• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  "Forførende ondskap" har jeg faktisk lest selv, men på engelsk og da bedre kjent under tittelen "Beautiful Malice". Jeg kan ikke si annet enn at dette er en helt fantastisk psykologisk thriller (en sjanger jeg burde lese mer av). I april kommer også denne boken ut på norsk, noe jeg er utrolig glad for ettersom mange flere vil få sjansen til å lese den da. Hvis du vil vite nøyaktig hva det er som gjør denne boken så spesiell, så kan du lese anmeldelsen min her.  Jeg gikk ikke i begravelsen til Alice. Jeg var gravid da, vill og vanvittig av sorg. Men det var ikke Alice jeg sørget over. Nei, jeg hatet henne, og var glad for at hun var død. Det var Alice som hadde ødelagt livet mitt. Hun hadde tatt det beste jeg hadde og smadret det i en million biter som aldri kunne settes sammen igjen...


  Slik begynner Katherines historie. Den talentfulle lillesøsteren hennes er blitt myrdet på brutalt vis, og Katherine flykter fra en familie i oppløsning, indre demoner og et nådeløst mediepress. På den nye skolen holder hun seg mest for seg selv, og nyter at ingen kjenner henne.

  Så kommer Alice -- en smellvakker, populær og uimotståelig partyjente som er fast bestemt på å bli venninne med Katherine og hjelpe henne i gang med å leve livet igjen.

  Sakte finner Katherine veien ut av mørket og tilbake til gleden, og hun føler en dyp takknemlighet overfor Alice. Men den sjarmerende Alice har også en mørkere side - og sine helt private grunner til å komme så tett på Katherine som mulig.

  Når Katherine så for alvor begynner å lure på om Alice er en person hun ønsker å ha som venn, oppdager hun noe annet: Alice liker ikke å bli skjøvet til side...
  - Hentet fra Gyldendal

  7 kommentarer

  Oda Emilie

  23.03.2011 kl.16:35

  Hei! Høres ut som en spennende bok.. Jeg elsker også virkelig å lese bøker :) Kan du annbefale noen virkelig bra bøker? :) (har lest alle twilight bøkene, både norsk og engelsk :) ) Svar på min blogg, er du snill :)

  Marias bokblogg

  23.03.2011 kl.18:46

  Oda Emilie: Hei! Takk for hyggelig kommentar. Jeg kan hvert fall nevne noen av mine favorittbøker: The Hunger Games av Suzanne Collins, Vampire Academy av Richelle Mead, Poison Study av Maria V. Snyder, City of Bones av Cassandra Clare og Birthmarked av Caragh O'Brien. Alle disse er begynnelsen på en serie :)

  Mette

  26.03.2011 kl.14:09

  Denne skal jeg garantert lese! Stefaren min drar til USA om ett par dag og i den forbindelsen har jeg bedt han kjøpe med noen bøker til meg. Etter å ha lest anmeldelsen din, er denne nå lagt til i ønskelisten!

  Super blogg forresten! :)

  Marias bokblogg

  26.03.2011 kl.15:34

  Mette: Tusen takk for det! Jeg håper du liker den like mye som jeg gjorde :)

  Even

  17.04.2011 kl.01:21

  Morsomt. Er du en oversetter selv, siden du får bøkene så tidlig ?

  Marias bokblogg

  17.04.2011 kl.13:19

  Even: Hehe, nei, det er jeg ikke. Jeg leste rett og slett denne boken på engelsk, bøker kommer jo tidligere ut på originalspråket. Ettersom jeg likte den så godt og den skal komme ut på norsk også, valgte jeg å skrive om den i den onsdagens innlegg. Meningen bak disse postene er jo nettopp at de som ikke leser på engelsk, skal få muligheten til å oppdage oversatte bøker.

  Even

  08.05.2011 kl.20:50

  Ok, skjønner. Har sett litt videre på bloggen din og ser at det har blitt litt bøker. Vil følge med videre :-)

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits