ser så bra ut ut ifra trailerne på youtube. Til og med soundtrack'et får meg giret på filmen. Med andre ord er jeg hektet. Så hvis det er noen der ute som ikke har lest boken enda (jeg kan vel ikke være den eneste...), så håper jeg at dere gjør det. Er det forresten noen som vet noe om oppfølgerne til boken? Det er jo lenge siden den kom ut. Hva synes du om boken/filmen?  Vår verden er blitt invadert av en usynlig fiende. Mennesker blir verter for disse invaderende skapningene - sjeler - som tar over menneskenes hjerne mens kroppene deres forblir intakte, og de tilsynelatende lever som før. Menneskets natur må gi tapt for dette fremmede.

  Da Melanie, en av de få gjenværende uberørte menneskene, blir fanget, er hun sikker på at dette er slutten. Vandrer, sjelen som har blitt tildelt Melanies kropp, er blitt advart om utfordringene ved å leve inni et menneske: de overveldende følelsene, de mange sanseinntrykkene, de livaktige minnene. Men det var én utfordring Vandrer ikke hadde regnet med: Melanies iherdige motvilje mot å gi fra seg det som er hennes: tanker, følelser, minner. Og mannen i sitt liv. Dette er historien om et kjærlighetsforhold der tre er involvert; men hvor bare to har menneskeskikkelse ...
  - Gyldendal

  9 kommentarer

  Elin

  26.06.2013 kl.16:44

  Jeg har denne på engelsk og bare lest den på engelsk, men har ei venninne som jeg kjøpte den på norsk til :) Hun synes i hvert fall den er bra på norsk :)

  Marias bokblogg

  26.06.2013 kl.20:17

  Elin: ja, jeg også leser den på engelsk :)

  sarai94

  30.06.2013 kl.15:45

  Denne boken er superdupermegaultrabra :D ! Leste den på norsk, og jeg likte den jo svært godt!

  xx SIri

  Ingvild

  01.07.2013 kl.17:36

  Både boken og filmen er jo - lite overraskende - kanonbra! (Det er jo frøken Meyer som har skapt historien, så det sier seg vel selv!) MEN...boken skuffet meg bittelitt, for jeg hadde utrolig høye forventninger til den... den var nok rett og slett litt langdryg med for mange dødperioder til at den får en toppkarakter av meg. Dessverre! Likevel er det noe med den, og den verdenen, jeg fikk nesten litt lyst til å lese den om igjen! Og når det er sagt, så går de 600 sidene ganske fort unna når man først har kommet inn i det! + at S. Meyer sitt språk er E-L-S-K- gjør det ikke noe verre. Hun er så flink :) Filmen, åh, ja, den er himmelsk bra. Både det tekniske og filmatiske, manuset og selvfølgelig skuespillerne. (Max Irons.... <3 Say no more!) Jo, og så musikken, da! Den slår NESTEN soundtracket til Narnia og Ringenes Herre...

  Håper du har en fin sommerferie så langt!

  <3

  Marias bokblogg

  02.07.2013 kl.17:17

  Ingvild: Jeg synes faktisk at filmen var veldig skuffende, så den i helgen som var. Følte alt var veldig rushet, og litt kjedelig til og med, selv om jeg forstår hvorfor det må bli sånn (rushet) i en film som er basert på en bok på 600 sider. Men likevel. Så vi har det litt omvendt, jeg er skuffet over filmen og du over boken. Men jeg synes også at boken var litt treg enkelte plasser. Men når du først kommer inn i det, så var den kjempebra. Og når det gjelder soundtracket, så liker jeg det, men var sangene med i filmen egentlig? For jeg fikk det ikke med meg... God sommer til deg også :)

  Ingvild

  02.07.2013 kl.22:43

  Svar/

  Å? Er det virkelig bare jeg som syntes filmen var bra? Alle andre steder har den liksom fått litt-midt-på-treet-isch tilbakemeldinger. Velvel, da pleier jeg å si det jeg sier når alle unntatt meg liker en bok/film/hendelse etc - da får jeg det for meg selv <3 Haha, klassiker.. Syntes også Saoirse Ronan gjorde en knalljobb, hun er bare 19 år og såå talentfull! Historien blir mer troverdig mye pga hennes skuespillerprestasjoner! Hva synes du om skuespillerne da?? Og ang. musikken: haha, JO, den var med!!!! Jeg satt helt alene på bygdakinoen og så den (virkelig helt alene, litt rar, episk stemning nesten..som om jeg fikk være med på reisen, bare jeg, liksom) - og musikken fikk gåsehuden på armene mine til å reise seg. Og radioactive spilte de av på slutten! Så du filmen med headset i ørene, eller? x) Haha, tulla!

  Hva leser du atm forresten? :D

  Ps, filmtips: "Australia" (nyyydelig, historisk og eksemplarisk på alle måter) og "Cinema paradiso" (italiensk, gammeldags film med kinoens historie + en kjærlighetshistorie i fokus, sukk, så nostalgisk og herlig!). :) Kooos deg :D

  Monica

  03.07.2013 kl.16:44

  S. Meyer holder på å skrive neste boken i serien. Så langt har hun ikke gitt noen utgivelsedato eller andre detaljer annet enn at hun er i skriveprosessen. Hun har bekreftet at boken vil bli utgitt.

  Marias bokblogg

  03.07.2013 kl.17:18

  Monica: Så bra :) Takk!

  Marias bokblogg

  03.07.2013 kl.17:25

  Ingvild: Hmm, det var bare noe med den som jeg ikke likte. Og jeg som hadde gledet meg sånn. Men jeg følte vel ikke at ting ble troverdig nok pga. i boken ble alt bygget opp så bra, mens i filmen føltes det bare rushet. Men men. Det var jo selvfølgelig ting jeg likte også ;) Sånn som hovedpersonen. Og jeg likte veldig godt han som spilte Ian. Jeg så filmen på nettet, så kanskje det var noe med den versjonen jeg så, for jeg ventet på mange av sangene og de kom aldri. Husker bare Radioactive.
  Akkurat nå leser jeg Flukten (oversatt versjon) av Condie. Har ikke klart å komme meg igjennom den (begynte for lenge siden), så nå må jeg bare bli ferdig med den. Den er helt grei. Det er en oppfølger da. Hva leser du da?
  Takk for filmtips!

  Skriv en ny kommentar

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits