• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Stolen - Lucy Christopher

  Sixteen year old Gemma is kidnapped from Bangkok airport and taken to the Australian Outback. This wild and desolate landscape becomes almost a character in the book, so vividly is it described. Ty, her captor, is no stereotype. He is young, fit and completely gorgeous. This new life in the wilderness has been years in the planning. He loves only her, wants only her. Under the hot glare of the Australian sun, cut off from the world outside, can the force of his love make Gemma love him back? The story takes the form of a letter, written by Gemma to Ty, reflecting on those strange and disturbing months in the outback. Months when the lines between love and obsession, and love and dependency, blur until they don't exist - almost.
  - Hentet fra Goodreads  Jeg må bare få si at jeg aldri har lest noe lignende. "Stolen" av Lucy Christopher er et friskt pust innen litteratur for unge voksne. Romanen er utrolig vakker, nydelig, komplisert, sterk, følelsesladd og ikke minst hjerteskjærende. Forfatteren gjør en utmerket jobb når hun utforsker de stridende følelsene til Gemma. Som leser er dette noe du selv vil oppleve. Helt fra starten følte jeg det forfatteren ville at jeg skulle føle. Dette er en reise der man vil få kjenne på hat og sinne, men også forvirring og sympati etter hvert som handlingen fortsetter. Mange vil kanskje automatisk si at ingenting kan rettferdiggjøre det Ty utsetter Gemma for, men det er ikke så enkelt. Personlig fikk jeg en ny forståelse for det som kalles Stockholm-syndromet. Man må nemlig se det fra et psykologisk perspektiv, og det krever både tolking og ettertanke. Akkurat slik jeg liker det.

  I dette tilfellet er karakterene virkelig godt utviklet og jeg tror forfatteren har klart å fange nøyaktig de følelsene som en person ville hatt i en slik situasjon. Dette er selvfølgelig vanskelig å si, men etter min mening er dette så nærme en person kan komme hvis man selv ikke har vært i den samme situasjonen. Dette skyldes blant annet Christophers spesielle skrivestil. Boken er nemlig skrevet i form av et brev fra Gemma til Ty. Likevel virker dette helt naturlig og man merker det ikke mens man leser. Det blir faktisk mer personlig. Det er helt umulig å forutse hvordan dette ender. Personlig synes jeg slutten var hjerteskjærende og trist, men jeg forstod samtidig hvorfor det måtte bli slik. Som et siste punkt, så vil jeg bare trekke frem at settingen blir skildret veldig godt av forfatteren og det er nesten som om man er i den australske villmarken selv.

  Andre anmeldelser: Skolebibliotekaren

  12 kommentarer

  sarai94

  06.08.2011 kl.19:34

  WOw, virket som en virkelig god og interessant bok det der. Mulig at den havner på må lese lista mi :) Du er utrolig flink til å lage anmeldelser forresten. Føler at hver gang jeg leser en av dem så MÅ jeg lese den boken. hehe :D

  Nina

  06.08.2011 kl.21:50

  Den leste jeg forrige uke, og jeg likte den utrolig godt!:)

  Bokelskerinnen

  06.08.2011 kl.22:42

  Dette virker som en bok som nok kan utfordre holdninger litt. Fin anmeldelse, denne må på leselisten! Flott med forfattere som tør å skrive litt kontroversielle romaner, og ikke bare følger etter i strømmen med overaturlige bokserier.

  Marias bokblogg

  06.08.2011 kl.23:21

  Nina: Da er vi to :D

  Marias bokblogg

  06.08.2011 kl.23:22

  sarai94: Tusen takk! Det er veldig gøy å høre. Håper du leser den ;)

  Marias bokblogg

  06.08.2011 kl.23:34

  Bokelskerinnen: Så bra! Og jeg er helt enig med deg der. Det er greit å ta en pause fra bare overnaturlige bokserier i blant. I tillegg er det interessant med bøker som tar opp et litt kontroversielt tema, som du sier. Kan absolutt anbefales :)

  Mari - Escape In A Book

  06.08.2011 kl.23:38

  Stolen har jeg på ønskelisten, jeg syntes den høres veldig god ut samtidig som jeg kjenner det er en bok jeg gruer meg til å lese.

  Eva

  07.08.2011 kl.00:29

  Las denne i fjor ein gong og elska den. Støttar anbefalinga di :-)

  Marias bokblogg

  07.08.2011 kl.13:17

  Mari: Det kan jeg forstå. Jeg synes den var veldig sterk selv.

  Silje

  08.08.2011 kl.10:27

  Dette er en av mine favoritter, for den sitter fortsatt i.

  Marias bokblogg

  08.08.2011 kl.12:47

  Silje: Jeg tenker fortsatt på den også.

  ~MoonStar~

  26.12.2012 kl.21:48

  Jøss.. Kjempe god anmeldelse.. Denne må jeg absolutt lese :)

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits