• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Ok. Alle har sikkert hørt om denne serien nå, men den er verdt å nevne en gang til dersom flere får øynene opp for serien. "The Hunger Games" eller "Dødslekene" er nemlig en av de beste seriene jeg noen gang har lest og der er jeg ikke alene. Nå blir den første boken til og med filmatisert. Og det fine er at hele trilogien er oversatt til norsk.  I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Styresettet i Capitol er nådeløst og ondt, og kontrollerer utkantdistriktene med jernhånd gjennom å tvinge dem til å sende en gutt og en jente mellom tolv og atten til de årlige lekene de arrangerer; en kamp på liv og død, direktesendt på TV.
  Fra den fattigste av provinsene blir tolv år gamle Prim valgt. Søsteren Katniss på seksten bestemmer seg for å ta Prims plass for å redde henne, og med det er det som om hun undertegner sin egen dødsdom. Fra overveldende luksus i Capitol, blir hun kastet ut i villmarken og kampen for å overleve begynner. Men Katniss har sett døden i hvitøyet før, og er ikke den som gir seg uten kamp. Det hun ikke er forberedt på, er at hun etter hvert tvinges til å måtte foreta noen brutale valg. Det handler om å drepe eller bli drept. Og det er bare én vinner ...
  - Hentet fra Gyldendal

  7 kommentarer

  Elin

  10.08.2011 kl.13:09

  Jeg har hørt om boka, men har aldri lest den:)

  Marias bokblogg

  10.08.2011 kl.13:14

  Elin: Da gjør du deg selv en stor tjeneste om du leser den :D

  Ninaforfatter

  10.08.2011 kl.13:26

  Du er en mester i å finne fram bøker jeg ikke har hørt om, og nye spennende forfattere! Takk for tipset! :-)

  Marias bokblogg

  10.08.2011 kl.14:50

  Ninaforfatter: Haha, tusen takk! Denne boken håper jeg virkelig du leser ;)
  Jeg må bare få si at Maria har helt rett, knallgod bok!
  Har lest den og elsker den! Er en av mine favorittbøker, så jeg holder på å lese Opp i flammer nå, og den er minst like bra :)

  Marias bokblogg

  21.08.2011 kl.14:48

  stinewh: Så bra at du likte den! Er helt enig med deg ;)

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits