• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Jellicoe Road - Melina Marchetta

  At age eleven, Taylor Markham was abandoned by her mother. At fourteen, she ran away from boarding school, only to be tracked down and brought back by a mysterious stranger. Now seventeen, Taylor's the reluctant leader of her school's underground community, whose annual territory war with the Townies and visiting Cadets has just begun. This year, though, the Cadets are led by Jonah Griggs, and Taylor can't avoid his intense gaze for long. To make matters worse, Hannah, the one adult Taylor trusts, has disappeared. But if Taylor can piece together the clues Hannah left behind, the truth she uncovers might not just settle her past, but also change her future.
  - Hentet fra Goodreads  Jeg visste nesten ingenting om denne romanens handling da jeg begynte å lese den. Det jeg visste, derimot, var at alle vennene mine på Goodreads hadde gitt den fem av fem stjerner. I tillegg er "Jellicoe Road" vinner av the Michael L. Printz Award for Excellence in Young Adult Literature, noe som er en stor ære i seg selv. Nå skjønner jeg hvorfor. Å lese denne boken er som å sette sammen biter av et puslespill og det er utrolig gøy når man ser hvordan alt henger sammen. Selv den minste detalj betyr noe i forhold til historien og det er en sammenheng mellom fortid og nåtid. Selv om Marchetta avslører alt til sin tid, så føler man seg som en detektiv hver gang man finner ut av noe på egen hånd. Jeg endte alltid opp med å lese mer enn jeg hadde planlagt.

  "Jellicoe Road" handler om hvordan andre menneskers handlinger har en innvirkning på ditt liv og den etterlater deg med mange tanker å reflekere rundt. I dagene etter at jeg hadde lest ut boken tenkte jeg ikke på annet enn Taylor og de andre karakterene. Det er vanskelig å beskrive hvordan "Jellicoe Road" påvirket meg, men den er utrolig vakker og absolutt verdt å lese.

  Andre anmeldelser: Mari, Nina


  6 kommentarer

  Silje

  21.08.2011 kl.21:58

  Veldig fin omtale, Maria. Jeg tror jeg må lese denne snart, for alle omtalene jeg har lest er utelukkende positive :-)

  Elin

  22.08.2011 kl.10:37

  Den fikk jeg lyst til å lese:) Virker fin:)
  Jeg er så glad for at du likte den Maria, kunne man si at man var forelsket i en bok så ville jeg valgt meg denne ;) En nydelig historie!

  Starbooks

  22.08.2011 kl.19:16

  Bra bokomtale ! Tror jeg blir nødt til å lese den snart.

  Btw kjempefin header :D

  Hanna

  22.08.2011 kl.19:43

  åå :) er så enig med deg! Boken er skikkelig bra! :) Klarte ikke å slutte å tenke på den etterpå.

  sarai94

  23.08.2011 kl.18:43

  Det er veldig mange som har anbefalt den boken :) Håper jeg får til å bestille den snart. hihi :)

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits