• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Sea Glass (oppfølger) - Maria V. Snyder

  Like the colorful pieces of sea glass washed up on shore, Opal has weathered rough waters and twisting currents. But instead of finding a tranquil eddy, Opal is caught in a riptide. Her unique glass messengers which allow instant communication over vast distances have become a vital part of Sitian society. Once used solely by the Councilors and magicians, other powerful factions are now vying for control. Control of the messengers equals control of Sitia. Unfortunately that also means control of Opal. If that isn't enough of a problem, Opal's determination to prove blood magic is still being used is met with strong resistance. The Council doubts her, her mentor doubts her, and even her family is concerned. When her world is turned upside down, she begins to doubt herself. In the end, Opal must decide who to believe, who to trust, and who has control - otherwise she will shatter into a million pieces and be swept out by the tide.
  - Hentet fra hjemmesiden til forfatteren  Denne serien er et bevis på Snyders evne til å skape uforglemmelige fantasiverdener. Som sagt har Snyder gitt meg muligheten til å tilbringe mer tid i en verden som jeg først fikk oppleve i "The Study Series", og bare det er god nok underholdning for meg. Likevel har forfatteren tatt historien til et helt nytt nivå i denne etterlengtede oppfølgeren til "Storm Glass", den første boken i serien, og jeg skal ærlig innrømme at jeg liker "Sea Glass" hakket bedre; først og fremst på grunn av romansen.

  I "Storm Glass" ble jeg faktisk litt skuffet over at Snyder hang seg på trenden og etablerte et trekantdrama, selv om jeg skjønte hvorfor hun gjorde det. Men jeg skulle visst bedre enn å tvile på hennes framgangsmåter, for i "Sea Glass" tar nemlig trekantdramet en helt ny vending som påvirker boken positivt på flere måter enn en. Det er nettopp dette elementet som gjør at jeg nesten ikke kan vente med å få min egen kopi av den siste boken i serien, Spy Glass. Den personen jeg minst forventet at jeg skulle like, er den jeg nå håper ender opp sammen med Opal. Det er ikke mange forfattere som klarer å endre leserens synspunkt på en like bra måte som Snyder, eller endre leserens synspunkt i det hele tatt.

  5 kommentarer

  Elise

  29.08.2010 kl.22:45

  Jeg har ikke lest noen av hennes bøker, jeg. Hvilken serie anbefaler du meg å begynne med når jeg kommer så langt? :)

  Marias bokblogg

  30.08.2010 kl.16:48

  Elise: Jeg vil definitivt anbefale deg å begynne med "The Study Series", ikke bare fordi jeg liker den best, men også siden den kommer først når det gjelder tidsrekkefølgen. Både "The Study Series" og "The Glass Series" foregår nemlig i samme verden, bare med forskjellige protagonister. Det er ikke nødvendig å lese "The Study Series" først, men det har sine fordeler :)

  Elise

  30.08.2010 kl.18:33

  Okei! Takk takk, da blir det vel The Study Series først :)

  marlene angell

  01.09.2010 kl.23:38

  sv: Har bestilt 'rebel' nå jeg, og gleder meg veldig selv om jeg vet jeg kommer til å savne Knife veeldig! håper den er like bra :)

  elsker bokanmeldelsene dine! tror jeg skal begynne på denne serien om Opal snart. Eller.. har ganske mange andre bøker på hyllen først da, men. Snyder er jo fantastisk flink! selv om jeg må innrømme at jeg var pittelitt skuffet over fire study.. Men elsker serien uansett! hihi.

  Marias bokblogg

  02.09.2010 kl.13:51

  marlene angell: Tusen takk! Der er jeg helt enig, Snyder er en fantastisk skribent og hun har blitt en av favorittforfatterene mine. Så dumt at du ble skuffet over "Fire Study", personlig synes jeg boken er en ganske så perfekt avslutning på serien.

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits