• Forside
 • Anmeldelser
 • Favoritter
 • Boklister
 • Boktrailere
 • Oversatt litteratur


 • Oversettelse onsdag

  Liker du god litteratur, men er irritert over at akkurat den boken ikke finnes på norsk? Da er dette noe for deg. Hver onsdag, eller de onsdagene jeg finner noe verdt å dele, kommer jeg til å poste et innlegg med en bok som er eller er i prosessen av å bli oversatt til norsk.

  Som mor, så datter - ja, i dette tilfellet er det faktisk slik. P. C. Cast og Kristin Cast skriver "House of Night"-serien sammen. Så langt er seks av hele 12 bøker publisert, og den syvende kommer dette året (på engelsk). Den første boken, "Marked", kom nylig ut på norsk under tittelen "Merket". Jeg har selv ikke lest den, men jeg har den stående i bokhyllen (nok en gang på engelsk) klar til å leses.  Den dårlige nyheten var at jeg ble nødt til å tilbringe de neste fire årene på House of Night, en privat internatskole, kjent blant vennene mine som vampyrskolen. Jeg ville gjennomgå mystiske og unevnelige fysiske forandringer, i tillegg til at livet mitt for evig og alltid ville bli snudd opp-ned. Og det er i beste fall, hvis ikke selve prosessen tar livet av meg.

  Den gode nyheten var at jeg slapp geometri-prøven i morgen.

  Når seksten år gamle Zoey blir merket av Sporeren, skjønner hun at hennes gamle liv er over. Hun må forlate vennene, eks-kjæresten og familien for å slutte seg til House of Night, en skole hvor det eneste faget Zoey trenger å bekymre seg for er Vampyr 101. Ulempen er selvsagt at hvis hun stryker, så vil hun dø.

  For å overleve high school, kreves det blod, svette og tårer. Særlig blod.
  - Hentet fra Cappelen Damm

  4 kommentarer

  Camilla Lima Grimstad

  17.03.2010 kl.21:34

  fin blogg :)

  Emma Elise

  17.03.2010 kl.22:15

  kul header ;p

  Ladybug

  18.03.2010 kl.09:38

  Denne både likte og mislikte jeg, det er så mange irriterende elementer samtidig som den er underholdene. Har lest de fire første bøkene på engelsk.

  Mia Birgitte

  19.03.2010 kl.14:16

  Jeg har lest alle House of Night-bøkene som har kommet ut hittil - og jeg har etterhvert blitt ganske glad i serien. Førsteboka synes jeg er den svakeste av dem. Det som irriterer meg er hovedkarakterens personlighet og i tillegg kan språket være litt så som så. Men selve historien er kjempespennende og slutten på bøkene er alltid verdt å få med seg. Jeg har skrevet anmeldelse for dem på bloggen min hvis du er interessert i å lese; http://himmelkake.net/2009/09/01/bokanbefaling-house-of-night/

  :)

  Skriv en ny kommentar

  Marias bokblogg

  Maria

  20, Bergen


  Mitt navn er Maria og jeg elsker å lese bøker. Her vil jeg holde deg oppdatert på det siste nye innen engelskspråklig litteratur og forhåpentligvis introdusere deg for en fantasiverden du ikke visste eksisterte.

  bloglovin

  Arkiv

  Søk i bloggen

  Design av

  hits