• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Oversettelse-onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Likte du Faen ta skjebnen (en nylig oversatt bok av samme forfatter), så vil du antakelig også elske Hvem er du, Alaska? Jeg har lest begge disse bøkene, men de kom seg ikke på favorittlisten min dessverre. Men når det er sagt, så hadde jeg likevel lyst å nevne de her, nettopp fordi det er så utrolig mange lesere der ute som elsker bøkene til John Green. Han er en av de forfatterne jeg hører mest om når jeg leser blogger osv. Hvis du vil prøve deg på Green sine bøker, så er Faen ta skjebnen allerede utkommet, mens du må vente litt til på Hvem er du, Alaska? Uansett så tror jeg dette er bøker som mange vil falle for.  Før. Miles Halter er ferdig med det trygge livet hjemme. Hele tilværelsen hans har vært et eneste stort fravær av begivenheter, og hans besettelse med berømte siste ord har bare fått ham til å lengte enda sterkere etter "Det Store Kanskje" (Francois Rabelais, dikter). Han reiser til den noen ganger gale og alt annet enn kjedelige verdenen på Culver Creek Pensjonatskole, og livet hans blir det motsatte av trygt. Noen rom bortenfor ham bor nemlig Alaska Young. Den lekre, smarte, morsomme, sexy, selvdestruktive, ute-å-kjøre Alaska Young. Hun er en begivenhet i seg selv. Hun trekker Miles inn i sin verden, kaster ham ut i Det Store Kanskje, og stjeler hjertet hans. Og så...

  Etter. Ingenting blir noen gang som før.
  - Gyldendal

  2 kommentarer

  Elin

  05.06.2013 kl.23:28

  Det høres ut som en spennende bok:) Jeg hørte på Faen ta skjebnen på lydbok på norsk, men kunne godt tenke meg å lese den på engelsk en gang. Jeg synes bøker er best på original språket egentlig:) Men jeg antar det er hver sin smak:)

  Anne Kristine

  17.09.2013 kl.22:26

  Looking for Alaska er i likhet med The Fault in our Stars ei nydelig bok. Det kjipe med de norske oversettiningene er at det tar vekk mye John Greens fantastiske humor og unike stemme. Om du tenker å gyve løs på Looking for Alaska en gang, så anbefaler jeg deg for det første og gjøre det, og for det andre å lese den på engelsk!

  Skriv en ny kommentar

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits