• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Pandemonium (oppfølger) - Lauren Oliver

  I'm pushing aside the memory of my nightmare,
  pushing aside thoughts of Alex,
  pushing aside thoughts of Hana and my old school,
  push,
  push,
  push,
  like Raven taught me to do.
  The old life is dead.
  But the old Lena is dead too.
  I buried her.
  I left her beyond a fence,
  behind a wall of smoke and flame.

  - Goodreads



  Lauren Oliver imponerte meg veldig med hennes roman Delirium, altså den første boken i denne serien. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg ble en smule skuffet over denne oppfølgeren. Men kanskje det bare er meg, for jeg har nemlig hørt at mange andre likte oppfølgeren bedre enn forgjengeren. Det tok en god stund før jeg virkelig lot meg fange av Pandemonium, jeg syntes med andre ord at starten var ganske treg. Og det jeg tidligere beskrev som en nydelig skrivemåte, i anmeldelsen av første bok, følte jeg at ble litt tungt språk denne gangen. Det virker for meg som om Oliver overskildrer, i stedet for å si noe akkurat som det er. Det enkle er, som de sier, ofte det beste.

  Men til tross for dette skal jeg ikke nekte for at konseptet er bra, selv om jeg ikke helt likte måten det utviklet seg på her. Men jeg skjønner jo også hvorfor det måtte bli sånn, med tanke på omstendighetene rundt første bok. Forfatteren får virkelig frem konsekvensene av valget som Lena, protagonisten, tok i Delirium. I tillegg blir det variasjon i historien når hun bytter mellom et før- og nåperspektiv. Selv om slutten er nokså forutsigbar, etter min mening, så legger den likevel opp til en fantastisk tredje, og siste, bok. Jeg kan ikke forestille meg hvordan dette vil ende, men jeg gleder meg til å finne det ut. For å si det kort; Dette er en serie som jeg absolutt vil anbefale.

  6 kommentarer

  Tonje @ The Pink Phone

  24.06.2012 kl.23:06

  Gleder meg til å lese denne likevel, men høres ut som jeg kan bli skuffet. Noe som ville vært litt ironisk ettersom jeg ikke trodde jeg ville like første boken, men det ble til at jeg leste den på en dag omtrent ;)
  Så fin omtale, Maria :)

  Jeg syntes heller ikke denne oppfølgeren levde helt opp til sin forgjenger, men den var ikke langt unna syntes jeg. Vi er nok relativt enige om slutten, her kan du se hva jeg skrev på den engelske bloggen om akkurat det:

  "I know quite a few people were blown away by what they thought of as a surprise ending, funny enough that was the one part of the book that felt kind of obvious to me. I would have given Pandemonium a 5 star rating if the ending had a bigger surprise factor, that being said it brought just that to a lot of other readers :)"

  Marias bokblogg

  25.06.2012 kl.16:17

  Mari: Takk for det, Mari :) Nei, den var ikke langt unna femmeren på ternekastet. Men forrige gang vippet jeg mellom 5 og 6, mens denne gangen mellom 4 og 5. Er helt enig med deg, slutten var liksom det som jeg hele tiden forventet av boken, selv rett etter at jeg var ferdig med Delirium.

  Nina

  26.06.2012 kl.16:55

  Jeg er en av de som likte Pandemonium mye bedre enn Delirium, først og fremst fordi jeg aldri likte Alex noe særlig..:)

  Silje

  27.06.2012 kl.08:24

  Noe av det du skriver her synes jeg faktisk om den første boken Delirium. Jeg var ikke så begeistret som mange andre. Jeg har også hørt en del si at denne er bedre eller minst like god, så nå er jeg spent. Har så mange andre oppfølgere å lese at jeg fant ut det kunne være lurt å vente til litt nærmere utgivelse av siste boken.

  Marias bokblogg

  27.06.2012 kl.16:10

  Silje: Hmm, merkelig. Er vel et resultat av at alle har forskjellig smak ;) Har samme problemet selv med oppfølgere, det er så mange av dem!

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits